Real opinions

Ο Trump κατάφερε να ξεχωρίσει παγκοσμίως – Η ιδανική λύση για την ισχυροποίηση – ξανά – της μεσαίας αστικής τάξης

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Hillary Clinton αλλά όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι Trump θα εκπλήξει και θα νικήσει.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν, ο χρόνος κυλάει αντίστροφα.
Σε αυτή την κρίσιμη ιστορική αναμέτρηση στις ΗΠΑ ο υποψήφιος που πραγματικά ξεχώρισε ήταν αδιαμφισβήτητα ο Donald Trump.
Τον είπαν εκκεντρικό.
Τον είπαν ακραίο.
Τον είπαν φασίστα.
Τον είπαν ακροδεξιό
Τον είπαν ηλίθιο.
Είχε μακράν την πιο αρνητική διαφήμιση αλλά πληκτρολογώντας  στις παγκόσμιες μηχανές αναζήτησης τα ονόματα Trump και Clinton – οι δύο υποψήφιοι για την προεδρική κούρσα – προφανώς ξεχώρισε ο Trump…
Αυτοί που τον κατηγορούν είναι ιδεοληπτικοί, παρωχημένοι αριστεροί και δήθεν δημοκράτες – υποκριτές.
Ο Trump είναι ένας από τους πλούσιους επιχειρηματίες των ΗΠΑ και για να είσαι πλούσιος επιχειρηματίας μάλλον δεν είσαι ηλίθιος.
Ο Trump θέλει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον Putin – εάν εκλεγεί – και αν αυτό συμβεί θα αποφορτιστεί η γεωπολιτική ένταση.
Τον είπαν ακραίο επειδή επιχειρηματολόγησε για το τείχος στο Μεξικό, για τους πρόσφυγες και για τους ισλαμιστές.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όντως ορισμένες δηλώσεις του ήταν άστοχες έως ανόητες…
Όμως ο Trump προτάσσει την ισχυροποίηση της μεσαίας αστικής τάξης στις ΗΠΑ που μαζί με τους πολύ πλούσιους αποτελούν τον πυρήνα της αμερικανικής οικονομίας.
Η Hilary Clinton η υποψήφια των δημοκρατικών είναι περισσότερο του συστήματος.
Θυμίζουμε ότι ο πιστός άντρας της – όταν δεν την απατούσε προφανώς – ο B. Clinton πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει περισσότερες επιδρομές εναντίων άλλων χωρών ακόμη και από τους ρεπουμπλικάνους.
Η Clinton θα δώσει έμφαση στα κοινωνικά κεκτημένα και έχει υποστηρικτές την Goldman Sachs και τον Soros… προφανώς όλα αυτά είναι ανέκδοτα.
Δεν μπορεί κανείς να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Hillary Clinton αλλά όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι Trump θα εκπλήξει και θα νικήσει.
Δεν μπορεί ουδείς να το προβλέψει με ασφάλεια.
Με βάση τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων προηγείται η Clinton με 1,7% αλλά υπάρχει και το προηγούμενο της αποτυχίας με το Brexit.
Η IBD TIPP σε δημοσκόπηση έδωσε ισοπαλία 44% προς 44%.
Η USC των Los Angeles Times δίνει ξανά προβάδισμα +6% στον Trump.
Το ABC δίνει προβάδισμα +1% στην Clinton.
Ο Economist δίνει προβάδισμα +3% στην Clinton.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στην Clinton αλλά αυτό είναι επισφαλές, είναι σίγουρα φαβορί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη.
Ο Trump συνεχίζει να επαίρεται ότι ετοιμάζει σοκ στο σύστημα σε αντίθεση με την Clinton που είναι συστημική.
Έχει οπαδούς φανατικούς όπως και εχθρούς φανατικούς.
Πρόσφατα σε μια ομιλία του ο Trump είχε τονίσει… αν κερδίσουμε… και το πλήθος από κάτω τον διέκοψε τονίζοντας….όταν κερδίσουμε.
Δεν είναι σαφές εάν κερδίσει ο Trump ή εάν θα χάσει.
Όμως αυτό που είναι 100% σίγουρο είναι ότι ο Trump επισκίασε την Clinton οι πάντες σχεδόν ασχολούνται με τον Trump τι λέει, τι κάνει και πολλά άλλα.
Ο Trump αποτελεί χαρισματική προσωπικότητα και όσοι σπεύσουν να πουν ότι αυτό είναι προκατάληψη ας δούμε και την αδίστακτη συμμορία των Clinton….

