Politics

22 νέα και επετειακά ψέμματα Τσίπρα – Καμμένου

Το τροπάρι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται! Εδώ και έναν χρόνο! Και στις 20 Σεπτεμβρίου, ένα χρόνο από τις (δεύτερες) συριζοεκλογές, έγινε… επετειακό!

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, στα σκάνδαλα και στην απόλυτη διάλυση όσον αφορά στην ασφάλεια και στη διαχείριση του μεταναστευτικού, η κυβέρνηση (δια των γνωστών «πηγών» της) είχε το θράσος να μας… επισημάνει τα… βασικότερα σημεία του έργου της, στη διάρκεια και αυτού του μετεκλογικού έτους.

Και βέβαια, σπεύδουν να μας προκαταλάβουν ξανά με το γνωστό τροπάρι:

Ο λαός μας ψήφισε, άρα ο λαός συμφωνεί με όσα γίνονται.

Πρόκειται για την γνωστή ύβρι την οποία και πάλι επανέλαβαν: «Ο ελληνικός λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και την προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από τη βαθύτερη και πλέον μακροχρόνια κρίση της σύγχρονης ιστορίας της». Και:

«Για πρώτη φορά, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, η κυβέρνηση έθεσε τη συμφωνία που πέτυχε στην κρίση των πολιτών» και «ζήτησε εντολή για εφαρμογή της συμφωνίας με δίκαιη ανακατανομή των βαρών, ανακούφιση των πλέον βεβαρημένων κοινωνικών ομάδων, καθώς και για υπέρβαση των παθογενειών του παρελθόντος».

Και ιδού, σύμφωνα με τις «πηγές» τα βασικότερα σημεία του κυβερνητικού έργου

1.Το 2015 πετύχαμε υπεραπόδοση στο στόχο του πλεονάσματος. Δεσμευτήκαμε για στόχο -0,25% και καταφέραμε να κλείσουμε στο +0,7%.

Η πραγματικότητα:
Έχουν κάνει στάση πληρωμών και από εκεί προέρχονται τα πλεονάσματα που κάποτε τα αποκαλούσαν «ματωμένα» και «πλεονάσματα θράσους».

2. Εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Η πραγματικότητα:
Παρέδωσαν τα δάνεια των Ελλήνων, όχι μόνο τα μη εξυπηρετούμενα αλλά και τα εξυπηρετούμενα, στα ξένα «funds», σ’ αυτά που ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε «κοράκια της καταστροφής» και «γύπες των αγορών». Τα οποία μάλιστα μπορούν να έχουν έδρα όχι μόνο στις χώρες της ΕΕ, αλλά και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν). Σημειώστε ότι το θέμα αυτό υποτίθεται πως, κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2015, είχε ενταχθεί στα περίφημα – και παραπλανητικά – «απολύτως ανοιχτά ζητήματα» του κ. Τσίπρα

3. Παρέχουμε την πρόσβαση για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστων συμπολιτών μας στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Η πραγματικότητα:
Η δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγεία είχε εξασφαλιστεί με έναν νόμο και δύο υπουργικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Μάλιστα, πρόσβαση στην υγεία δεν έχουν πλέον ούτε οι ασφαλισμένοι, αφού η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών και στην υγεία και δεν αποδίδει στα νοσοκομεία τα χρήματα που υπάρχουν ψηφισμένα στον προϋπολογισμό.

4. Εξασφαλίσαμε τη διατήρηση των κύριων συντάξεων και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές.

Η πραγματικότητα:
Όλοι γνωρίζουν πως έγινε άγρια σφαγή των επικουρικών συντάξεων και ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως η διάκριση μεταξύ κύριων και επικουρικών αποτελεί σόφισμα, αφού ο συνταξιούχος ενδιαφέρεται για το σύνολο του ποσού που μπαίνει στην τσέπη του. Όσο για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, εφαρμόστηκε απολύτως δια της περικοπής των επικουρικών συντάξεων. Σημειώστε πως πέρσι, κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε πως μόνο αυτός και η παρέα του μπορούν να σώσουν τις επικουρικές συντάξεις και στις ομιλίες του ουδέποτε είπε πως θα σώσει μόνο τις κύριες.

5. Επανεκκινήσαμε τα μεγάλα έργα υποδομών. Εξασφαλίσαμε αξιόπιστα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και αποφύγαμε τον κίνδυνο αποζημιώσεων που προέκυπτε από τις λεόντειες συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σχόλιο:
Μπράβο, μπράβο και εις ανώτερα εργολαβικά τρόπαια!

6.Καταφέραμε να επαναδιαπραγματευτούμε τις συμβάσεις παραχώρησης στους αυτοκινητόδρομους, με συνολικό όφελος 765 εκατομμύρια ευρώ για το ελληνικό δημόσιο.

