Real opinions

Θέατρο !

Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου (ίσως και σε κάποιο κυβερνητικό ή κομματικό κέντρο για να μην αδικώ τους ενοίκους του πρωθυπουργικού γραφείου) κάθε τόσο και λιγάκι σκαρφίζονται και μία, κατά τη γνώμη τους, εξυπνάδα για να εντυπωσιάσουν την κοινή γνώμη και να αντισταθμίσουν την πολιτική κατάρρευση που αντιμετωπίζουν στην κοινωνία.

Σκέφτηκαν, λοιπόν, την Εξεταστική Επιτροπή των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης για να ενοχοποιήσουν τους φυσικούς (!) τους αντιπάλους.

Κατηγόρησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους και από την άλλη βρήκαν τελείως φυσιολογικό να παίρνει λεφτά η δική τους εφημερίδα από μια υπεράκτια εταιρεία, που με τσαμπουκά και πλήρως παρανόμως δεν δηλώνουν ποιος είναι ο πραγματικός της ιδιοκτήτης.

Θεωρούν ανύπαρκτο θέμα επίσης ότι δεν δήλωναν ακίνητο που τους ανήκε (τα κομματικά τους γραφεία στην Κουμουνδούρου, όχι τίποτα μικρό που να κρύβεται ή να ξεχνιέται) και δεν πλήρωναν ΕΝΦΙΑ για χρόνια, μέχρι που τους τσάκωσαν και αναγκάστηκαν να το δηλώσουν. Κριτικάρουν όσους πληρώνουν τα δάνειά τους κανονικά, αλλά όταν τους ρωτάς για τα δικά τους σου απαντούν με αφοπλιστική αφέλεια: εμείς πληρώνουμε, άρα είμαστε εντάξει.

Μετά ή κάπου ταυτόχρονα σκέφτηκαν ότι στη Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν τέσσερα κανάλια μόνο και τέλος γιατί… έτσι γουστάρουμε εμείς ή επειδή μας είπαν δυο-τρεις φίλοι μας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπουν στη δουλειά, μια που θα βγάζουν λεφτά και θα υποστηρίζουν και την κυβέρνηση.

Με την ίδια λογική μπορεί να υπάρχουν τέσσερις εταιρείες σε κάθε κλάδο της οικονομικής ζωής της χώρας, έτσι ώστε να προκύπτουν κέρδη και να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι. Φυσικά ούτε αυτή η εξυπνάδα που έκρυβε από πίσω πολιτική σκοπιμότητα πέρασε.

Τώρα το νέο (και μάλλον τελευταίο) κυβερνητικό αφήγημα είναι το χρέος.

Θα μας το κόψουν και θα βγούμε στην ανάπτυξη, αλλά και να μην μας το κόψουν παραπάνω από το υπεσχημένο από τους ξένους (βραχυπρόθεσμα μέτρα μετά τη δεύτερη αξιολόγηση) εμείς θα λέμε ότι… κερδίσαμε.

Οπως κερδίσαμε και στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο του 2015 και φύγαμε με την παράδοση της συνολικής περιουσίας της Ελλάδας για 99 χρόνια και με ένα τρίτο και εξίσου βαρύ μνημόνιο με το πρώτο και το δεύτερο.

Θα αναρωτιέστε αν είναι καλό να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν και να εφαρμοστούν οι ελαφρύνσεις που έχουν υποσχεθεί οι δανειστές στους Ελληνες για το χρέος κι έτσι να προχωρήσουμε σιγά-σιγά σε θετικούς ρυθμούς.

Η απάντηση είναι απολύτως θετική, πολύ απλά δεν χρειάζεται όλο αυτό το παραμύθι και το σόου, το οποίο στο τέλος αν δεν βγει (που δεν θα βγει) θα μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Προς τι όλα αυτά δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο… ο ψυχίατρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αντί να κάνουν όλοι αυτοί οι τύποι τη δουλειά τους (όπως όλοι όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα), κάθε πρωί ξυπνούν με μια φαεινή ιδέα:

πώς θα εντυπωσιάσουν το φιλοθέαμον κοινό αντί να παράγουν καμιά θέση εργασίας για τη χώρα και τους δυστυχείς πολίτες της.

Τάσος Καραμήτσος
protagon

Πηγή

Popular

To Top