Real opinions

Πως σας δουλεύει ο «ζητιάνος της Ευρώπης»…

Καταγράφοντας μερικά από τα άλυτα προβλήματα σε μια τυχαία σειρά, που μαζεύτηκαν από ανικανότητα, άγνοια, απειρία, και ηθελημένη σοβιετική ιδεοληψία και σήμερα…
αντιμετωπίζει η Χώρα και η Κυβέρνηση-“τσούρμο” ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα, βλέπουμε πως αυτά είναι τόσα πολλά και τόσο μπερδεμένα που για να λυθούν ένας μόνο τρόπος υπάρχει, αυτός που έδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο ξέμπλεγμα του Γόρδιου Δεσμού.

1.- Στον νέο Προϋπολογισμό δέχθηκαν 3% μείωση Δαπανών και 97% από είσπραξη φόρων.

2.- Ο Κατρούγκαλος έστειλε 250.000 επιστολές, με άλλα αντ’ άλλων και σωρεία λαθών.

3.- Βεβαιώνει (πώς) ότι από το 2017 θα μειώσει τους φόρους, εισφορές, κάποιες επιβαρύνσεις γενικά.

4.- Πόσο ακόμα θα φρενάρουν Μπαλτάς, Στρίντζης, Σκουρλέτης τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν υπογράψει

5.- Αργεί πολύ ακόμα να διορισθεί το Διοικητικό. Συμβούλιο, όχι το εποπτικό, του ΥπερΤαμείου;

6.- Τι αφήνουν να λέει ο Αρχιεπίσκοπος πως δεν θα αφήσει να ξεπουλήσουμε την πατρίδα; Τόσα ξέρει;

7.- Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνεται από τις εφημερίδες και την τηλεόραση, και τι στέλνει το ΑΠΕ;

8.- Θέλουμε να μπούμε στην χαλάρωση QE του Draghi χωρίς μεταρρυθμίσεις! Ποιες κάναμε; Μας τις λέτε;

9.- Ποια αναδιάρθρωση του Κράτους έγινε; Ποιο λιτό Οργανόγραμμα; Ποιοι Οργανισμοί έκλεισαν; 3%;

10.- “Εμείς κάναμε τις υποχρεώσεις μας!! Η σειρά σας” λέει ο Τσίπρας. Θράσος το παιδί; Το home work;

11.-Το ΕΣΠΑ ελπίζει να απορροφήσει 1 δισ. ευρώ. Σου δίνουν λεφτά, ψοφάς από την πείνα και δεν μπορείς;

12.-Τον Τσίπρα τον θέλουν κι άλλο, αφού βλέπουν πως μόνο τα ψηφίζει. Tώρα πάλι για πολιτική λύση πάει.

13.-Πόσα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ εφαρμόσθηκαν;

14.- Θα δεχθούν τα “εργατικά” που ζήτησε το ΔΝΤ; Τον Συνδικαλιστικό Νόμο; Θα προφτάσουν σε 40 μέρες;

15.- Τελικά έκλεισε η πρώτη “διαπραγμάτευση”; 15 προ-απαιτούμενα σε ένα χρόνο. 40 σε πόσα χρόνια;

16.- Ο Τουρισμός 10% κάτω. Βάλτε άλλη μία μοντέλα να πάει 20%!

17.-Ο Φίλης θα εξακολουθήσει μαζί με την καλοχτενισμένη, την αναδιάρθρωση της Παιδείας;

18.- Ο Τόσκας θα πάρει εντολή από τον προϊστάμενό του να σταματήσει τις γελοιότητες στο Πολυτεχνείο;

19.- Τον Ρουβίκωνα γιατί δεν τον νομιμοποιούμε σαν συνιστώσα, αφού ξέρει τα πάντα για την Attica Bank;

20.- Kαι μην χάσετε τον Ρουμελιώτη είναι πολύτιμο κεφάλαιο!

21.- Δημοκρατικότατη η κίνηση του Τσίπρα στο Συνέδριο που το έβαλε να ξαναψηφίσει όπως το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

22.- Αμέ οι TV 4 άδειες; Τι πλάκα εκτυλίχθηκε με το ΣτΕ, τους δικαστικούς, τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας, τα απανωτά “δώρα” του Τσίπρα στους δικαστικούς, την “συνταγματικότητα” της αύξησης χρόνου παραμονής της συνδικαλίστριας! Προέδρου σε 70 χρόνια, και τόσα άλλα; Τι άχρωμες οι κόκκινες διαχωριστικές γραμμές των δύο Εξουσιών!!

23.-Αμέ να φέρουν τον Ομπάμα; Κλίντον κάνε τους μήνυση που σε αποκαλούσαν δολοφόνο των λαών!