Η πραγματικότητα:
Τα έργα προχωρούν με «πανωπροίκια», προκειμένου να μην ακυρωθούν.

7. Έγινε πράξη η δέσμευση για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ.

Η πραγματικότητα:
Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ έχει προϋποθέσεις και χρονοδιάγραμμα που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τηρούνται. Επιπλέον (σχόλιο αυτό), λίγο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το ποιος θα έχει την ιδιοκτησία του ΑΔΜΗΕ.

8. Πετύχαμε την υπογραφή νέων συμβάσεων με ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον τόσο για την παραχώρηση του ΟΛΠ όσο και για το Ελληνικό.

Η πραγματικότητα:
Στις συμβάσεις αυτές δεν άλλαξαν τίποτε περισσότερο από την… γραμματοσειρά!

9. Προχωρήσαμε τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης με την ψήφιση του νόμου που προβλέπει ένα νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και θέτει επιτέλους κριτήρια για την αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η πραγματικότητα:
Εφαρμόζουν σύστημα εξυπηρέτησης των πελατειακών τους σχέσεων και αξιολόγηση απλά δεν υπάρχει.

10. Κάναμε πράξη τη δέσμευση μας για την απλή αναλογική.

Η πραγματικότητα:
Το μόνο που κάνουν πράξη είναι μια υπόσχεση ακυβερνησίας.

11. Προχωρήσαμε για πρώτη φορά στο άνοιγμα και τον έλεγχο των λιστών της φοροδιαφυγής. Ήδη έχουν βεβαιωθεί πάνω από 900 εκατομμύρια από την αρχή του 2015 και η είσπραξη προχωράει ταχύτατα.

Η πραγματικότητα:
Όχι μόνο οι εισπράξεις είναι πενιχρές, αλλά τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί οφείλονται στη δουλειά που είχε γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

12. Ψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος που προσφέρει σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και ισχυρά κίνητρα για τους επενδυτές.

Η πραγματικότητα:
Πρόκειται για έναν αναπτυξιακό νόμο που περιλαμβάνει ψίχουλα της τάξης συνολικά των 500 εκ. ευρώ.

13. Πετύχαμε το 2015 η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη θέση των χωρών της ΕΕ στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Η πραγματικότητα:
Η απορρόφηση των ΕΣΠΑ ανήκει στην προηγούμενη κυβέρνηση.

14. Προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα.

Σχόλιο:
Αυτό το είδαμε με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα.

15. Ψηφίστηκε ο Νόμος σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Σχόλιο:
Μεγάλο επίτευγμα!

16. Ψηφίστηκε ο Νόμος σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Σχόλιο:
Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

17. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια κάθαρσης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό. Επιμείναμε στην υποχρέωση συμμόρφωσης της ΕΠΟ με πειθαρχικό κώδικα της UEFA, ενώ παράλληλα ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Σχόλιο:
Ούτε αυτό είναι επίτευγμα που ενδιαφέρει τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους ανέργους.

18. Στον αγροτικό τομέα, με την αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων οι πληρωμές ενισχύσεων για το 2015 έφτασαν τα 2,5 δις ενώ για το 2016 θα καταβληθούν άλλα τόσα.

Η πραγματικότητα:
Οι ενισχύσεις του 2015 είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της Νέας ΚΑΠ. Πρόκειται για χρήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του απαξίωναν, κατηγορώντας την ΕΕ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική και καλώντας τους αγρότες να ψηφίσουν «Όχι» στο γελοίο δημοψήφισμα. Το μόνο που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση είναι να χαθεί η ονομασία της φέτας.

19. Δώσαμε προτεραιότητα στην Παιδεία:
-Στη δευτεροβάθμια, έγιναν για το 2015-16, 23.000 προσλήψεις αναπληρωτών (23% περισσότερες από πέρσι)
-Στην Ειδική Αγωγή έγιναν για το 2015-16 περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από ποτέ (50% πάνω από πέρσι).
-Φέτος, όλα τα σχολεία άνοιξαν για πρώτη φορά χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές.
-Προχωρούμε σε αλλαγές στο Γυμνάσιο. Εξέταση μόνο σε τέσσερα μαθήματα, έξτρα ενισχυτική διδασκαλία και επανεξέταση σε 10 μέρες για όσους αποτυγχάνουν.
-Ψηφίσαμε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Έρευνα.

Σχόλιο:
Το τι γίνεται στον χώρο της Παιδείας είναι γνωστό και δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε την εικονική πραγματικότητα, ούτε τις ιδεοληψίες περί την Παιδεία.

