Politics

Μπροστά στους πείσμονες ανόητους (δεν) είμαστε όλοι αδύναμοι

Πώς το χε πει ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Δημήτρη Βίτσα, εκείνο το αλήστου μνήμης σαββατόβραδο, όταν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ενάντια στις επιθυμίες του προέδρου του -κι ακολούθησε χλαπαταγή;

Δεν πας να διορθώσεις ένα λάθος με ένα άλλο λάθος“, είχε πει ο πρωθυπουργός και πράγματι, έτσι είναι.

Μόνο που το “μαύρο” που έπεσε στον διαγωνισμό Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, κινδυνεύει να βυθίσει στο σκοτάδι τα φαιά κύτταρα ( όσων διαθέτουν εν πάση περιπτώσει) των ενοίκων Μαξίμου- Κουμουνδούρου που ετοιμάζονται κατά πώς φαίνεται για νέο σάλτο μορτάλε.

Αφού στόλισαν την Δικαιοσύνη λόγω ΣτΕ, με ό,τι κοσμητικό επίθετο βρήκαν εύκαιρο,

…αφού χαρακτήρισαν μέχρι και …”ριφιφί” την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας γιατί δε σεβάστηκε ότι τα “λεφτά των πλούσιων” αντί να κατευθυνθούν σε παιδιά και νοσοκομεία θα γυρίσουν στις τσέπες τους,

…τώρα ετοιμάζονται για αντεπίθεση, δια νέου νόμου- προσωρινής αδείας, η οποία θα χορηγηθεί έναντι τιμήματος (περί τα 7-8 εκατ) σε όποιον καναλάρχη επιθυμεί να εκπέμψει.

Ανοίγει παρένθεση:

Πότε ακριβώς κατάλαβε η Κυβέρνηση ότι η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ανεξάρτητα αλλά ως εκτελεστικός βραχίονας των συμφερόντων αντιπολίτευσης και καναλαρχών, όπως φαρδιά- πλατιά ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη; Όταν επέστρεφε τα αναδρομικά τους ή όταν τους έταζε να μπορούν να παραμείνουν στα πόστα τους και ως Μαθουσάλες;

Πότε ακριβώς η Κυβέρνηση κατάλαβε πως επιχειρούν “πολιτική αποσταθεροποίηση δια δικαστικών αποφάσεων”;

Μάλλον το βράδυ εκείνο που έγιναν παραδεκτές οι προσφυγές των καναλαρχών από το ΣτΕ και συνειδητοποίησαν κάπως σκληρά είναι η αλήθεια, ότι δεν οδηγούν όλα τα… φλερτ σε γάμο. Αν μάλιστα έχεις προλάβει να αναγγείλεις και δημόσια τα αρραβωνιάσματα, τότε το γινάτι της απόρριψης, διογκούται επικινδύνως.

Η κυβέρνηση προσπάθησε – δημόσια και ανερυθρίαστα- να κανακέψει τη Δικαιοσύνη.

Ήταν τόσο σίγουρη ότι θα αποδώσει καρπούς το ντάντεμα και δεν υπολόγισε ότι σε περίπτωση ατυχήματος ( καλή ώρα ) θα δυσκολευτεί να πείσει για το δίκαιο των αιτημάτων περί “αποκατάστασης της τηλεοπτικής τάξης”; Πιθανώς. Κλείνει η παρένθεση.

Το σίγουρο είναι ότι μετά το χαστούκι της ήττας προσπαθούν – πάλι με τσαπατσουλιές- να ρεφάρουν τις εντυπώσεις.

Πριν καλά καλά γίνει γνωστή η απόφαση του ΣτΕ, υπενθυμίζεται ότι προς ώρας μόνον από διαρροές είναι γνωστό το αποτέλεσμα, σπεύδει να καταθέσει νέο νόμο τη Δευτέρα, χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σε μια (από τις πολλές τελευταία) βιρτουόζικες κινήσεις της, πρώτα ανακοίνωσε την “αντεπίθεση” με τον νέο νόμο κι ύστερα κάλεσε την αντιπολίτευση – πρωτίστως τη Ν.Δ δηλαδή, να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Και στο πεδίο αυτό, διέπονται από βαθιές αντιφάσεις.

Εφόσον ( και ορθώς) ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις, τότε γιατί δεν αποδέχονται την ήττα επί του συγκεκριμένου διαγωνισμού και δεν αποφασίζουν να κινηθούν ψύχραιμα και συγκροτημένα προς την αποκατάσταση του “ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου” για το οποίο κόπτονται;

Υπάρχει βέβαια ισχυρή πιθανότητα να ισχύει επ αυτού, η “ντιρεκτίβα” του Νόρμαν Μέιλερ:

” Η ηλιθιότητα δεν είναι εμπόδιο αλλά όπλο, αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να κάνεις το δικό σου. Μπροστά στους πείσμονες ανόητους, είμαστε όλοι αδύναμοι”.

Της Νίκης Ζορμπά
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top