Αδίστακτη συμμορία εκβιαστών το Clinton foundation – Απαιτούσε 2 εκατ δολ.  τον χρόνο ο Clinton για να επισκεφθεί την Αιθιοπία

Πριν μήνες το Liberty GB, ένα ακροδεξιό βρετανικό κόμμα – του οποίου ο πρόεδρος είχε συλληφθεί λόγω της σκληρής κριτικής που είχε ασκήσει στον Τσώρτσιλ – αποκάλεσε την Hillary Clinton «πόρνη του Ισλάμ».
Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος γράφει μεταξύ άλλων
«Η Clinton φέρεται να είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων» και επίσης δεν έχει κανένα πρόβλημα, να λαμβάνει εκατομμύρια δολάρια στο Clinton Foundation (Ίδρυμα Κλίντον) από ισλαμικές χώρες:
1)H Αλγερία δώρισε $ 250.000 έως $ 500.000 στο ίδρυμα Clinton Foundation
2) Το Έθνος του Μπρουνέι δώρισε $ 1.000.000 με $ 5.000.000
3) Το Κουβέιτ δώρισε $ 5.000.000 σε $ 10.000.000
4) Ο Σουλτάνος του Ομάν δώρισε $ 1.000.000 με $ 5.000.000
5) Το Κατάρ δώρισε $ 5,8 εκατομμύρια
6) Η Σαουδική Αραβία δωρεά μέχρι $ 50 εκατομμύρια
6) Τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δώρισαν μέχρι 11,5 εκατ. $
7) Το Μαρόκο δώρισε $ 1.000.000 με $ 5.000.000.
Με τα χρήματα αυτά, τα βρώμια χρήματα εκδίδεται η Hillary Clinton καθώς ικανοποιεί τις επιθυμίες των μουσουλμάνων.
«Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να κρατήσουν την Πόρνη του Ισλάμ έξω από το Λευκό Οίκο»
Η φρασεολογία αυτή περί πόρνης είναι ακραία μεν αλλά το βασικό επιχείρημα ότι η οικογένεια Clinton έχει μια ροπή προς του Άραβες σεΐχηδες επιβεβαιώνεται με τα emails του Podesta που αποκαλύπτει πως το Ίδρυμα Κλίντον «εξανάγκασε» τον Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο σεΐχης Mohammed Hussein Ali Al- Amoudi με καταγωγή και από την Αιθιοπία να γίνει…. χορηγός στο ίδρυμα Clinton.
Με ένα email τον Νοέμβριο του 2011 από την Magaziner, που είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Πρόσβασης στην Υγεία του ιδρύματος Clinton στους John Podesta και Amitabh Desai, Διευθυντή Εξωτερικής Πολιτικής στο Ίδρυμα Κλίντον, αποκάλυψε, πως χρησιμοποιούσαν το “CHAI [Πρωτοβουλία Πρόσβασης στην Υγείας].
Ο Clinton ενημέρωσε τον σεΐχη Mohammed ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί σε συνέδριο στην Αιθιοπία και τον ευχαρίστησε  που ο Σεΐχης του προσέφερε αεροπλάνο για να παραβρεθεί στο συνέδριο .
Η απάντηση του Desai ήταν απλή:
«Αν ο Σεΐχης δεν μας στείλει μια επιταγή 6 εκατ. δολαρίων, πως μπορεί να ζητάει πράγματα;»
Το ίδρυμα Clinton αρχικά είχε ζητήσει 2 εκατ δολάρια για κάθε χρόνο που ο Μπιλ Κλίντον θα επισκεπτόταν την Αιθιοπία.
Αυτό, όμως, στη συνέχεια άλλαξε με μια νέα συμφωνία με την οποία ο Σαουδάραβας Σεΐχης θα δώσει 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, αλλά χωρίς καμία αναφορά για επίσκεψη στην Αιθιοπία
Κάποια στιγμή που ο Σεΐχης είχε κάποια ταμειακά προβλήματα το ίδρυμα τον πίεζε να καταβάλλει κανονικά τα 2 εκατ κάθε χρόνο….
Τα emails παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μοίραζε τις  “φιλανθρωπίες” το Ίδρυμα Clinton…
Το μόνο που τους ένοιαζε δεν ήταν να στηρίξουν πρωτοβουλίες κατά του Aids αλλά πώς θα πάρουν κάθε χρόνο 2 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Popular

To Top