Οικονομία

Επιτέλους, που πάνε τόσοι φόροι;

Πριν 8-10 χρόνια καταθέταμε τους φόρους μας κάθε χρόνο συνήθως τον Μάη, ξέροντας ότι πήγαιναν στα Έσοδα του κράτους για να παρέχονται οι ανταποδοτικές Υπηρεσίες, Ασφάλεια, σύστημα κυκλοφορίας αυτοκινήτων-πεζών, αποκομιδή απορριμμάτων, την άμυνα της Χώρας, φωτισμό των δρόμων, Δημόσια Έργα, πληρωμή Δ.Υ. κτλ.

Αυτά για όλους μας, διότι ένας-ένας από μόνος του δεν μπορεί να αποκτήσει όλα αυτά με δικά του έξοδα και να τα φροντίζει.

Στα 8 τελευταία χρόνια, οι σταθεροί αυτοί φόροι, αναλογικοί για τον καθένα, σιγά-σιγά άρχισαν να αυξάνονται με νέους οριζόντια και επιλεκτικά, και το χειρότερο ασταμάτητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν έχει την δυνατότητα σαν τους προηγούμενους αβέρτα δανεισμού.

Σε σημείο που οι μεγάλες ομάδες των συνταξιούχων και των εργατοϋπαλλήλων και νεόπτωχων αστών, να αδυνατούν να τους καταβάλουν.

«Αναλογιστήκαμε γιατί εξακολουθούν να ζητιούνται με μεγαλύτερη θρασύτητα, για ποιο σκοπό, αυτοί οι επιπλέον φόροι και κυρίως πού πάνε;» αφού οι πλείστες υπηρεσίες και διευκολύνσεις, όπως και το μεγάλο βάρος των Δημόσιων Επενδύσεων, έχουν από πολύ καιρό σταματήσει;

Έχουμε το δικαίωμα κανονικοί πολίτες που καταβάλουμε φόρους, να απαιτήσουμε εξηγήσεις με αριθμούς, για το πού διοχετεύονται. Που καμαρώνει η Κυβέρνηση (ας πούμε κυβέρνηση το απερίγραπτο τσούρμο) πως αυτοί πέτυχαν να υπερβούν τα προϋπολογισθέντα και να υπάρξει και πρωτογενές πλεόνασμα, και όχι, ο φόβος κατάσχεσης!

Είναι γνωστό, ότι μέχρι το 2022 δεν υπάρχουν υποχρεώσεις αποπληρωμής των τόκων του Χρέους, και αν υπάρχουν μικρές, καλύπτονται από τη συμφωνία, το 3ο Μνημόνιο. Το επαναλαμβάνει ο Σόϊμπλε τακτικά.

Άρα ο προορισμός που θα απορροφούσε τους επιπλέον φόρους, δεν υφίσταται. Μήπως «Τα τρώνε»;

Δεν μπορεί να είναι μόνο το διαχρονικό απύθμενο βαρέλι της ρεμούλας από ασυνείδητους πολιτικούς. Αλλά μάλλον κάποιο σπουδαίο έργο θα πραγματοποιείται, για να επιβάλλονται και όχι εθελοντικά τόσες συνέχεια «θυσίες»!

Μήπως κάποιο ελληνικό Hoover Dam, ή ρύθμιση ροής υδάτων όπως του Tennessee Valley;

Ή μια εκστρατεία;

Ή το Project των σιδηροδρομικών Μεταφορών με ταχύτητες Δι-Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Νότια Πύλη της Ευρώπης, αν προφτάσουμε να γίνουμε, γιατί κάποιοι άλλοι στην Αδριατική και στον Βόσπορο είναι σχεδόν έτοιμοι;

Τίποτε από όλα αυτά τα ωραία και επιθυμητά. Ούτε φράγμα κατασκευάζεται, ούτε εφαρμόζεται το Σχέδιο εκτροπής του Αχελώου, ούτε καμιά εκστρατεία ετοιμάζεται (τώρα άλλοι επιδιώκουν να εκστρατεύσουν εναντίον μας, όπως είχε προβλεφθεί ότι θα μας κτυπήσουν, σαν εξουθενωμένη χρεοκοπημένη Χώρα), και παραμένει ατελείωτος. ο ένας απομείνας σιδηροδρομικός διάδρομος προς την Κεντρική Ευρώπη,

Διότι ο άλλος ο Μακεδονικός δεν έχει ακόμα συνδεθεί με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσω Κοζάνης.

