Real opinions

Ο φαύλος κύκλος της πολιτικής γελοιότητας…

Του Στέλιου Συρμόγλου
Να ήταν μόνο η “αυνανιστική” αντίληψη του Κώστα Ζουράρη περί δικτατορίας, εκφραζόμενη μάλιστα με τρόπο αρχαιοπρεπή που γελοιοποιεί και το περιεχόμενο της αρχαίας γλώσσας, έστω κι αν ο συγκεκριμένος “τσιρκολάγνος”, ως αποθέωση της πολιτικής κακογουστιάς και όψιμος εξουσιολάγνος έχει δημιουργήσει μια εσφαλμένη εντύπωση για την αρχαιομάθεια του, θα ήταν καλά…
Η ασκούμενη πολιτική “φλερτάρει” καθημερινά με τις αντοχές και την ανοχή των ήδη ταλαιπωρημένων πολιτών, ενώ η γελοιότητα και η αβελτερία συγκεκριμένων πολιτικών που κατά κόρον εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα της “εξαθλιωμένης” δημοσιογραφίας, καλά κρατούν. Και “διασκεδάζουν” την ελληνική κοινωνία του καναπέ και της πολυθρόνας, με επιρρέπεια στην κακογουστιά της “πλάκας” κι όχι των λεπτών αποχρώσεων του χιούμορ.
Αυτός ο φαύλος κύκλος των γελοίων της πολιτικής είναι από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ “μέσα στο σπίτι” μας. Συνυπάρχουν με την καθημερινότητά μας. Μας έχουν εθίσει στη αντιαισθητική του πολιτικού λόγου. Με επιτηδευμένη δε σοβαρότητα και ύφος σπουδαιοφανές, συχνά ειρωνικό, άλλοτε πρόδηλα λαικίστικο κι άλλοτε αλαζονικό, με κοινό τους γνώρισμα ωστόσο την αδαημοσύνη και την έλλειψη συγκροτημένης άποψης, καταλαμβάνουν με την κυνική αναίδεια του πολυπράγμονα, τα τηλεοπτικά παράθυρα της δημοσιογραφικής αθλιότητας.
Τα “τηλεοπτικά παράθυρα”, αυτό το αμιγώς ελλαδικό επινόημα ανερμάτιστων δημοσιογραφικών εγκεφάλων της “εύπεπτης” έως αποβλακωτικής τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και της μεθοδευμένης παραπληροφόρησης…
Τους γνωρίζετε. Τους γνωρίσουμε καλά. Και πολλοί μάλιστα τους ψηφίζουμε. Τους ψηφίζουμε για να γελοιοποιούν την έννοια της πολιτικής. Και πολλοί εξ’ αυτών με έκδηλα συμπτώματα ψυχονεύρωσης, μόνιμα επιρρεπείς στη διαστροφή της αλήθειας, άκριτα οργισμένοι και προχειρολόγοι, στον εγκέφαλο των οποίων πανδοχεύει η βλακεία, και κανένα “βλακόμετρο” δεν μπορεί να την προσμετρήσει, αποτελούν τον επίμονο “εισβολέα” στα σπίτια μας.
Είναι όλοι αυτοί οι πολιτικοί της τηλεοπτικής αποβλάκωσης, που με ελαφρά τη καρδία μας κατακλύζουν με ψέματα και γνωρίζουν ότι είναι θέμα τεχνικής οι αποδείξεις. Για όλους αυτούς κάθε ψέμα είναι η σκιά κάποιας αδυσώπητης αλήθειας, που ο λαός δεν πρέπει να ανακαλύψει. Με θρασύτητα απύθμενη και παχυδερμία ελέφαντα, πολιτικοί και συχνά απαίδευτοι δημοσιογράφοι, αναγάγουν τον εαυτό τους σε…θεματοφύλακα της γελοιότητας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την πολιτική χειραγώγηση και τη στρέβλωση της πραγματικότητας.
Ολοι αυτοί θέλουν η υποταγμένη αγέλη να αποθαυμάζει τους θιασώτες της εκάστοτε πολιτικής του Καζαμία, βιάζοντας παράλληλα την νοημοσύνη και την αισθητική του λαού.
Γι αυτό, μακάρι να ήταν μόνον ο “ανυπόδητος” εντός της Βουλής και “επιδειξίας” μιας πομφολυγώδους και τυποποιημένης αντίδρασης μ’ όλα τα στοιχεία της κακόγουστης αθυρογλωσσίας, Κώστας Ζουράρης, ο νεότευκτος υφυπουργός Παιδείας…
Συνωστίζονται και διαγκωνίζονται πολλοί μαζί του στο γελοιοδρόμιο του εγχώριου πολιτικού αυνανισμού…

Πηγή

Popular

To Top