Οικονομία

Ο Τσακαλώτος, οι οφσόρ και ο Σόρος

Αιχμηρό το άρθρο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, του κ. Τσακαλώτου στην Open Democracy κατά του προγράμματος σταθερότητας, της Γερμανίας και με διασπαστικές προβλέψεις για την Ευρώπη. 

Μία αρκετά φιλόξενη ιστοσελίδα για τους Συριζαίους, στην οποία έχει αρθρογραφήσει, μεταξύ άλλων, και ο νέος υπουργός Οικονομίας, ο mr Levy κύριος Παπαδημητρίου. Στην οποία κορυφαίος χορηγός είναι ο κ. Σόρος.

Για την ακρίβεια ο μεγαλοεπενδυτής ή κατ’ άλλους μέγας κερδοσκόπος και “μεγαλοκαρχαρίας” των αγορών, είναι ο πρόεδρος του Open Society Foundation, το οποίο αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων χρηματοδοτών της ιστοσελίδας. Χαρακτηρίζεται άλλωστε ένας εκ των πλέον επιφανών συνεργατών. Είναι πάντως εντυπωσιακό, το πώς μέσα από διάφορες καραμπόλες το όνομα του Σόρος εμφανίζεται έστω και έμμεσα, έστω και νεφελωδώς κάπου γύρω από τον… Συριζαϊκό γαλαξία. Από τον εποχή του Βαρουφάκη ακόμα…

Προφανώς και αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Βήμα άλλωστε τους δίνει μέσω συνεδρίων ή ιστοσελίδων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με εκείνον και εκφράζουν τις απόψεις τους. Αλίμονο. Ουδέν μεμπτό. Άλλωστε ο κ. Σόρος δεν έχει… καμία σχέση με κερδοσκοπικά παίγνια σε νομίσματα, ομόλογα και μετοχές και ως εκ τούτου δεν έχει και κανένα συμφέρον να προάγει απόψεις που πυροδοτούν κλίμα ανασφάλειας στην Ευρωζώνη.

Από το plan Χ του Γιά(ν)νη, τις απόψεις και τα οράματα περί διπλού νομίσματος στην Ελλάδα του κ. Παπαδημητρίου τις οποίες υποστήριζε μόλις τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα σχεδόν πριν υπουργοποιηθεί, μέχρι τον “ζουρλομανδύα” που επικαλείται ο κ. Τσακαλώτος. Ο ηγέτης των “53” που πρέπει να κολακεύει και τους κομματικούς συνοδοιπόρους του την ώρα που ζητά ασθμαίνοντας συγγνώμη με επιστολή τους στους “θεσμούς” για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και να μην χάσουν την καρέκλα της εξουσίας.

Πάει, έχει χαθεί η μπάλα. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ο καθένας μπορεί να λέει ότι του καπνίσει χωρίς να υπάρχει καμία συνέπεια. Ακόμα και αν αυτός κατέχει επίσημο κρατικό αξίωμα. Γιατί εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν ανοίγει μύτη… δεν κουνιέται φύλλο… Και το δούλεμα στην κοινωνία συνεχίζεται με τους πολίτες να παρατηρούν άναυδοι το θέατρο που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Το ότι έχει χαθεί άλλωστε το μέτρο το διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα ακούγοντας τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών. Βγήκε για παράδειγμα η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Τασία ντε… που έλεγε ότι οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες λιάζονται στις πλατείες… και την είπε την ατάκα: Είναι έκτρωμα ο νόμος που απαγορεύει στους βουλευτές να έχουν off shore! Ακούσατε; Γιατί λέει να αναγκάζονται οι άνθρωποι να μεταβιβάζουν περιουσιακά τους στοιχεία;…

Αιδώς Αργείοι! Φτάνει πια η κοροϊδία. Υπάρχουν και όρια. 

 
Και μπορεί αυτά να έχουν γίνει… ελαστικά, αλλά κάπου αυτό τερματίζει. 
 
Οι Συριζαίοι από τότε που βρέθηκαν στην εξουσία αγάπησαν τις off shore. Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… 
 
Καθεστωτική συμπεριφορά που συναντάται μετά από μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία και την επακόλουθη φθορά σε όλα τα επίπεδα. 
 
Ήμαρτον!

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top