Real opinions

Η κοροϊδία του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει τελειωμό! «Πουλάει» ανάπτυξη με…στρατιές νεόπτωχων!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΟΙ ΤΟ 2008 ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, ΤΟ 2016 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!
Η πτώση της μεσαίας τάξης. Τα τελευταία 8 χρόνια το πραγματικό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων έχει μειωθεί κοντά στο 65%! Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν, ενώ εκαντοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι. Η έξαρση της φτώχειας στη χώρα μας είναι γεγονός…
Της Αμέλιας Αναστασάκη
Κάθε μνημόνιο και…καημός! Και εμάς δεν μας έφταναν τα τρία, τώρα πάμε και στο τέταρτο!
Όσο οι εκάστοτε κυβερνώντες υπέγραφαν αβέρτα τα μνημόνια, τόσο προσπαθούσαν και να μας πείσουν ότι ήταν για το καλό μας. Όσο πέρναγαν τα χρόνια, διαπιστώναμε ότι η οικονομική κρίση δεν μας «χτυπά» απλώς την πόρτα, αλλά είναι κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια μας. Εκαντοντάδες αυτοκτονίες, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, μακροχρόνια άνεργοι παρακαλούν για ένα μεροκάματο των 10 ευρώ, και όσοι εργαζόμενοι -από καθαρή τύχη- έκαναν το σταυρό τους επειδή είχαν ακόμη δουλειά, υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις εργασίας με δυσμενείς όρους για να μην απολυθούν και τις χάσουν!
Αυτός ήταν ο κόσμος των μνημονίων που θα μας «έσωζε»! Αυτή ήταν η κατάληξη για όλους τους Έλληνες που πίστεψαν ότι κάνοντας λιγάκι υπομονή, θα έβρισκαν την οικονομική «σωτηρία»! Αυτή την πολιτική κοροϊδία συνέχισε και ο Αριστερός πρωθυπουργός, που προεκλογικά «έσκιζε» Μνημόνια, καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, μοίραζε επιδόματα, αύξανε τις συντάξεις και τους μισθούς και έδινε θέσεις εργασίες στους εκαντοντάδες χιλιάδες ανέργους.
Ένας στους 3 Έλληνες είδε την τελευταία 8ετία, το εισόδημά του να μειώνεται. Οι μισθοί, τόσο του ιδιωτικού τομέα, όσο του δημοσίου, υπέστησαν τεράστιες μειώσεις. Οι συντάξεις που κάποτε αποτελούσαν το «αποκούμπι» των περισσοτέρων οικογενειών είναι σχεδόν ανύπαρκτες, μετά τις απανωτές μειώσεις που υπέστησαν. Πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η αγορά. Ήδη από το 2014 το 95% των Ελλήνων δήλωνε ότι τα «βγάζει δύσκολα πέρα».
Η Ελλάδα βρίσκεται στα όριά της. Σήμερα, εν έτει 2016 αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Μέσα σε πέντε χρόνια οι Έλληνες έχασαν το 1/3 της αγοραστικής τους δύναμης και το 1/4 του εισοδήματός τους. Ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα όσο αφορά στις οικονομικές τάξεις.
Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, των αλλαγών και της ανάπτυξης, «έπιασε πάτο». Το ποσοστό της ακραίας φτώχειας στη χώρα μας κυμαίνεται για το 2015 στο 15%. Το 2011, το ποσοστό ήταν κοντά στο 8,9%. Ενώ το 2009 δεν ξεπερνούσε το 2,2%. Οι προβλέψεις για το 2016 είναι δυσοίωνες και εφιαλτικές. Ίσως ξεπεράσουμε και το 23%!
Η Ελλάδα με την απέραντη θάλασσα. Η χώρα που επιλέγουν ξένοι ταξιδιώτες για να κάνουν διακοπές. Η χώρα με τις τεράστιες δυνατότητες για επενδύσεις και εξαγωγές, «κατάφερε» να βρίσκεται στην κατάταξη δίπλα σε χώρες όπως τη Βουλγαρία, τη Λετονία και τη Ρουμανία.
«ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ…ΓΕΝΙΕΣ!
1. Οι σημερινοί συνταξιούχοι υπέστησαν τεράστιο «μαχαίρι» στις συντάξεις τους.
2. Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι και όσοι βρίσκονται επί θύραις συνταξιοδότησης είδαν τα ηλικιακά όρια να αυξάνονται δραματικά και τις αποδοχές τους να πετσοκόβονται.
3. Οι νεότερες γενιές λαμβάνουν και δεν λαμβάνουν τα «περίφημα» βοηθήματα φτώχειας, βιώνουν μία παγιωμένη ανεργία, ενώ όσοι εργάζονται, εργάζονται με βάουτσερ, με αποτέλεσμα το ένσημο να ακούγεται ως …ανέκδοτο.
Το «success story» της «Πρώτη φορά Αριστερά»!
Η Αριστερή κυβέρνηση έφερε μία νέα ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση με την οποία προσπάθησε να μας «πείσει» ότι εφαρμόζοντάς την, σε λίγο καιρό «θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Αφού είχε φροντίσει το επιτελείο της κυβέρνησης να πληρώνει ένας επαγγελματίας στο κράτος μέχρι και το 64% των εισοδημάτων του, αλλά και να «χτυπά» τη φτώχεια με την λεγόμενη εθνική σύνταξη των 384 και 345 ευρώ αντίστοιχα, αφού κατάφερε να «εκτοξεύσει» την ανεργία στο 25% τουλάχιστον, αφού εξαπάτησε την τρίτη ηλικία και όσους εργάζονταν, τώρα ουσιαστικά εμπεδώνει μία αίσθηση δημιουργίας νεόπτωχων στρωμάτων.

newsbomb.gr

Πηγή

Popular

To Top