Τα λεφτά φαίνεται πηγαίνουν στην κάλυψη των αμοιβών του τεράστιου πλήθους των Δημοσίων Υπαλλήλων, στους άεργους Οργανισμούς, και στη γραφειοκρατία που συντηρείται, για να δικαιολογείται η άχρηστη παρουσία τους.

Για να εξακολουθούν να τους ψηφίζουν, και για να παίρνουν οι νέο-δημιουργούμενοι επιχειρηματίες, θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις τέως ημι-μη-προνομιούχοι μικροαστοί νέο-κομμουνιστές του Συριζέϊκου καθεστώτος!

Τα κακά μας χάλια, τα γνωρίζουν από καιρό και η Lagarde, και ο Τόμσεν, ο Λιού και οι Σόϊμπλε Μοσκοβισί, Regling, κλπ, αλλά τώρα έχουν αρχίσει και τα διατυμπανίζουν φωναχτά, διότι μας βαρεθήκαν επειδή τους πρήξαμε με τα ψέματα και με το δυϊσμό κοινωνίας και κόμματος που κυβερνά.(ας πούμε πως κυβερνά).

Κομμουνιστική αποστεωμένη ιδεοληψία, (βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα, τραγούδησαν νοσταλγικά) στο κιτς καπιταλιστικό party, ενώ τέως μικροαστοί, ξεπέρασαν επιδεικτικά κάθε ευπρεπή καλαίσθητη παρουσία, όπως έγινε με τη νομενκλατούρα των δορυφόρων της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτή τη νοοτροπία και συμπεριφορά εκτρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα κόσμο που κυριολεκτικά πεινάει, και ζει με τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και του Δήμου.

Προσάρμοσε στο κόμμα τη λαϊκίστικη νοοτροπία και συμπεριφορά στην ανώτατη Διοίκηση. Και η Διοίκηση πάλι, αντιστρέφοντας, επιδιώκει τη μεταβολή της νοοτροπίας του λαού σε κατινίστικη της παρδαλής ρόμπας… Βλέπε στρουμπουλή Κυρία!

Ακόμα και ενδυματολογικά συμπλέκονται οι τάσεις. Ο Κατρούγκαλος, ενώ διατείνεται ότι είναι κομμουνιστής εμφανίζεται Βeau Brummell!

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ο Τσίπρας, για όσα γελοία, τραγικά και τραγελαφικά συμβαίνουν.

Πρέπει να ψέξουμε εαυτούς, διότι η όλη νοοτροπία μας βασίζεται σε αυτό που βαφτίστηκε «ιδιομορφία» και που καμαρώνουμε ότι διαφέρουμε από τους άλλους λαούς. Αυτή έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ επάνω με όλα τα μειονεκτήματα του λαού. Έτσι αρμονικά συμπληρώνεται αμφίδρομα, σχέση λαού και κυβερνώντων. (κάνουν πως κυβερνούν).

Ο μάγος των αλλαγών, των μεταμορφώσεων είναι ο Τσίπρας, των τρυκ, το μαύρο που είναι άσπρο, του ΟΧΙ ότι είναι ΝΑΙ και της… αόρατης Ανάπτυξης που εκτινάχθηκε σαν ελατήριο 6 μήνες από το Πάσχα, αλλά μαγικά έγινε αόρατη.

Και για να κάνει ό,τι θέλει διάλεξε το χειρότερο τσούρμο που μπορούσε να βρει για να έχει δίπλα του.

Μην τους παρουσιάσουμε πάλι, με τα κουσούρια τους τις ψευτιές τους και τα κόντρα σε αυτά που υπέγραψαν κλαίγοντας! Πώς να κυβερνήσει με νοικοκυρές «γεμιστών», και με καθηγητές που του φέρνουν Σύρους πρόσφυγες για Επενδυτές!!

Έτσι όπως φτάσαμε ως εδώ, ούτε η αναθεώρηση του Συντάγματος με Κιμούλη τον σώζει, ούτε άλλα ψέματα, και λεηλασία συνταξιούχων.

Οι ξένοι μόνον έμειναν σαν ελπίδα, αν αναλάβουν ΑΥΤΟΙ να επιβάλουν εκείνα που απαιτούνται για να ξεκινήσει η σταματημένη Οικονομία.

