Politics

Η κωμική πρόσκληση για τα αντίμετρα…

Διά των επικοινωνιακών εντυπώσεων και της καταγγελίας αντιπολιτεύτηκαν, δι’ αυτών και προσπαθούν να κυβερνήσουν.

Τα περίφημα αντίμετρα, που είναι μέτρα που σηματοδοτούν «ελάφρυνση» σε όσους πολίτες εισήλθαν στην επικράτεια της ανελέητης στέρησης, αποτελούν για την κυβέρνηση πρώτης τάξεως επικοινωνιακό υλικό για να επιτεθεί και να εκθέσει, όπως νομίζει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είχε γίνει γνωστό ότι αυτά θα έρθουν για ψήφιση σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, προκειμένου να καταγγελθεί η αντιπολίτευση, ως θιασώτης της απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης σχολής, ότι στερείται ευαισθησίας έναντι των χειμαζόμενων στρωμάτων, ενώ η κυβέρνηση (των πολλών δις μέτρων στο κεφάλι μας) νοιάζεται γι αυτά, τα πονάει ως καλός πατερούλης.

Γι’ αυτό δεν αρκείται να φέρει το νομοσχέδιο ξεχωριστά, αλλά κάθε αντίμετρο θα εμπεριέχεται και σε ξεχωριστό άρθρο. Έτσι θα είναι πιο εύκολο το σήμα ενδιαφέροντος της κυβέρνησης προς τις αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες οι οποίες υποτίθεται θα ανακουφιστούν από τα αντίμετρα, και η αντίστοιχη καταγγελία της αντιπολίτευσης .

Όντως η θέση της αντιπολίτευσης με την μηχανική της διαστρέβλωσης προθέσεων και πράξεων που επιχειρεί η κυβέρνηση, προσκαίρως θα καταστεί ευάλωτη. Θα φανεί ότι όχι μόνο διέπεται από ελλιπή ανθρωπισμό, αλλά θα ευχόταν και να μην κλείσει η συμφωνία, και να βρεθεί η πατρίδα προ κινδύνου, για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Ήδη χθες ο λαλίστατος στα social media (και αναιρών καθημερινά αυτά που έγραφε τα προηγούμενα χρόνια), ευρωβουλευτής Δημ. Παπαδημούλης, κάλεσε σε …εθνική συνεννόηση την αντιπολίτευση, ανακαλύπτοντας ότι «χρειάζεται ένα σχέδιο «made in Greece».

Πως θα πετύχει το ελληνικής παραγωγής σχέδιο; Μα με αλλαγή του πολιτικού κλίματος, κατά τον ευρωβουλευτή.

«Όσο μεγαλύτερη ομοψυχία έχουμε, τόσο ευκολότερα επιτυγχάνεται αυτό το σχέδιο. Για να υλοποιηθεί χρειαζόμαστε την ευρύτερη πατριωτική και εθνική συνεννόηση για ένα άλλο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες όταν έχουμε ομοψυχία, πετυχαίνουμε. Αντιθέτως όταν υπήρχε διχασμός βιώσαμε τραγωδίες»!

Αυτά λέει επιφανές στέλεχος του κόμματος που πολιτεύτηκε με τη ρητορική του μίσους, με το «εμείς ή αυτοί», με το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

(Βέβαια κάποιος κεντροδεξιός θα μπορούσε να του θυμίσει ότι τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν ακόμη για ταξική μεροληψία, γεγονός που αντιστρατεύεται την εθνική ομοψυχία. Αντιθέτως ένας αριστερός θα τον επανέφερε στον «σωστό δρόμο», θυμίζοντάς του ότι η εθνική ομοψυχία είναι ταξικός συμβιβασμός, εις βάρος των καταπιεζόμενων τάξεων).

Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι επικοινωνιακά φληναφήματα.

Το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ, τα capital controls, η επί ενάμισι χρόνο καθυστέρηση της αξιολόγησης, τα επί πλέον που φορτώθηκε η ελληνική κοινωνία, η ρητορική του μίσους, δεν πρόκειται και δεν χρειάζεται, να εξαφανιστούν με καμία ψευδεπίγραφη συναίνεση στο όνομα της εθνικής ομοψυχίας.

Ο αρνητικός βίος της κυβέρνησης είναι ωσεί παρών.

Η αντιπολίτευση έκανε το λάθος το Καλοκαίρι του 15, ψηφίζοντας το μνημόνιο για «να σώσει τη χώρα», να σώσει παράλληλα και την κυβέρνηση, ως απεδείχθη. Η οποία κυβέρνηση εκ των υστέρων της ζητούσε και το λόγο γιατί δεν ψήφιζε και τα επί μέρους μέτρα που απέρρεαν από το μνημόνιο!

Τώρα προσανατολίζεται να μην πέσει στην εκβιαστική παγίδα που στήνει η κυβέρνηση με την κατ’ άρθρο ψήφιση, εκτός από το Ποτάμι, που συνηθίζει οικειοθελώς ν προσφέρεται για σφαγή (Θυμίζουμε ότι όταν ο Θεοδωράκης, όπως και επιτελικά στελέχη της ΝΔ και η Γεννηματά πήγαιναν την Άνοιξη του 15 στις Βρυξέλλες και μιλούσαν στα πολιτικώς συγγενή τους ευρωπαϊκά κόμματα υπέρ Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε ότι κυρίως ο Θεοδωράκης, πήγαινε να τορπιλίσει τη χώρα και τον αγώνα της κυβέρνησης).

Ο καθείς και ο δρόμος του, και τα λάθη του.

Του Γιάννη Σιδέρη
liberal.gr

Πηγή

Click to comment

Popular

To Top