Οικονομία

Νέες αποκαλύψεις – Το ΤΣΜΕΔΕ κώφευε στις συνεχείς εκκλήσεις της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής

Στην Εξεταστική Επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των δανείων των πολιτικών κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατέθεσε σήμερα (27/9) η Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου.

Η διευθύντρια εποπτείας πιστωτικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρθηκε στην Τράπεζα Αττικής, κάνοντας λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες σε πολλά επίπεδα στην διοικητική λειτουργία της τράπεζας.

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαγιαννίδου, αν και είχαν διαπιστωθεί σοβαρές αδυναμίες στη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, που είναι το ταμείο των μηχανικών, δεν ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τις συστάσεις της ΤτΕ.

«Όταν ο μέτοχος είναι απρόθυμος να συμμορφωθεί με τις συστάσεις, τότε έχουμε πρόβλημα και εμείς και με την εποπτεία. Από το 2012 έως σήμερα η ΤτΕ έχει ασκήσει πιέσεις προς την Τράπεζα Αττικής προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση.

Ο μέτοχος ελέγχει τη διοίκηση, είναι υπεύθυνος για ό,τι γίνεται», υποστήριξε.

Η Τράπεζα Αττικής βρέθηκε εκτός των προϋποθέσεων που όριζε η κεντρική τράπεζα και δεν υπήρχε διάθεση εφαρμογής των αλλαγών που είχαν προταθεί, συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Παπαγιαννίδου υποστήριξε πως ο εσωτερικός έλεγχος της τράπεζας είχε απομονωθεί, καθώς δεν καλείτο από το ΔΣ της Αττικής, τονίζοντας ωστόσο πως η άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει η τράπεζα είναι αναστρέψιμη.

Πηγή

Popular

To Top