Real opinions

Παγοθύελλα

«Κανένας δεν είναι το βράδυ ο ίδιος που είναι το πρωί, όχι, είναι ολότελα διαφορετικός στον τρόπο που εκφράζεται και στον τρόπο που νιώθει».
Robert Walser

Λίγο πριν τελειώσει το 2015, το ελληναριό αποδεικνύει δύο πράγματα: πόσο βαθιά αντιδημοκρατικό είναι δεδομένου ότι θεωρεί τον Τοκβίλ μεσαιωνικό ιό που ήρθε κι έφυγε στα ενδότερα της Πικαρδίας και πόσο συμπάσχει με τον ISIS, στα κατ’αρχήν μυθεύματα του τελευταίου. 
 
Δεν είναι ταμπού εξάλλου να ειπωθεί ότι οι ιδεολογικοί νεολογισμοί με την φενάκη του ανθρωπισμού, χτίζει παλάτια υστερίας στον ψηφιακό ζόφο. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, τα φάρμακα και την παροχή επιδομάτων της κατά τ’άλλα μισητής δυτικής κουλτούρας, οι γνωστοί-άγνωστοι δίνουν τα τελευταία ρέστα μίσους και απαξίας στην ημεδαπή, θεωρώντας εαυτόν μεσσιανικό θέσφατο για τις μελλοντικές μήτρες. 
 
Το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας, μπολιασμένο με αντάρτικες εθνικιστικές κορόνες του FLN, αντιαμερικανισμό και συμπάθεια για τα αναρχοφασιστικά κινήματα της Παλαιστίνης, συνθέτει το μίσος τσοπάνηδων, σταλινιστών και βλαχομπαρόκ απάχηδων που ορέγονται την παστή ρέγγα καθότι επιεικείς στα έκνομα συγκείμενα. Η παιδεραστία κρίνεται ταξικά και η μπούργκα φοριέται από τις πολιτικά κιτς ορθές ακτιβίστριες.

Το μίσος κατά πάντων, η ασχήμια που συνηθίσαμε σε μια πόλη βανδάλων και η απαξία της τιμωρίας που θεωρείται μικροαστικό κατάλοιπο, οφείλεται στο γεωπολιτικό σημείο τής Ελλάδας. 

 
Δεν ενδιαφέρουμε κανέναν. 
 
Θυμίζουμε βάρδια όπου ορισμένοι δουλεύουν για καλύτερο θεσμικό περιβάλλον (η Ευρωπαϊκή Ένωση), πολλοί εργάζονται για μια εξισορρόπηση οικονομικών ανισοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (οι ΗΠΑ) και η πλειοψηφία (Ελλάς Ελλήνων Παπανδρεϊκών) απλώς λουφάζει στις οδηγίες και τις μεταρρυθμίσεις του μνημονίου λόγω πόζας, γνωρίζοντας ότι κατ’ουσίαν θα την σκαπουλάρει αφού αποτελεί τον κολοβό στίχο γραφικής παραμυθίας, που προτιμά να απαγγέλλει καμποτζιανά άσματα κοινοκτημοσύνης, από το να συμμετάσχει σε ένα σχήμα που της είναι ξένο, προτεσταντικό και απαιτητικό. 
 
Τα θύματα που γκαρίζουν στους δρόμους είναι ουσιαστικά οι θύτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν οθωμανικά κριτήρια ψευδοδικανικής ανάλυσης που προειδοποιεί δήθεν για την πάταξη του πόπολου αλλά στην πραγματικότητα αγορεύει στον όχλο για να πείσει τους κουτόφραγκους και την Λίτσα απ’την Κοκκινιά για το πόσο άναρχος και αρχαιοαντανακλαστικός είναι με όπλο την θάλασσα και την ρακή χωρίς γλυκάνισο. 
 
Η αιρετή τυραννίδα του Αριστοτέλη αφορά τα σούργελα που χόρευαν βαλκανολεβέντικα υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα· το οποίο παρεμπιπτόντως εκτόνωσε το αγελαίο αίσθημα ότι «πήγαμε κόντρα στους κακούς ξένους». 
 
