Real opinions

Ο Τσίπρας αποφάσισε: Πρόωρες εκλογές με ανοιχτή ημερομηνία και ανοιχτή αφήγηση

Αναδημοσίευση από: thecaller.gr

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και η κυβέρνηση Τσίπρα μοιάζει εγκλωβισμένη ανάμεσα στην πραγματικότητα (που είναι πλέον όλη δική της), τις «αντιμνημονιακές» της δεσμεύσεις (που είναι επίσης όλες δικές της), τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες της.
Γράφει η Αλίκη Χατζή:
Ο χρόνος ωστόσο δεν έχει συναίσθημα, ούτε κατανόηση και είναι πλέον σαφώς εναντίον μας. Αυτό που είναι περισσότερο ανησυχητικό δεν είναι οι άπειρες αντιφάσεις, τα ψέματα και η εμφανής ανικανότητα, αλλά το ότι η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί η ίδια σε δικά της αδιέξοδα. Μοιάζει να είναι ανήμπορη περισσότερο σε σχέση με τα εσωκομματικά της μέτωπα παρά με την διακυβέρνηση της χώρας.
Με δυο λόγια, η κυβέρνηση Τσίπρα, προτάσσει το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού και τη διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών έναντι των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων. Είναι αδύνατο να παρθεί μια απόφαση που να θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της στην εξουσία και δίχως να σκέφτεται η μια συνιστώσα την άλλη …κάθετα και οριζόντια.
Ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα (και Καμμένου) η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς, οριζοντίως και καθέτως, δεν απασχολεί διόλου τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Το θέμα γι αυτούς είναι πώς θα αποφύγουν την εκλογική συντριβή, ώστε να παραμείνουν ισχυροί πολιτικά στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα. Γι ‘ αυτό και παίζουν συνεχώς με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
Θα τις κάνουν, δεν μπορούν να τις αποφύγουν, το ερώτημα είναι πότε και πόση ζημιά ακόμη θα προκαλέσουν στην Οικονομία. Ο πρωθυπουργός πάντως, στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης, άνοιξε μία προεκλογική περίοδο, για την οποία μας είναι άγνωστο πόσο θέλει να διαρκέσει και υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις θα μας οδηγήσει στις κάλπες. Το πιθανότερο είναι ,αφού περάσουν από την βουλή τα μέτρα ( τα οποία πλασάρει ως success story) για μα μην πάρουν χαμπάρι οι συνταξιούχοι και οι φορολογούμενοι τί συμφορά τους περιμένει.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – από αξιόπιστες πηγές – στόχος του Μαξίμου είναι ένα ποσοστό της τάξεως του 18% με 20% και η δεύτερη εκλογική θέση. Αυτή η εκδοχή έχει μία βασική προϋπόθεση: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει απολύτως συντεταγμένος και θα ψηφίσει όλα αυτά που μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν ψηφίζει.
Επειδή όμως, το σενάριο αυτό, του success story, δεν είναι σίγουρο ότι αρέσει σε όλους τους υπουργούς και βουλευτές, κι επειδή δεν είναι όλοι βέβαιοι ότι μπορεί να πείσει ένα σημαντικό τμήμα των προηγούμενων ψηφοφόρων του κυβερνητικού κόμματος, υπάρχει και κάποιο άλλο (εναλλακτικό) στην πορεία προς τις κάλπες, πιο θορυβώδες και περιπετειώδες … κάτι σαν επανάληψη του 2015 με «αντιστασιακές» κορώνες!
Αν και αναζητείται η χρονική στιγμή που θα πάμε σ’ εκλογές , το περιβάλλον που καλλιεργείται γι’ αυτές , κυρίως από τον κύριο Τσίπρα, είναι γνωστό και δεν είναι άλλο από αυτό που μας έχει συνηθίσει και τον χαρακτηρίζει ως πολιτικό: Σκανδαλολογία, προπαγάνδα, αναδρομές στον εμφύλιο … τώρα πια και εγκαίνια και κορδέλες. Πόλωση! Μια παλιά καλή συνταγή, της οποίας η κυβέρνηση του έχει κάνει κατάχρηση τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.
Όπως συνηθίσαμε πια, κάθε μέρα και κάποιος την υπονομεύει, κάθε δεύτερη κάποιον διαπλεκόμενο ανακαλύπτει, κάθε Τρίτη κάποιος άλλος φταίει για τα χάλια της και την παταγώδη αποτυχία της σε όλα τα επίπεδα. Απ’ όταν ανέλαβε, αντί να κυβερνά εφευρίσκει φανταστικούς εχθρούς, αντί να επιλύει προβλήματα στρέφει την προσοχή σε αόρατες σκοτεινές δυνάμεις … Αντί ν’ αγωνίζεται για την χώρα, νοσεί από την ασθένεια της εξουσιομανίας περισσότερο από κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.
Όμως – και σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις – αυτή η πολιτική της καταιγιστικής μετάθεσης ευθυνών είναι πλέον σκανδαλώδης, ενοχλητική και στρέφεται εναντίον του κύριου Τσίπρα που την ασκεί. Η κυβέρνηση έχει διαψεύσει ακόμα και τους πιο φανατικούς της υποστηρικτές, και είναι φανερό σε όλους ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία και η εξασφάλιση της πιο ανώδυνης απόσυρσης των μελών της από αυτήν.
Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορούν πια να κοροϊδέψουν. Όλα δείχνουν ότι θα αποσυρθούν στο … «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» με τους υπόλοιπους σκελετούς του πολιτικού μας συστήματος. Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φθάσει, κινδυνεύει να «αποσυρθεί» και η χώρα!

Πηγή

Popular

To Top