Διεθνείς Σχέσεις

Δημοσκόπηση ΣΟΚ για τη Λεπέν – 3 στους 4 Γάλλους δεν θέλουν έξοδο από το ευρώ

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γάλλων τάσσονται εναντίον της εξόδου από την ευρωζώνη και της επιστροφής του φράγκου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που αποτελούν κακή είδηση για την ακροδεξιά επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, η οποία είναι υπέρ του λεγόμενου Frexit.


Περίπου 72% των Γάλλων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe η οποία δημοσιεύθηκε στη Les Echos, ήταν εναντίον της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, με το 44% να δηλώνει πως είναι «πολύ αντίθετο».

Η Le Pen, υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, θέλει να διεξάγει ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Γαλλίας στην ΕΕ και να βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ για να επιστρέψει στο γαλλικό φράγκο.

Στη δημοσκόπηση εμφανίζεται ότι οι Γάλλοι είναι λιγότεροι ενθουσιώδεις με την τρέχουσα κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το 37% των ερωτηθέντων να απαντά ότι η συμμετοχή στην ΕΕ έχει «περισσότερα μειονεκτήματα από ό,τι πλεονεκτήματα».

Περίπου το 31% δήλωσε πως τα πλεονεκτήματα ήταν περισσότερα και το 32% ότι υπάρχουν εξίσου πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Popular

To Top