Δυστυχώς ό,τι πετύχαμε από το 1830, πραγματοποιήθηκε πάντα είτε με τους Βαυαρούς, είτε τις Γαλλικές, Αγγλικές, και Αμερικάνικες Αποστολές, είτε το ’47 με την πίεση τότε του Καρτάλη (δυστυχώς πέθανε νωρίς) που επέβαλε να εφαρμοσθούν όσα εισηγήθηκε ο Paul Porter, με UNRRA, AMAG, EBASCO, και τους επιβλέποντες Επιτρόπους, στο πλαϊνό δωμάτιο των Υπουργών.

Το πού πάνε τόσα λεφτά, είναι σοβαρό, σοβαρότατο ζήτημα.

Όπως η απουσία «ιδιόκτητου» Σχεδίου, 5-ετούς Πλάνου, για να τους θυμίζει τα GosPlan του πατερούλη Στάλιν. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι φόροι να πέφτουν σε μαύρη τρύπα, ανακατεμένοι με άλλους. Να μάθουμε αν ξεχωρίζονται.

Οι επιπλέον φόροι που έφεραν τόσο θετικό αποτέλεσμα επιβλήθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό, ή για να συμπληρώσουν τα ελλείμματα που «μπάζουν» από παντού;

Άπαξ και πέσουν στο blender του κοινού Ταμείου χάθηκε η ατομικότητα τους, όπως χάθηκε το Ταμείο του ΤΣΜΕΔΕ στο Υπερ-Ταμείο.

Με το να τα βάζουμε όλα στο blender, δαπάνες, μισθούς, επιδόματα, Φόρους Α, Β, Γ , ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΕΚΑΣ, συνταξιοδοτικές εισφορές, εγγυητικές ΔΕΚΟ που κατέπεσαν, μισθούς ιερέων, υποχρεώσεις σε προμηθευτές, κενά του ΕΟΠΥΥ, στρατιωτικές δαπάνες, βοήθειες για πρόσφυγες, αποζημιώσεις Θεομηνιών, δαπάνες, Βουλής, Κρατικών αυτοκινήτων, δαπάνες Δήμων, Τράπεζες, κανόνια της Αttica Bank, 
…δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχωρίσουμε τα πλην και τα συν και να βρούμε που πάνε τα λεφτά.

Το μίγμα, το αλγεβρικό άθροισμα, συσκοτίζει το δρόμο που ακολούθησε η διοχέτευση τους.

Πώς να τους ξεχωρίσουμε;

Με το να τους κρατήσουμε σε ένα χωριστό Ταμείο. Με ένα λεπτομερές κρατικό CashFlow, θα βρεθεί ποια τρύπα βουλώνουν.

-«Μήπως πάνε στην μπάντα για ώρα ανάγκης»;

«Αφελής είσαι dear Watson»!

Μέχρι το 2018 θα μας προστατεύουν το Εurogroup και το ΔΝΤ με τη Συμφωνία=3ο Μνημόνιο που όμως δεν τηρούμε πάλι, λόγω Στρίντζηδων και λοιπών.

Από εκεί και πέρα 4ο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Γιατί καμιά χώρα της Ευρωζώνης δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να δανείζει.

Για την ώρα να μάθουμε πού πάνε τα λεφτά, ποια διαχείριση γίνεται, και όχι άλλοι φόροι. Που είναι μάλλον βέβαιο πού, χρειάζονται για το blender του Ταμείου, και εκεί εξαφανίζονται. Δεν έχουν λεφτά, το επαναλαμβάνουμε για τόσο μεγάλες αξιώσεις «σοσιαλιστικών» ΔΑΠΑΝΩΝ!

Θέλαμε Κράτος Πρόνοια! Σωστά.

Χρεοκοπημένοι όμως και lux Νοσοκομεία/ Κλινικές, γίνεται;

Τελευταία ελπίδα: Μήπως πάρουν την πρωτοβουλία, οι ΗΠΑ, ΔΝΤ, Ευρωζώνη τώρα, και δώσουν τέλος εντός του 2017 στο θέμα ΕΛΛΑΔΑ, για να ξεμπερδεύουν από την ενόχληση που τους προκαλούμε.

Θα μπορέσουμε μόνοι μας χωρίς δάνεια και μαστίγιο, με θανάσιμες διαφορές μικροπολιτικής που έχουν αναπτυχθεί ενώ δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική;

Του Βασιλείου Διον . Αναστασίου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top