Politics

Τους αλλάξαμε. Τι κερδίσαμε;

Ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος «συμβιβάστηκε».

Ο υπουργός Οικονομίας Παπαδημητρίου θεωρεί εκσυγχρονισμό τις Κυριακές και ανάπτυξη τις ιδιωτικοποιήσεις. 

 
Ο υπουργός Εσωτερικών Σκουρλέτης μας βγάζει από μνημόνια το 2018. 
 
Και οι 153 του «Ναι σε όλα» πανηγυρίζουν τη συμφωνία. 
 
Τα «ποτέ την Κυριακή», «δεν πληρώνω», «σκίζω τα μνημόνια», «όχι στο ξεπούλημα», ανήκουν σε εκείνο τον ΣΥΡΙΖΑ που τελειώνει σε 20 μέρες.

Μέχρι εδώ κράτησε το «νέο» που μας κουβάλησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αριστερό «νέο». Το «νέο» που δεν μπορούσαν να φέρουν «οι άλλοι». Οι «παλιοί». Το κατεστημένο. Ο δικομματισμός . Οι προσκυνημένοι. Οι Γερμανοτσολιάδες. Αυτοί που άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Στο Eurogroup 22 Μαΐου (με τον Τσίπρα παρακαλώντας… και προσκυνώντας τους δανειστές για λίγη ακόμη εξουσία) το «νέο» του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Επιστρέφουμε ολοταχώς στο «παλιό».

Επιστρέφουμε στο 2014. Στην εποχή των «άλλων». Τότε που διαβάζαμε το περιβόητο mail Χαρδούβελη. Τότε που επίσης μετράγαμε και νέα μέτρα και νέα φτώχεια.

Εκείνη την φτώχεια που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει το «νέο» με νέους κατώτατους, με δουλειές, με κατάργηση ΕΝΦΙΑ και φόρων. Με επιστροφή του 13ου. Αυτά που δεν ήξεραν να κάνουν οι «άλλοι».

Στις 22 Μαΐου του 2017 δεν θα διαβάζουμε το mail Χαρδούβελη. Θα διαβάζουμε τον «συμβιβασμό» των Τσίπρα – Τσακαλώτου. Θα μάθουμε τι «ξεπουλάμε» από το κράτος. Και θα ξέρουμε τι θα μας στοιχίσει το τέταρτο μνημόνιο. ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό δεν το κατάφεραν οι «άλλοι». Ούτε να μας λένε (προκαταβολικά) πόσοι Έλληνες θα περάσουν το κατώφλι της φτώχειας για να συναντήσουν τους 35 στους 100 που ζούνε στο όριό της μετά το 2015.

Το όριο της φτώχειας που έφερε το «νέο» όταν έδιωξε το «παλιό» και μας είπε (ΕΛΣΤΑΤ του 2016) ότι από τα 4.200 ευρώ και πάνω, (δηλαδή 360 ευρώ τον μήνα) θεωρείσαι πλούσιος, για τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτούς τους πλούσιους, των 360 ευρώ τον μήνα, που παραλαμβάνουν τα μέτρα 2019 που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, από τώρα, για την επόμενη κυβέρνηση. Η οποία βεβαίως και δεν θα είναι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ως «πρώτη φορά αριστερά», ως «νέο», τερματίζει σε 20 μέρες καλωσορίζοντας το «παλιό». Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στο στρατόπεδο των «άλλων».

Η συμφωνία που φέρνουν (ευτυχώς έστω και στα μέσα του 2017) τερματίζει όλα εκείνα τα βλακώδη συνθήματα και κινήματα που οδήγησαν τους τότε απελπισμένους ψηφοφόρους να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Το «ποτέ την Κυριακή» για το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων που πολέμησε μετά μανίας ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2014 όπου έκανε κουμάντο το «κατεστημένο» έγινε για τον Τσίπρα του 2017 εκσυγχρονισμός της οικονομίας.

Το δήλωσε δημόσια ο σύντροφος Παπαδημητρίου ως υπουργός Οικονομίας, και δεν απολύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού είναι εκσυγχρονισμός γιατί τον πολεμούσαν…

Το «ξεπούλημα» ΔΕΚΟ που πολεμούσε αγρίως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε για τον Τσίπρα του 2017 στρατηγική ανάπτυξης με ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ. Το ξεκαθάρισε ο επικεφαλής των ιδιωτικοποιήσεων σύντροφος Πιτσιόρλας ο οποίος θεωρεί ξεπερασμένο τον κρατισμό.

Το «δουλεμπόριο» με απολύσεις χωρίς την έγκριση της Πολιτείας έγινε «σύγχρονες εργασιακές σχέσεις» στα χέρια του Τσίπρα του 2017 αφού δέχθηκε την αφαίρεση του δικαιώματος της Πολιτείας για βέτο στις απολύσεις.

Το δικαίωμα του εργάτη να απεργεί με εντολή του κόμματος μέσα από τα κομματικά νήματα των εργατοπατέρων έγινε για τον Τσίπρα του 2017 δικαίωμα του εργοδότη να καταγγέλλει την απεργία αν την εντολή δίνουν οι εργατοπατέρες του καφενείου.

Το κίνημα «δεν πληρώνω» της συντρόφισσας Βαλαβάνη έγινε για τον Τσίπρα του 2017 «πληρώνω με το σπίτι μου, με τα λεφτά στα στρώματα, με πλειστηριασμούς και με φυλάκιση».

Και οι χοροί Στρατούλη, του 2014, για σκίσιμο των μνημονίων στην αυλή της Βουλής (με ένα νόμο και ένα άρθρο) αντικαταστάθηκαν από τον Τσίπρα του 2017 με εφαρμογή του τρίτου (αριστερού) μνημονίου μέχρι κεραίας έως τον Ιούνιο του 2018. 

 
Και με «προσύμφωνο» για τέταρτο μνημόνιο (2019-2023). Αυτό είναι το «νέο» που μας τελειώνει σε ένα εικοσαήμερο. 
 
Μέχρι το καλοκαίρι του 2018 δεν προλαβαίνουν για άλλο «νέο». 
 
Αλλά αυτό το «νέο» το κουλάντριζαν και οι «παλιοί». 
 
Τι κερδίσαμε που τους αλλάξαμε;

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Click to comment

Popular

To Top