24.- Αλεξιάδης: Αν δεν μπορείς να πληρώσεις τους φόρους, δώσε ένα σπίτι σου. εξυπνοπούλι ο εφοριακός!

25.- Ο άλλος: Αν δεν πληρώνεις τις συνταξιοδοτικές εισφορές, πήγαινε στην Βουλγαρία! Πού σε βρήκαν; 26.- Όλοι αυτοί μαζί με τα κατινίστικα για δομικό (structurel) ανασχηματισμό, μια ωραία “ατμόσφαιρα”!

27.- Τους Άνεργους τους θυμάται κανείς; 24%. Ένας στους τέσσερις Έλληνες χωρίς δεκάρα και χωρίς καμιά προοπτική. Ούτε σαν λαθρομετανάστες δεν τους λογαριάζουν!

28.- Την απότομη δημοσκοπική κατρακύλα που συνεχίζεται, την ξεχνάνε; Οι εκλογές του 2019 μόνο τον ενδιαφέρουν;

29.- Η περιφρόνηση των Νόμων και του Συντάγματος δεν τον ενδιαφέρουν;

30.- Την απουσία στόχου δεν την σκέφτεται; Για πού βαδίζει; Μόνο την Εξουσία θέλουν όλοι; Για αυτό ψηφίζουν και οι 153, ξεχνώντας την ιδεολογία τους και το αντιμνημονιακό τους μένος;

Πώς βάζεις τάξη σε αυτόν τον αχταρμά, και σε τόσα άλλα που ξεπερνούν την εκατοντάδα;

Είναι σαν να έχεις όλα τα συστατικά που ανακάτεψες για ένα κέϊκ, και να σου ζητάνε να προσπαθήσεις ανάποδα να ξεχωρίσεις ένα ένα συστατικό πίσω, όλα τα υλικά που ανακάτεψες.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος.

Να στηριχτείς στο ότι όλα αυτά έχουν βάθρο την οικονομική εξάρτηση, και να κλείσεις τη στρόφιγγα.

Στο κάτω κάτω στον νέο προϋπολογισμό σκέφτηκαν να μειώσουν… 3% μόνο τις δαπάνες, και στηρίζονται μόνο στους φόρους, (τι τους νοιάζει;) στα 97%. Οι κακόμοιροι οι φορολογούμενοι φοβούνται να μην πληρώσουν και έτσι αυτοί θρασύτατα καμαρώνουν που έχουν πλεόνασμα.

Άρα, μόνον αν η Ευρωζώνη κόψει τις παροχές. 

Αυτό δεν έχει καμιά δυνατότητα να το κάμει κανένα κόμμα ή πολιτικός.

Μόνο αν η Ευρωζώνη πάψει να βοηθάει τον “Ζητιάνο της Ευρώπης”. Μην του δίνετε άλλο. Κόψτε και την τελευταία υποδόση.

Δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα παραμένει.

Είναι επιτακτική ανάγκη να διοικηθούμε τακτικά, οργανωμένα. Με φιλελεύθερη διακυβέρνηση, υπό την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με Σχέδιο αυστηρού Προγραμματισμού, και υποχρεωτική εφαρμογή των σχεδιασθέντων.

Όλες οι άλλες λύσεις, QE της ΕΚΤ, ELA, δοκιμή για δανεισμό από τις Αγορές για να δούμε πόσο θα είναι το επιτόκιο, κτλ., στην ίδια μοιραία χαρά θα μας οδηγούν αφού δεν παράγουμε εθνικό προϊόν και αφού δεν φτιάχνουμε νέον καινούργιο κρατικό μηχανισμό εξ υπαρχής, 180 μοίρες διαφορετικό από τον σκουριασμένο τωρινό που χειροτέρεψε με το καβαλίκεμα της Εξουσίας από lumpen στοιχεία συνιστωσών!

Μας γέμισε πάλι με προφητείες, όταν του ξανάπανε NEIN στην Ευρωζώνη, για νέα διακονιά.

Διότι φθάσαμε στον εξευτελισμό του ζητιάνου όχι διότι είναι ανήμπορος ή δεν υπάρχουν δουλειές αλλά διότι δεν θέλει να δουλέψει.

Πότε προγραμμάτισε προς ένα στόχο; Τι έχει στο νού του;

“Πολιτική λύση” επεδίωκε πάντα και όχι μέτρα εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Ποιές υποχρεώσεις τήρησε;

“Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, (ποιες υποχρεώσεις τήρησε;) έχει μάλιστα ισχυρές επιδόσεις στην οικονομία. (Μη πληρώνοντας τους προμηθευτές;).

“Κανείς δεν επιθυμεί νέες αναταράξεις, (εκβιαστική απειλή. Δεν κοίταζε το διπλό σκίτσο με την αρκούδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που έφαγε τον νταουλιέρη;) ενόψει μίας εκλογικής χρονιάς, για κρίσιμες ευρωπαϊκές χώρες”.

