Ενώ οι αριθμοί των θανάτων της πανδημίας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, μικρή ακτίνα αισιοδοξίας δίνει η σταθεροποίησή τους

Το όριο των 100.000 κρουσμάτων της COVID-19, της θανατηφόρας ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ξεπέρασε και η Ισπανία, στην οποία ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη δείχνουν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 864 θάνατοι, οι οποίοι ανεβάζουν το σύνολο στους 9.053.

Χθες Τρίτη καταγράφηκαν 849 θάνατοι.

Είναι η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα με περισσότερους από 800 θανάτους, σημειώνει η El Pais, αλλά και ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε μία ημέρα.

Η ισπανική εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα ότι ο αριθμός των θανάτων ενδέχεται να είναι λόγο μεγαλύτερος λόγω διαφορών στην καταγραφή.

Τα νέα κρούσματα είναι 7.719 ή συνολικά 102.136 από το ξέσπασμα της επιδημίας, ανεβάζοντας τη χώρα στην τρίτη θέση της άτυπης παγκόσμιας κατάταξης.

Μια κάποια αισιοδοξία προσφέρει το ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει σχετικά σταθερός τις τελευταίες ημέρες, αν και βέβαια σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Από την έναρξη της κρίσης έχουν νοσηλευτεί πάνω από 51.000 άνθρωποι.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/864.html

Share.