[ccpw id="136103"]

Τον εβλεπα να χτυπιεται, να αφριζει, να ροδοκοκκινιζει, και να γυαλιζει απο τον ιδρωτα, ενα υπεροχο, λειο, φουσκωμενο δερμα που σιγουρα το ζηλευε η καθε γυναικα. 


Εβγαζε αποφασεις – ντοκουμεντα εισαγγελεων και ανακριτων απο τον εναν φακελο, αποδειξεις καταπελτες μαγνητοφωνημενων συνομιλιων απο τον αλλον, και παρεδιδε αυτα τα σημαντικα εγγραφα στον μεγαλο δημοσιογραφο, ο οποιος με τη σειρα του φορωντας τα γυαλια του και σουφρωνοντας τα φρυδια του, τα εξεταζε σχολαστικα επιβεβαιωνοντας το γνησιο των περιεχομενων.

Την επομενη φορα που τον ειδα ηταν ενα ζεστο Μαγιατικο βραδυ του 2018.

Κλεισμενος στο γραφειο του με εναν στενο συνεργατη του, ηλικιωμενο αποστρατο, ηταν παλι ιδρωμενος και νευρικος. Οχι απο τα φωτα των προβολεων καποιου τηλεοπτικου στουντιο, αλλα απο αγωνια.

Μασουλουσε μπισκοτα γεμιστα “Παπαδοπουλου” και ακουγε τον συνομιλητη του.

“Πανο μου, πρεπει να το σκεφθεις σοβαρα. Αν παραιτηθεις τωρα και αποσυρεις την στηριξη στη κυβερνηση θα εισαι ο ηρωας. Γενεες και γενεες θα σε θυμουνται. Σκεψου ακομη και τους ΑΝΕΛ. Οχι μονο θα διαλυσεις το ΠΑΣΟΚ αλλα θα παρεις μαζι σου τουλαχιστον τη μιση ΝΔ. Θα κανεις το μεγαλο “come back” Εσυ και η Αντζελα… Θα εισαι ο πρωτος και ο μοναδικος παικτης. Το ξερεις οτι σε εχω σαν παιδι μου. Σκεψου την υστεροφημια σου”

Αυτα του ελεγε πανω – κατω ο αποστρατος συνεργατης του…. και ο Πανος….

“Τι βαζουν μεσα σε αυτα τα μπισκοτα ρε παιδι μου…δεν μπορεις να σταματησεις” ….

και ξαφνικα χτυπαει το τηλεφωνο. Το κοκκινο τηλεφωνο.

Ηταν ο αλλος μεγαλος ηγετης, ο μεγαλος επαναστατης, ο θαυμαστης του Ερνεστο, ο μεγαλος αθλητης. Κριμα που η κωλοτουμπα δεν ειναι ολυμπιακο αθλημα. Δεν θα χρειαζομασταν καν τα “δυναμωτικα” του Ιακωβου. Το χρυσο εξασφαλισμενο.

“Πανο, σε ευχαριστω για τη σταση σου.

Δεν θελω να σε κραταω αλλο σε αγωνια, γιαυτο σου επιβεβαιωνω οτι τα κυλικεια των νοσοκομειων “Ε” και “Α” θα τα δωσω σε σενα .υς συνεργατες σου. Επισης εχω κατα νου το κυλικειο στο αεροδρομιο της Ικαριας”

“Αλεξη δεν ξερω πως”…. αρχισε να ψελλιζει γεματος συγκινηση αλλα προπαντων ανακουφιση.

Ξεσφιξε τη γραβατα του, ξεκουμπωσε το πανω κουμπι του πουκαμισου του, και με ενα πλατυ χαμογελο ευτυχιας ρωτησε τον συνεργατη του “Τι ελεγες?”

Οι ειδικοι μετα απο ερευνες πιστευουν οτι τα γουρουνια οπως και τα σκυλια ειναι απο τα εξυπνοτερα ζωα.

Μαλιστα τα γουρουνια οπως ακριβως και οι σκυλοι αν μετακομισουν απο ενα σταβλο – (σπιτι τους) σε αλλο, στεναχωριουνται και πολλες φορες παθαινουν καταθλιψη.

Αυτα τα ζωα δεν γνωριζουν την εννοια της πατριδας. Γνωριζουν ομως την ενοια του δικου τους περιβαλλοντος, δηλαδη του σπιτιου τους. Γνωριζουν και νιωθουν την αγαπη για το σπιτι τους. Για αυτα τα ζωα, τα γουρουνια (οπως τα σκυλια) το σπιτι τους ειναι και η πατριδα τους.

Προς αποφυγη παρεξηγησης θα ηθελα να ζητησω προκαταβολικα συγνωμη απο τα σκυλια και τα γουρουνια και να διευκρινισω οτι δεν ηταν σκοπος μου να τα προσβαλλω και η οποια τυχον συγκριση με το ανθρωποειδες που ονομαζεται καμμενος, ειναι εντελως συμπτωματικη.

Yvoni Yvoni

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_155.html