Politics

Τέρμα τα «καπιτάλες»… «Παίζεται» και το ολιγαρχία…

Μόνο με επίδειξη ταυτότητας θα γνωρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα μετά την 1η Ιουνίου. Μία ημέρα πριν θα έχει δώσει μαθήματα «δίκαιου καπιταλισμού» στον ξεχωριστό, στο είδος…, μεγαλοκεφαλαιούχο Prem Watsa, της Fairfax, μιλώντας για φιλελεύθερα καπιταλιστικά οράματα (πριν από εκείνον) στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ημέρα σταθμός και ύμνος στο μεγαλείο της ολιγαρχίας… Που να τον φτάσουν οι «φιλελέδες» και οι Μητσοτάκηδες.

Αναλογίζομαι τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΣΕΒ Θόδωρου Φέσσα που θα μιλήσει μετά τον Τσίπρα και τον Watsa.

Τι να πει ο άνθρωπος για την απελευθέρωση των δυνάμεων της οικονομίας όπως συνηθίζει να λέει. Τι θα απαντήσει στον Τσίπρα που θα του έχει κουνήσει το δάκτυλο για την αργοπορία του ντόπιου καπιταλισμού.

Τα συχαρίκια του προέδρου του ΣΕΒ για την αξιολόγηση και τη συμφωνία είναι ψωμοτύρι για τον Τσίπρα. Δεν φτάνουν. Ο θιασώτης του καπιταλισμού πρωθυπουργός μας θα περιμένει απαντήσεις από το κεφάλαιο… Θα απαιτήσει παρουσία του καπιταλισμού. Αλλιώτικα θα πρόκειται για ολιγαρχία της κάκιάς ώρας. Ανάξιας του μεγαλείου του ονόματός της…

Να πάνε, λοιπόν, και να μην ξαναγυρίσουν αυτά που ξέραμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέρμα η μιζέρια. Τέλος σε εκείνα που έκαναν το ελληνικό κεφάλαιο να ντρέπεται για την καταγωγή του… Για τις επιδιώξεις του. Για τα πιστεύω του στον καπιταλισμό.

Από εδώ και πέρα θα τυλίγονται σε ένα φάκελο (ως αχρείος κομμουνιστής, προδότης της πατρίδας) όποια και όποιος από τις κυρίες και τους κυρίους (πάνε τα σύντροφοι) του ΣΥΡΙΖΑ τολμήσουν (μετά την ομιλία του Τσίπρα, στον ΣΕΒ) να μην δείξουν κατανόηση, σεβασμό θαυμασμό στο πατριωτικό έργο της ολιγαρχίας. Στη σημασία της ολιγαρχίας για την προκοπή των παιδιών μας…

Θα αραχνιάσει στη μοναξιά του ο Πάνος ο Καμμένος που πέρασε όλη τη ζωή στα σαλόνια ανάμεσα σε κυρίες και κυρίους και ως μεσήλικας θυμήθηκε εκείνο το ανεπανάληπτο… συντρόφισσες και σύντροφοι. Τι το ήθελε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Γιατί βιάστηκε. Ας το ξαναπεί και θα δει τι τον περιμένει.

Σε μία εβδομάδα το αργότερο οι 153 «Ναι σε όλα» του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στην κοινωνία τα νέα δώρα των δανειστών. Δεν σκίζουν με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια στην αυλή της Βουλής (χάσαμε και τον Στρατούλη). Αλλά με ένα νόμο και με ένα άρθρο ψηφίζουν το τέταρτο μνημόνιο (δεύτερο εξ αριστερών…) μπας και την φέρει στους δανειστές ο Μητσοτάκης και ξεφύγει από την μπροστάντζα των 3,6 δισ…

Και πως νομίζετε ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα αυτά από τους 153 του «Ναι σε όλα» (ανάμεσα στους οποίους είναι και οι «53» που λένε όχι στα μέτρα αλλά ναι στα μνημόνια).

Σιγά μην βρουν δυσκολία από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβίστηση. Σιγά μην στάξει η ουρά του αριστερού γαιδάρου…

Απλώς θα θεωρηθεί κοινωνικός σκοπός η συμπαράσταση στην ολιγαρχία… Θα αναθεωρηθούν τα ανάθεμα για τους «φιλελέδες» και θα γυρίζουν ως κατάρες προς τους κομμουνιστές που δεν αντιλαμβάνονται την μεταφυσική του φιλελευθερισμού.

Θα τους αλλάξουν τα ονόματα. Και τα μικρά και τα μεγάλα ονόματα… Θα τα βαφτίσουν… Θα τα πουν μέτρα σωτηρίας του λαού. «Απόστολους εξαγνισμού» και θαυμάτων για πάσα νόσο…

Γιατί ως εκ θαύματος θα φέρουν «αντίμετρα» για τον λαό… Θα φέρουν περισσότερα συσσίτια στα παιδιά… Θα φέρουν περισσότερες ελεημοσύνες στους πεινασμένους συνταξιούχους… Θα φέρουν περισσότερα επιδόματα ανεργίας… Θα μας σώσουν τέλος πάντων.

Την οικονομία θα την σώσουν άλλα «αντίμετρα». Αυτά για τα οποία δεν έχουν καμιά δουλειά οι δανειστές.

Την αριστερή μας οικονομία θα την σώσουν εκείνοι που ξέρουν. Ο καπιταλισμός. Η ολιγαρχία. Το κεφάλαιο. Και οι πολυεθνικές. Στο κάτω – κάτω είδαμε τι έπαθε η Αργεντινή και η Βενεζουέλα. Τι δουλειά έχουν με αυτούς οι 153 του «Ναι σε όλα». Αυτοί είναι στρατιώτες – σωτήρες της πατρίδας. Τίποτε άλλο.

Θα τα δούμε όλα αυτά και δεν θα τα πιστεύουμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρύβει μέσα του αυτό που ζητούσε η χώρα από την πρώτη ημέρα της μεταπολίτευσης.

Αν είχαμε τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι της χώρας το 1974 δεν θα γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Ο κρατισμός θα ήταν ανέκδοτο. Ο κομμουνισμός ιστορίες για αγρίους. Και εθνική σημασία κεφαλαίου και ολιγαρχίας το κύριο θέμα στα κατηχητικά σχολεία της εκκλησίας.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top