Politics

Η αλαζονεία της δύναμης και η αδυναμία της αλαζονείας

Έμπλεος έπαρσης και αλαζονείας ο έγκλειστος του Μαξίμου οριοθέτησε τα νέα χρονικά όρια της εξουσίας του. Θα φθάσει έως το 2019, όπου στις κάλπες, όπως είπε, θα κερδίσει την ΝΔ, και όχι στις δημοσκοπήσεις.

Το γεγονός ότι, στήνει οδοφράγματα με αυτοκίνητα των ΜΑΤ στο Μαξίμου δεν τον απασχολεί διόλου.

Άλλωστε, τελευταία έφθασε στο σημείο να αλιεύει ψηφοφόρους ακόμα και από την ποδοσφαιρική ομάδα του επιχειρηματία (ΠΑΟΚ) ο οποίος συνέστησε στους Έλληνας να “κρεμαστούν” από τον Τσίπα. 

Γεμάτος αλαζονεία εξαιτίας της στήριξης που λαμβάνει τώρα από τους δανειστές και τους εγχώριους επιχειρηματίες που ανέλαβαν έργα, δεν ανέφερε τίποτα για μέτρα.
Η αλαζονεία, όμως, θα φύγει στο πρώτο φύσημα των δανειστών αφού η δουλειά τους τελείωσε.
Γιατί, όμως, δεν μίλησε για τα μέτρα ; 
Ποσώς ενδιαφέρεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις. Άλλωστε το επόμενο διάστημα όλοι όσοι πληρώνουν ; ακόμη ΕΦΚΑ θα καταλάβουν ότι, πιο μεγάλες συγκεντρωμένες επιχειρήσεις θα προσφέρουν πιο φθηνές υπηρεσίες και προϊόντα. 
Ο επιχειρηματικός χάρτης λόγω των κόκκινων δανείων θα αλλάζει μέρα με την μέρα, είτε στις μεγάλες, είτε στις μικρότερες επιχειρήσεις.

Πάνω στην ομιλία του, όμως, του ξεφεύγουν και τα όσα γράφουν οι ραδιούργοι λογογράφοι. 

Ύστερα από 7 χρόνια εκ των οποίων τα 2,5 χρόνια με Σύριζα- Ανελ, σημασία δεν έχει η πραγματική οικονομία, αλλά το να έχεις αφήγημα, δηλαδή κοινώς να έχεις έτοιμο το παραμύθι. 
Και από παραμύθι, άλλο τίποτα στον Σύριζα. 
Θα οδεύσει λοιπόν με μια αόριστη δήλωση για το χρέος και – εκτός απροόπτου διότι οι δανειστές είναι απρόβλεπτοι – σχεδιάζει να φορολογήσει με το περιουσιολόγιο τα υψηλότερα και μεσαία στρώματα του πληθυσμού. 
Αυτή θα είναι η ..“αριστερή” πολιτική εν όψει των εκλογών. 
Φορολογούμε τους πλούσιους, το νέο αφήγημα.
Για δουλειές, ούτε κουβέντα, ούτε για ανάπτυξη διότι το επιτόκιο του 10ετούς, ενδιαφέρει τον ΟΔΔΗΧ και 5-6 επιχειρηματίες όσο κι αν κραδαίνει το τηλέφωνο του ο υπουργός Άμυνας και ιμπρεσσάριος του Ιβαν Σαββίδη.

Το μαύρο χρήμα στον Τουρισμό και τις υπηρεσίες και η ατομικότητα θα κρατήσουν όρθια ; την οικονομία, μέχρι τις πρώτες βροχές. 

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα του τόσο σε ξένους επενδυτές, όσους και στους Έλληνες επιλέγει μια ιδιότυπη αντιπολίτευση με σποτάκια.
Η ήδη διχασμένη Ελλάδα σε οικονομία και κοινωνία χρειάζεται ένα σοκ και όχι να περιμένει κάθε έξι μήνες την δήλωση του Eurogroup.

Υ.Γ Από πότε ο πρωθυπουργός καταθέτει στην Βουλή πρωτοσέλιδα εφημερίδων που κριτικάρουν την κυβέρνηση του ; Τι μηνύματα δίνει ;
Την ώρα που τα αυτοκίνητα των διμοιριών των ΜΑΤ σχημάτιζαν οδοφράγματα προς το Μαξίμου και στους γύρω δρόμους, o έγκλειστος του Μαξίμου κατέθετε… εφημερίδες (Sic ) στην Βουλή με πρωτοσέλιδα τα οποία κριτικάρουν την σημερινή διακυβέρνηση συνονθύλευμα Σύριζα-Ανελ. 

Κατά την λογική του, οι εφημερίδες πρέπει να λιβανίζουν την σημερινή κυβέρνηση και φυσικά να στοχοποιούν τους εχθρούς της κυβέρνησης Ο υπόλοιπος τύπος πρέπει να εξοβελιστεί, να εξαφανιστεί.

Δημήτρης Παφίλας
protothema

Πηγή

Popular

To Top