[ccpw id="136103"]

Σε άρθρο του στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο Αντώνης Βγόντζας ο οποίος συμμετείχε στο συλλαητήριο, κρίνει ότι ο όγκος του το χαρακτηρίζει ως το ογκοδέστερο της Μεταπολίτευσης.

Ακολουθεί το άρθρο του Αντ. Βγόντζα:

Πολλοί φίλοι μού παραπονέθηκαν. «Δεν έκανες συνολική αποτίμηση του συλλαλητηρίου της Κυριακής». Και, σχεδόν, με τσάκισαν. Να επανορθώσω, λοιπόν !

Πρώτο χαρακτηριστικό: Το συλλαλητήριο ήταν πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Ξέροντας του δρόμους της Αθήνας και την πυκνότητα του πλήθους που συνέρρευσε, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ήταν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Δεύτερο: Ήταν αυθόρμητο. Δεν κρύφτηκε πίσω από αυτό οποιοδήποτε κόμμα. Αυτούς που στελέχωσαν την οργανωτική επιτροπή τους ξέρω. Τους περισσότερους. Δεν πρόκειται για γνωστά κομματικά στελέχη. Τώρα, βέβαια, οι πιο πολλοί ήταν αστοί δημοκράτες. Δεν μπορώ να ξέρω τον ειδικότερο προσανατολισμό τους. Το πιθανότερο; Συντηρητικοί πολίτες ή και κεντρώοι. Με ένα πρωτόγνωρο χαρακτηριστικό. Η προσέλευση των περισσοτέρων έγινε μαζί με τις οικογένειές τους. Μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Τρίτο: ήταν απολύτως ειρηνική η συγκέντρωση. Κατά τις προθέσεις των οργανωτών και των συμπολιτών μας, που προσήλθαν να συμμετάσχουν σε αυτό το συλλαλητήριο.

Τέταρτο: Η κυβέρνηση ένοιωσε πανικό. Ήθελε να προβοκάρει αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Και προέβλεψε τρεις δικές της πρωτοβουλίες για να αποθαρρύνει την προσέλευση των συμπολιτών μας.

  • Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν η άδεια που έδωσε για αντισυγκέντρωση στους μπαχαλάκιδες. Και στους κουκουλοφόρους. Έτσι παραβίασαν την πάγια θέση της ιστορικής Αριστεράς, ότι δεν είναι νόμιμη ενέργεια που προστατεύεται από το Σύνταγμά μας η ανοχή αντισυγκεντρώσεων. Όλοι οι συνεπείς Αριστεροί θυμούνται πολύ καλά ότι ένας ήρωας της Αριστεράς όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης έχασε τη ζωή του από τους δολοφόνους της αντισυγκέντρωσης, σε με συγκέντρωση της Αριστεράς για την ειρήνη. 
  • Η δεύτερη πρωτοβουλία ήταν η διασπορά ειδήσεων ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια σε μια συγκέντρωση, που από την αρχή είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός φιλειρηνικού συλλαλητηρίου. 
  • Η τρίτη πρωτοβουλία, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ίδια την καθεαυτή καθυστερημένη άμυνα των Δυνάμεων Ασφαλείας.

Πέμπτο: Η ίδια αντιμετώπιση των μπαχαλάκιδων – σχεδόν του περίμεναν. Και δεν τους εμπόδισαν.

Έκτον: Τα χαρακτηριστικά της ίδιας της μεθόδου καταστολής. Η υπεράσπιση της κυβέρνησης από την ίδια την κυβέρνηση.

Ψάξανε αποδεικτικά στοιχεία περί δήθεν πρόκλησης των επεισοδίων από την ακροδεξιά. Καθυστέρησε υπερβολικά η ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει τους γνωστούς, ολίγιστους μπαχαλάκηδες. 

Και όχι μόνο αυτό. Χρησιμοποίησε ληγμένα χημικά και δακρυγόνα για να επιτεθεί στους πιο αθώους πολίτες που είναι τα παιδιά.

Τώρα ξέρουμε. Στο ανήθικο δυσμενές προνόμιο της Αριστεράς ανήκει και η χρησιμοποίηση των μεθόδων τους παρακράτους. Και αυτό θα είναι η λαϊκή κατάρα τους.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 22.01.2019
thepresident.gr

Πηγή