Politics

Έλεος πια, αντιπρόεδρε Δραγασάκη!

Ανάλογα με την χώρα και τις συνθήκες, ο λαϊκισμός στην ακραία του μορφή χτυπά ανελέητα την κοινή λογική, στρέφεται ολοκληρωτικά κατά του προφανούς και κάθε επιχείρημα φαντάζει γελοίo.

Τί μπορεί κανείς να αντιτάξει στον κύριο Δραγασάκη και στη σημερινή του … σοφιστεία, «μην υποτιμάται τα αντίμετρα, αν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις η έξοδος από τα μνημόνια θα ήταν ταχύτερη»;

Πώς να επιχειρηματολογήσει κανείς όταν προ του σωτηρίου 2015, η λέξη μνημόνιο συμβόλιζε την ίδια την κόλαση και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σήμερα υποστήριζε μετά πάθους ότι η λύση θα δοθεί σε μια νύχτα με την κατάργηση των μνημονίων μ’ ένα νόμο σ’ ένα άρθρο;

Ότι μας κοροϊδεύουν; 

Ότι το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο;

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε σε τίποτα ως κόμμα όσο κι αν κάποια στελέχη του επιχειρούν να πείσουν για το αντίθετο προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία, έστω και με άλλο εταίρο. 

Ούτε σοσιαλδημοκράτες γίνανε οι κυβερνητικοί, ούτε Κεντροαριστερός είναι ο Τσίπρας, ούτε διαπραγματεύτηκαν για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ούτε καν ικανοί είναι.

Μας φόρτωσαν ένα 4ο πακέτο μέτρων – όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν – γιατί κύριο μέλημα του πρωθυπουργού δεν ήταν η έξοδος της χώρας από την πολυετή κρίση, αλλά να κερδηθεί πολιτικός χρόνος, σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, για να οργανωθεί καλύτερα η εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μαζί με τη νομή της και να γίνουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις για το πέρασμα των νέων μνημονιακών μέτρων στους βουλευτές, τα κομματικά στελέχη και τον σκληρό πυρήνα της εκλογικής βάσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Τσίπρας στερείται πολιτικής αξιοπιστίας και είναι υποχρεωμένος να κάνει ότι του λένε οι ευρωπαίοι εταίροι. Έχασε την αξιοπιστία του το 2015 με αυτά που έκανε παρέα με τον Βαρουφάκη κατά την αναμέτρηση που επέλεξε μεταξύ Ελλάδας – Ευρωζώνης. 

Η δε κυβέρνηση του δεν έχει καν ικανή διαπραγματευτική ομάδα που να είναι σε θέση να ανοίξει ένα σοβαρό διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξουν και ορισμένες εθνικές θέσεις για τα σοβαρά προβλήματα της Οικονομίας.

Ο κύριος Τσακαλώτος συνδυάζει το «ναι σε όλα» σε επίπεδο Βρυξελλών με την εκπροσώπηση της ομάδας των 53, που αυτοπροβάλλεται ως η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κύριος Χουλιαράκης είναι απλά ένας «άχρωμος και άοσμος» διεκπεραιωτής, 
ο κύριος Σταθάκης έχει την εικόνα του εντελώς αδιάφορου, 
ο κύριος Παπαδημητρίου δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς κάνει και άν κάνει τίποτα, 
η κυρία Αχτσιόγλου εκτός από το ν’ αλλάζει μοντελάκια συνεχίζει απλά την παράδοση διγλωσσίας του κύριου Κατρούγκαλου – υπήρξε συνεργάτης του άλλωστε κι έτσι αναρριχήθηκε.

Όλα τα’ άλλα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών Δραγασάκη, είναι σκέτη κοροϊδία!

Γράφει η Αλίκη Χατζή
thecaller.gr

Πηγή

Popular

To Top