Real opinions

Φτώχεια και των γονέων…

«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…». Αυτόν τον κόσμο, μιας καφενόβιας αριστερής παρέας της Αίγινας, διάλεξε, το 2015, ο λαός να σκίσει τα μνημόνια.

Να τον απαλλάξει από Σαμαροβενιζέλους και mail Χαρδούβελη. 

Στην ίδια παρέα εμπιστεύθηκε το ΟΧΙ του. 
Αλλά σήμερα αύριο φεύγουν. 
Αυτοί πλουσιότεροι από το 2015. Εμείς φτωχότεροι από το 2014 και για 14 χρόνια ακόμη.

Ας σημειώσουμε μόνο τούτο. Συμφώνησαν να πάρουν από τις τσέπες των παππούδων, των γονιών και των μισθωτών (των 400 ευρώ καθαρά) άλλα 3,6 δισ. ευρώ.

Και αδιαφορούν αν τα 3,6 δισ. του νέου χαρατσώματος θα τα πληρώσουν παππούδες και γονιοί που ζουν τις άνεργες οικογένειες των παιδιών τους. Για τούς οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει μόνο συσσίτια.

Τους κόφτει μόνο πόσο θα μας γδάρουν οι 153 του Τσίπρα. Και πόσο ο Μητσοτάκης με μέτρα όμως που προσυμφώνησαν για λογαριασμό του!!! Μοναδικό κέρδος τους άλλοι 12-16 μήνες στην εξουσία.

Αυτά έμαθαν, ως Κνίτες, από τους ινστρούχτορες, στα αμφιθέατρα. Αυτά ξέρουν να κάνουν.

Οπότε τι άλλο να πεις για την ουσία της συμφωνίας. Για τη συμφωνία για την οποία χοροπηδάνε από την Παρασκευή στη Μάλτα.

Γιατί χοροπηδάνε; Γιατί δεν θα χρειαστεί να πάνε σε εκλογές. Και έτσι δεν θα σκορπίσουν χάνοντας (από τώρα) αυγά και πασχάλια… (μέρες που είναι).

Και αντί να «κοκκινίζουν» μιλάνε για αντίμετρα. Τους λείπει και η τσίπα να ομολογήσουν ότι μιλάνε για «σούπα» που δεν καταπίνεται και ας είσαι νηστικός δύο μήνες.

Περί αυτού πρόκειται και της ανελέητης ανηθικότητας των αριστερών να βαφτίζουν αντίμετρα τα μαθητικά συσσίτια. Όπως είπαν και 13η σύνταξη μια ελεημοσύνη. Για να παριστάνει ο Τσίπρας τον «πατερούλη».

Αλλά τα αντίμετρα που έχει ανάγκη η οικονομία είναι άλλα. Να επιστρέψει στην κανονικότητα. Να ανακάμψει η παραγωγή. Να προκύψουν θέσεις εργασίας. Και να ζουν από δικά τους λεφτά και όχι των γονιών τους 1.300.000 άνεργοι.

Αντίμετρα είναι (μας αρέσει ή όχι) μόνο η συνταγή ΔΝΤ που συνιστά φορολογικές μειώσεις στην παραγωγή, στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις.

Οι αριστεροί αν έχουν υπόλοιπα ηθικής μέσα τους ας αποκαλύψουν την αλήθεια για την οικονομία.

Την αδυναμία της όχι μόνο για ανάπτυξη αλλά και για ανάκαμψη. Τις βαθύτατες αρρώστιες της κομμάτι –κομμάτι.

Να αρχίσουν από τη ΔΕΗ. Να παραδεχθούν ότι χωρίς «εγχείριση» ο καρκίνος (που διέγνωσε ήδη η Διοίκηση της) φθάνει στο τελευταίο στάδιο.

Η ΔΕΗ χρειάζεται «εγχείριση» .Να αφαιρεθούν όλα τα «καρκινικά της κύτταρα» και όχι μόνο οι λιγνιτικές μονάδες και κάποιες πετρελαϊκές. Τους το είπαν και οι Τράπεζες. Γιατί τα κρύβουν;

Να συνεχίσουν με τις μεταφορές και με τα λιμάνια. Να αφαιρέσουν και εκεί τους κακοήθεις όγκους.

Σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα που ελέγχει το κράτος. Και να ανοίξουν (πουλώντας τα κρατικά λιμάνια), δρόμους σύνδεσης όλων των εκτός Ευρώπης οικονομιών. Ξέρουν πολύ καλά τι τους ζητάνε από την Ασία.

Έχουν προτάσεις από επενδυτές. Γιατί τις κρύβουν; Γιατί παραπλανούν τον λαό ότι το κράτος μόνο του μπορεί να γυρίσει την οικονομία;

Αν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να επικαλούνται ηθικές αξίες ας σταματήσουν να θρέφουν απατεώνες με βλακώδη αριστερίστικα προγράμματα σπαταλώντας πόρους του ΕΣΠΑ αναγκαίους για την ανάπτυξη.

Και ας εξηγήσουν στον λαό πως τα λεφτά από τα ΕΣΠΑ δεν είναι του κόμματος. Δεν είναι του Τσίπρα (όπως το 1980 τα ΜΟΠ τα έλεγαν λεφτά του Παπανδρέα).

Είναι τα τελευταία λεφτά που δικαιούμαστε από την Ε.Ε. μέχρι το 2020. Μετά η «κάνουλα» κλείνει για πάντα. Τα ΕΣΠΑ θα πάνε σε άλλα κράτη-μέλη.

Ξεχνώντας λοιπόν τις αριστερές ανοησίες για «Ανάσταση στην ανάπτυξη» ας αποκαλύψουν στον λαό (αν έχουν την παλληκαριά) τις αλήθειες.

Και αν διεκδικούν έστω και μίνιμουμ αριστερής εντιμότητας να μην διαψεύδουν αυτά που δεν κρύβονται. 

Ότι η μανία τους για την εξουσία έφερε το τρίτο μνημόνιο. 
Ότι μέχρι να φύγουν, το 2018, θα διαλύσουν ολοκληρωτικά μόνο τη μεσαία τάξη. 
Ότι αντάλλαξαν παραμονή στην εξουσία με τέταρτο μνημόνιο. 
Ότι αποδέχθηκαν φτώχεια και των γονέων (μισθοί, συντάξεις, αφορολόγητο) με «αιχμαλωσία» σε πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2028 .Και ίσως παραπέρα.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top