Real opinions

Τι κρύβεται πίσω από την απόρριψη της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Πριν πάμε να κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις ας διαβάσουμε λίγο την είδηση, όπως προβλήθηκε στα ΜΜΕ:
Η πρόταση της ΝΔ πρότεινε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του,
β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί,
γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία (3) τέκνα.
Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας. Ο κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης επισήμανε στη Βουλή ότι ο λόγος που δεν γίνεται δεκτή η τροπολογία είναι γιατί η ίδια ετοιμάζει συνολική παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς, πρωτοβουλία στην οποία θα προχωρήσει άμεσα.
Πάμε να αναλύσουμε κάποια πράγματα και να αποκαταστήσουμε αλήθειες, αλλά και να κρεμάσουμε μανταλάκια σε μερικούς και μερικές.
Από την είδηση αμέσως προκύπτει το πρώτο βασικό συμπέρασμα : Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑΙ, όσο και να οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ παπαγαλίζουν την ίδια καραμέλα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το ότι οι περισσότεροι πλειστηριασμοί έχουν αναβληθεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, αλλά αποτέλεσμα των μαζικών αντιδράσεων των πολιτών που πλέον κάθε Τετάρτη έχουν προκαθορισμένο ραντεβού στις 4 το απόγευμα σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας.
Δεύτερο συμπέρασμα: Η κυβέρνηση στην παρούσα φάση (έναρξη Β΄ αξιολόγησης) ΑΔΥΝΑΤΕΙ να καταθέσει και να ψηφίσει ένα νόμο για την προστασία της Α΄ κατοικίας ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ “ΘΕΣΜΟΙ” ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ με φυγή, άρα και με περαιτέρω προβλήματα, επιπλέον μνημόνια και όλες τις παρεπόμενες συνέπειες που έχει η φιλοευρωπαϊκή πολιτική και την ζούμε στο ζουμί μας 6 χρόνια τώρα…
Τρίτο συμπέρασμα : Η ΝΔ έστησε πολύ έξυπνα την κυβέρνηση στη γωνιά, ξεβρακώνοντας την κυριολεκτικά. Βέβαια ότι και η ίδια γίνει σε λίγο κυβέρνηση τα ίδια και χειρότερα θα κάνει, αλλά όπως είναι και ο Σαμαράς, ότι είσαι στην αντιπολίτευση μπορεί να λες και να κάνεις ότι μακακία σου κατέβει… Ευθύνη δεν φέρεις και ο λαός, ούτως ή άλλως έχει μνήμη χρυσόψαρου.
Τέταρτο συμπέρασμα: Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η μη “προστασία” δικαστικών, συμβολαιογράφων από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών με αποτέλεσμα να μην γίνεται κανένας (ούτε καν των γνωστών μπαταχτζήδων που είναι το 45-50%) αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση προκειμένου να μπορεί η κυβέρνηση να διατυμπανίζει ελεύθερα ότι δεν έχει βγάλει πρώτες κατοικίες στο σφυρί… Έξυπνο κόλπο αλλά είναι μέχρι να διαβάσει το παρόν άρθρο η τρόικα… Μετά όχι αστυνομία, αλλά ο στρατός θα φυλάει τα ειρηνοδικεία…

Πηγή

Popular

To Top