“Ανάγκη να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ καθώς με αυτό τον τρόπο η χώρα μπορεί να γίνει… πόλος !!!! επενδύσεων.” (όλα τα άλλα για το απωθητικό “κλίμα” τα αγνοεί;)

Εντός του Δεκεμβρίου (πάλι προφητείες!) θα έχει κλείσει η αξιολόγηση και ως τον Ιανουάριο θα έχει ενταχθεί η χώρα στο καθεστώς QE της ΕΚΤ. Ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα”.

Αυτό ακριβώς λένε και οι άλλοι. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Κάποιες “ουρές” της 1ης αξιολόγησης παραμένουν ακόμα ανεφάρμοστες.

O κ. Προβόπουλος, σοβαρός τραπεζίτης, καταρτισμένος, πανέξυπνος, γνώστης της οικονομικής πορείας της Χώρας, μίλησε τελευταία για την ανυπαρξία ενός Master Plan. Για τo ίδιο θέμα έχει αναφερθεί και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για ένα Σχέδιο δικής μας “ιδιοκτησίας”.

Μιλάμε για επιστράτευση όλων, από τους νέους μας που ξενιτεύτηκαν, μέχρι παλιά στελέχη της πολιτικής, που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με την πείρα τους στην Ανασυγκρότηση της Ελλάδας, όταν θα απαλλαγούμε από τον εφιάλτη, που μας προέκυψε.

Και το μπλεγμένο κουβάρι, το μάτσο των προβλημάτων, τα δεμάτια των τόσων περιπτώσεων, είναι αδύνατο να ξάνουμε και να ξεμπλέξουμε;

Π.χ. αυτά που έχουν σχέση με τους Νόμους και το Σύνταγμα, παρόμοια με αυτά που επεξεργάστηκαν πριν 1.500 χρόνια ο Τριβωνιανός και η ομάδα κλασικών νομομαθών του Ιουστινιανού, που κατέληξαν στον Κώδικα, στον Πανδέκτη και αργότερα στις Novellae στις Νεαρές.

Ύστερα από τόσο θαυμαστή μακροχρόνια εξέλιξη, με Γουτεμβέργιο και τώρα με Ιντερνέτ, και δεν μπορούμε να βάλουμε τάξη στους τόσους αλληλοσυγκρουόμενους Νόμους;

Άλλο ξεχωριστό κυρίαρχο επείγον έργο, η σύνταξη του Master Plan. Tου στόχου, “Τι επιδιώκουμε”.

Δεν μπορεί να ζούμε με όσα πάνε και όσα έρθουν.

Τρίτο και υποχρεωτικά να προταχθεί, η αναδιάταξη και ο εκμοντερνισμός της κρατικής μηχανής, με παράδειγμα το computerizing της Εσθονίας. (βλέπε Ιντερνετ) .

Όσο για την Παιδεία, υπάρχει έτοιμο! Επαναφορά του Νόμου της Κας Διαμαντοπούλου που τον ψήφισαν οι 255 βουλευτές, και τον κατεδάφισε, πισωγύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, δια του Φίλη. Άμεση επαναφορά. Ας πάψουμε κάθε φορά που αλλάζει Υπουργός Παιδείας, να αλλάζουν και οι νόμοι για αυτήν!

Έχουμε την βεβαιότητα ότι από εδώ πρέπει να αρχίσουμε, να συμφωνήσουμε με τον Juncker και τους άλλους ότι εδώ πρέπει εποπτεύοντας το Eurogroup και το ΔΝΤ, με το KNOW-HOW που διαθέτει, ελάχιστα ακόμα να δαπανηθούν για να κληθούν νέοι που έχουν εκπατρισθεί να επανακάμψουν και να αναλάβουν μαζί με παλαιούς έμπειρους την υλοποίηση της Ανασυγκρότησης της Χώρας.

Αυτός πρέπει να γίνει ο στόχος όλων.

Αν δουν ξένοι επενδυτές ότι ξαναχτίζουμε Κράτος, διαθέτουμε Master Plan, το εφαρμόζουμε, δεν ζητιανεύουμε και δεν μειώνουμε μόνο κατά 3% !!!! τις κρατικές Δαπάνες, δεν θα χρειάζεται να τους παρακαλούμε να έλθουν.

Θα έρχονται μόνοι τους, και δεν θα λέμε στους εδώ, “να πάτε στην Βουλγαρία”!. Αλλά αυτά θέλουν γροθιά (και καμιά βλαστήμια) όπως του γερο-Καραμανλή!

Αυτές όλες οι προσδοκίες, αν του χαρισθεί έστω και μικρό μέρος του Χρέους, αναβάλλονται για πολύ αργότερα από το 2019!!!

Του Βασιλείου Διον. Αναστασίου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top