Για το τρίτο μνημόνιο ουδείς ομιλεί.

Ειλικρινά δεν ξέρω πού θα καταλήξει αυτή η λύσσα για χάος και αναρχία. 

 
Το αδερφάτο θέλει να παντρεύεται και να υιοθετεί παιδιά αλλά εθελοτυφλεί στον διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία καθότι χριστιανόπαιδο το ίδιο και ενοχικό που θέλει να μοιάσει με το ετεροφυλόφιλο ασκέρι. 
 
Τα καμένα κτίρια, η επιχειρηματική ερήμωση της χώρας από την κρατική παρέμβαση και η παιδεία που γίνεται ανέφικτη αλλιώς θα αποκαλεστεί «αστική» και «φιλελεύθερη», χαροποιεί τον εσμό των τεράτων που αποκαλούνται πολίτες διότι ο μικρόκοσμός τους, η συμπεριφορά τους, η μνησίκακη ηθική τους, η ανεπίληπτη εγκληματικότητά τους- λανθασμένη έκφραση/τραγική πραγματικότητα (η εθελοτυφλία θα έπρεπε να τιμωρείται φρονώ), ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ την αλλαγή, τα συνταγματικά δικαιώματα, την θεσμική αρετή, την μετριοπάθεια, την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, τον πλουραλισμό, τους κοινωνικούς κανόνες, την απαγόρευση της μπούργκας στον δημόσιο χώρο, την οριοθέτηση της ανεκτικότητας. 
 
ΓΙΑΤΙ; 
 
Διότι απλούστατα δεν θα έχει κάποιον εχθρό για να βάλλει αέναα εναντίον του. 
 
Διότι δεν θα έχει το άλλοθι του αναξιοπαθούς για να ασκεί προπαγάνδα στα κοινωνικά δίκτυα. 
 
Διότι δεν θα έχει λόγο ύπαρξης για να πιστοποιεί ότι απουσία κανονισμών οτιδήποτε επιτρέπεται. 
 
Διότι τα δόγματα των πεζοδρομίων επιτρέπουν τις ερμηνευτικές σχολές του απεχθούς ιμπεριαλισμού ακόμα και στον τρόπο χεσίματος, όπως το ερμήνευε ο επάρατος Χομεϊνί.

Η καθιστική ζωή ερμηνεύει την ίδια της την μετριότητα με όρους πρόσφυγα για να μην εκπέσει απ’τους ψηφιακούς θρόνους. 

 
Η μετριότητα θεωρείται προσόν αφού όλοι είναι ανώτεροι όλων, ικανότεροι όλων, εξυπνότεροι όλων αλλά επειδή ξέρουν ότι κατά βάθος αυτό δεν αφορά τους ίδιους, λοιδορούν την αριστεία επειδή ξέρουν ότι το άτομο-μέλος μέσα στο πλήθος πάντα την σκαπουλάρει, χρησιμοποιώντας τα μικρασιάτικα καραγκιοζιλίκια της θέσει θυματοποίησης με στόχο το «όλοι είμαστε ίσοι και όμοιοι». 
 
Χουντολάγνοι, κομμουνιστές, φασίστες, hardcore ζεϊμπεκικοκωπηλάτες, αναρχοτσιφτετελούδες, ρασοφόροι, σκυλούδες, Μανιάτες, βλαχοπυργιώτες, λαϊκολιμνάζοντα τσόλια δεν κοιτάζουν ψηλά. 
 
Διαστημόπλοια φλέγονται πάνω απ’τον Ωρίωνα, παγόβουνα ιριδίζουν λίγο πριν πέσουν οι σταλακτίτες τους στην Γη, σωρείτες διαλύονται και μεταμορφώνονται σε γλυκιά πάχνη λίγο πριν λιώσει στο πεινασμένο στόμα. 
 
Κόκκινα μπαλόνια κρατώ, με την ελπίδα ότι κάποτε οι λέξεις θα γίνουν χιόνι για να σωπάσουμε όλοι, προσώρας.

theelfatbay.net

Πηγή

Popular

To Top