Politics

Ο «αιχμάλωτος» του Μαξίμου

Ο ανασχηματισμός δεν είναι “παράθυρο” απόδρασης. Είναι “χαρτί” καμένο από χέρι για τον Τσίπρα. 

Οι πρόωρες εκλογές, μέσα στο 2016 ή και το 2017, δεν είναι “πόρτα” διαφυγής. Είναι σκοινί για “αυτοκτονία”.

Στο μοναχικό “κελί” του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός της μεταπολίτευσης που “αιχμαλωτίσθηκε” από την εξουσία τον πρώτο χρόνο.

Απόδραση δεν υπάρχει.

Φταίει ο ίδιος. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Και θα τις πληρώσει μέχρι κεραίας. Ανεξάρτητα από το πόσο ακόμη θα μείνει στην εξουσία.

Για να επιτύχει πρέπει να ξεχάσει τι σημαίνει αριστερά…

Άλλη διέξοδο δεν έχει.

Παραδόθηκε, μόνος του, χωρίς αντίσταση, με το πρώτο “αλτ” των δανειστών.

Το δημοψήφισμα και η “τούμπα” του ΟΧΙ σε ΝΑΙ τον έβαλε από την καρέκλα εξουσίας που γράφει ιστορία σε ηλεκτρική καρέκλα αφαιρώντας του και το δικαίωμα να γνωρίζει πότε θα κατέβει ο διακόπτης…

Τώρα είναι πολύ αργά να γυρίσει την πολιτική του σελίδα. Κεφάλαιο στην ιστορία αποκλείεται να γράψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η παρένθεση του όπως και του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανοίξει.

Η πορεία του “αιχμάλωτου” από την εξουσία Αλέξη Τσίπρα τον υποχρεώνει να ακολουθήσει δρόμο διατεταγμένης επιτυχίας αφού δώσει προηγουμένως σημαντικές απαντήσεις στον λαό.

Οφείλει να απαντήσει, πριν από όλα, γιατί δεν έρχονται επενδυτές και επενδύσεις να σώσουν την Ελλάδα από την ογκώδη ανεργία, τη μετανάστευση και, τελικά, τη γενίκευση της φτώχειας και της γήρανσης.

Να απαντήσει, αλλά τι να πει;

Ότι τρέχει (υποχρεωμένος βεβαίως) πίσω από τους υπουργούς του να μαζέψει τις γκάφες με τον ΟΛΠ, την οργή των Κινέζων, την αηδία των Αζέρων ή τις ανοησίες ανίκανων συνεργατών του σε επενδύσεις ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι από την περασμένη εβδομάδα ο μόνος υπεύθυνος να καταλαγιάσει τους ερασιτεχνισμούς στο μέτωπο με την εκκλησία από παλαβομάρες ορισμένων και συμπλεγματικούς χειρισμούς λεπτών υποθέσεων.

Τι να προλάβει όμως; Να σβήσει τις φωτιές στο εκκλησιαστικό ή τις φωτιές του Ερντογαν στο Αιγαίο που μπορεί να γίνουν και χειρότερα;

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι τα συσσίτια στα σχολεία, και τα δελτία τροφής στις λαϊκές αγορές είναι συγκυριακό φαινόμενο πείνας και όχι η επόμενη ημέρα της γενίκευσης της φτωχοποίησης.

Ούτε εδώ όμως έχει απαντήσεις.

Όταν τους κεντρικούς άξονες πολιτικής του, το φορολογικό, το αναθέτει σε άτομα της λογικής τόσα μας λείπουν τόσους φόρους θα βάλω… και τις κοινωνικές παροχές σε υπουργούς που κοροϊδεύουν τον κόσμο με ψέματα στην ασφάλιση και την υγεία θα παραμένει “σιδηροδέσμιος” ευθυνών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καθήκον να απαντήσει στον λαό ως πότε θα ζει σε καθεστώς απειλής της ζωής του, από τους αναρχοαυτόνομους, που χαϊδεύουν οι πολιτικοί και οι πολιτικές της ανίκανης κυβέρνησή του.

Εδώ όμως δεν ξέρει και ο ίδιος τι του γίνεται.

Δεν ξέρει ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο…

Δεν ξέρει γιατί οι ίδιοι από το κόμμα του και από την κυβέρνησή του αφήνουν σκόρπια την παρανομία και την αλητεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί προσωπικά να χειρισθεί τα νομοθετικά κενά από το “πραξικόπημα” που επιχειρήθηκε στην φίμωση των ΜΜΕ προκειμένου η ενημέρωση να γίνεται όσο το δυνατόν από ελεγχόμενες διόδους.

Αλλά και εδώ το μόνο που έχει να στηριχθεί είναι ότι το κράτος θα εισπράξει 246 εκατ. ευρώ από τις άδειες καναλιών και θα τα μοιράσει σε συσσίτια. Αυτό όμως δεν θα σβήσει το διεθνές ρεζιλίκι της κυβέρνησής του και της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόλυτα υποχρεωμένος να χειρισθεί τις αδικίες στο ασφαλιστικό και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που καταληστεύθηκαν λόγω ανικανότητας του να κατευθύνει πολιτική ισοδυνάμων όπως βρέθηκε στην Κύπρο, στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Εάν δεν δώσει απαντήσεις, σε όλα τα παραπάνω και σε άλλα πολλά θα αναλάβει ευθύνη όχι μόνο έναντι του λαού αλλά και της κοινωνικής ιστορίας του τόπου.

Το όνομά του θα συνδεθεί με καταστροφή και εκείνων που έκτισαν οι εργαζόμενοι με αγώνες και με την αξία τους.

Ο “αιχμάλωτος” του Μαξίμου Αλέξης Τσίπρας είναι καταδικασμένος ή να βγάλει τη χώρα από το τέλμα που την έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ή να πληρώσει, ο ίδιος, τις αμαρτίες της δήθεν πρώτης φορά αριστεράς.

Και επειδή ξέρει πλέον ότι το ναυάγιό του δεν αναστρέφεται με ερασιτεχνισμούς και παπατζηλίκια το πιθανότερο είναι ότι θα τις πληρώσει και με τον ανασχηματισμό και με τις πρόωρες εκλογές, αν καταφύγει για να το σκάσει από την “φυλακή” της εξουσίας.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top