20. Ενισχύσαμε τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και στον προϋπολογισμό του νέου έτους το ποσό θα φτάσει τα 900 εκατομμύρια. Εξασφαλίσαμε:
-Δωρεάν ρεύμα σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης (90.000 νοικοκυριά, 212.000 πολίτες)
-Δωρεάν νερό σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης (58.000 νοικοκυριά, 111.000 πολίτες)
-Επιδότηση ενοικίου σε 21.296 δικαιούχους του προγράμματος ανθρ/κής κρίσης.
-Δωρεάν μετακινήσεις ανέργων σε αστικές συγκοινωνίες
-Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 30 Δήμους (αντί 13 ως τώρα).
-Τη δημιουργία 250 Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους της χώρας για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων πολιτών με όλα τα προγράμματα.
-Σχολικά γεύματα: Τη νέα χρονιά, 30.000 μαθητές σε 270 Δημοτικά Σχολεία.
-Η Κάρτα Αλληλεγγύης έχει ανανεωθεί 13 φορές για 148.000 δικαιούχους.

Η πραγματικότητα:
Όλα αυτά είχαν θεσμοθετηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα όχι με την μορφή ελεημοσύνης, αλλά με την θεσμοθέτηση των κοινωνικών τιμολογίων. Το δε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι άλλο από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέκοψαν μόλις ήλθαν στην εξουσία. Τώρα, το επαναφέρουν, κάνοντας απλώς νέα… βαφτίσια! Και τα 900 εκ. ευρώ αφορούν αυτό ακριβώς!

21. Προχωρήσαμε σε αναγκαίες παρεμβάσεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας:
-Για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
-Έχει ξεκινήσει η πρόσληψη 3.500 γιατρών και άλλου προσωπικού.
-Αναδιοργανώσαμε τον ΕΟΠΥΥ. Ψηφιοποιηθήκαν εκατομμύρια σελίδες με συνταγογραφήσεις για έλεγχο φαρμακευτικής δαπάνης.
-Από μηδενική βάση καταρτίστηκε ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) με βασικό μέλημα τον εξορθολογισμό των δαπανών αλλά και με στόχο τις ποιοτικές υπηρεσίες.
-Εξοικονομήθηκαν χρήματα από την μετεγκατάσταση σε δημόσια κτήρια, μη πληρώνοντας πλέον ενοίκια.
-Κατοχυρώσαμε την αποβολή των εργολάβων από το σύστημα υγείας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.
-Άνοιξαν επιτέλους ερευνάται το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και πλέον προχωρούν οι διώξεις για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις στο Γενικό Διευθυντή και σε μέλη των προηγούμενων Διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πραγματικότητα:
Οι προσλήψεις στον χώρο της υγείας είχαν αποφασιστεί από το 2014, αλλά το 2015 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν άλλες προτεραιότητες. Για πρώτη φορά υπάρχει λίστα αναμονής στις ακτινοθεραπείες, οι ελλείψεις είναι πρωτοφανείς, η δημόσια υγεία έχει καταρρακωθεί και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μένουν απλήρωτοι. Όσο για τα «σκάνδαλα», τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη.

22. Τέλος, κάναμε πράξη μια βασική δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό: Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας ολοκληρώθηκε.
Τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα διατεθούν για:
-Την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας.
-Την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
-Το πρόγραμμα «Γυρίζουμε Ελλάδα», για κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.
-Την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων στους επόμενους μήνες με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.

Η πραγματικότητα:
Τα 246 εκατομμύρια (αν εισπραχθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς ο «διαγωνισμός» πότε βρίσκεται στον αέρα, πότε βουλιάζει στο έλος των σκανδάλων), θα εισπραχθούν σε βάθος τριετίας. Στο μεταξύ, θα έχουν χαθεί τριπλάσια χρήματα από την απώλεια του τζίρου που θα προκληθεί λόγω του λουκέτου σε επιχειρήσεις, θα δημιουργηθεί νέα στρατιά ανέργων (με ανάλογη επιβάρυνση του ταμείου ανεργίας), θα χαθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές. Και βέβαια, τα χρήματα αυτά φρόντισαν να τα βάλουν στο δικό τους τρίτο μνημόνιο, οπότε δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε τίποτε από τα παραπάνω.

Πανηγυρίζουν για 246 εκ που «θα» πάρουν, την ώρα που χάνουν δισεκατομμύρια από την πτώση των εξαγωγών λόγω των capital controls, από την πτώση του τζίρου στη βιομηχανία, στο λιανεμπόριο, στις τηλεοπτικές παραγωγές και γενικά παντού, από την καταστροφή του τουρισμού στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Με λίγα λόγια, το τελευταίο, το 22ο ψέμα, ήταν το μεγαλύτερο απ’ όλα!

Σ.Βούλτεψη
elzoni.gr

Πηγή

Popular

To Top