Real opinions

Ο Λένιν, τα τσιτάτα και το «δεν έχουν λεφτά»

Θα κρεμάσουμε τους καπιταλιστές με το σκοινί που θα μας πουλήσουν. Ή παρεμφερές,
Οι καπιταλιστές είναι ικανοί να μας πουλήσουν και το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε.

Πολλά τσιτάτα αποδίδονται σε διάφορες προσωπικότητες, που ποτέ δεν ειπώθηκαν είτε από αυτούς ή από άλλους ή ειπώθηκαν από άλλους και αποδίδονται σ’ αυτούς. Το είπε ο Λένιν; Δεν τόπε; Δεν βρέθηκε πουθενά.

Μα το πρόβλημα δεν είναι η προέλευση τους. Για μας σήμερα σημασία έχει το νόημα που αποδίδεται.

Και στην περίπτωση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η σπουδαιότητα ότι πράγματι «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ λεφτά», είναι πώς κατορθώνουν και παραμένουν. Όπως χαρακτηριστικά στο προηγούμενο άρθρο μας ένας σχολιαστής, ειρωνεύτηκε «…και αν δεν θα έχουν αυτό το 3-μηνο, θα έχουν το άλλο, και αν όχι στο άλλο, στο παρ’ άλλο και ούτω καθ’εξής».

Και πράγματι έτσι είναι. Περί αυτού πρόκειται. Πού τα βρίσκουν; Και αν ξέρουμε, με ποιο τρόπο θα σταματήσουν να βρίσκουν κάθε φορά;

Ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι ότι δεν θα πάρουν ποτέ μέτρα αναστροφής του κλίματος, διότι απλούστατα δεν είναι αυτό που τους ενδιαφέρει, όπως το ίδιο ήταν και για τους δορυφόρους τότε, ή για τον μπουλούκο των 120 κιλών της Β. Κορέας.

Η παραμονή είναι το παν. Η εξαθλίωση του κόσμου αδιάφορο. Ίσως και επιθυμητό.

Διότι είναι σαφές, και το ξέρουν καλύτερα, ότι όχι μόνον το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρωζώνη, δεν φαίνεται πλέον διατεθειμένη (πέραν του φόβου για την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων τους φορολογούμενων), να τους δίδει την «δόση» τους για να παρατείνουν μόνο την παραμονή τους λίγο ακόμα, όπως είναι η πρόθεση τους να μείνουν όσο μπορεί περισσότερο, ενώ δεν προσπαθούν τίποτα για όποια μεταρρύθμιση.

Ίσως δεν είναι της αρχής, Tout c’a change, tout restes même!!!

Μήνυμα Regling προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η συμφωνία είναι συμφωνία και δεν αλλάζει, Εφαρμόστε το πρόγραμμα.

Ο κ. Regling βάζει «φρένο» στις προσδοκίες που καλλιεργούνται για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ μετά από το 2018, όσο και για την έγκαιρη εξειδίκευση των μέτρων μείωσης του χρέους. Ο επικεφαλής του ESM, χαρακτηρίζει ενοχλητικές τις αμφισβητήσεις ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης για κάποιες αποκρατικοποιήσεις.Προσθέτει ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει και πριν από τις αρχές Οκτωβρίου. Υπογραμμίζει δε, ότι δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση να εφαρμοστεί πλήρως το υφιστάμενο.

Ο κ. Τσακαλώτος επίσης, πέραν από την «Δήλωση Μετανοίας» του κ Χουλιαράκη, δεσμεύτηκε για ταχεία εφαρμογή των προ απαιτούμενων που συνδέονται με την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Λοιπόν πώς κάθε φορά βρίσκουν;

Μα το παράδοξο είναι σαν το τσιτάτο του Λένιν, ανάποδα.

«Τους δίνουμε εμείς κάθε φορά τα χρήματα, που με αυτά παρατείνουν το μαρτύριο μας».

Ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά πεινάει, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του, μπροστά στο φόβο μην τους κατάσχουν το σπίτι τους, πηγαίνουν και καταβάλλουν τακτικότατα όποιον απίθανο, τρελό, παράλογο και ΠΡΟΣΟΧΗ π α ρ ά ν ο μ ο φόρο εφευρίσκουν οι διάφοροι πρώην φόρο… εισπράκτορες Αλεξιάδηδες!

Οπότε έχουν κρυφά ένα μαξιλαράκι 2 ή 3 μηνών!!!

Είδαμε τι χαρά έκαμαν που εισέπραξαν, (αν θα τα εισπράξουν όλα) από την παρωδία της Δημοπρασίας.

Σπεύδω να διευκρινίσω.

Όπως διατυπώθηκε η φράση, κινδυνεύουμε να εκληφθεί σαν παρότρυνση για απειθαρχία, σαν του Τσιπρέϊκου «Μην πληρώνετε»! Ντροπή, honni soit qui mal y pense, σε όποιον μας παραβάλει με άλλον σε προηγούμενα παράνομα συμβάντα!

Θα προσέξατε ότι υπάρχουν δύο λέξεις:

ΠΡΟΣΟΧΗ π α ρ ά ν ο μ ο. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της παθητικής αντίστασης που πρέπει να επιδιώξουμε όλοι.

Είναι καθήκον ευσυνείδητων δικηγόρων να ψάξουν να βρουν παρανομίες στις αποφάσεις όλων των ΕΝΦΙΑ, ΕΚΑΣ, αναδρομικών και δεν συμμαζεύεται, και να τις προσβάλουν στα αρμόδια όργανα, και για περιπτώσεις ακόμα και Χρεωκοπίας.

Εμείς, δεν είμαστε ούτε νομικοί, ούτε νομομαθείς. Έχουμε όμως την πείρα ότι κάθε νόμος έχει και το παραθυράκι του.

Αν λοιπόν περιορισθούν ακόμα οι καταβολές φόρων από τους μη έχοντες και τους ακόμα κάτι λίγα έχοντες, πού θα βρουν λεφτά για το μπουλούκι των Δ.Υ. που είναι οι ψηφοφόροι τους; Και έτσι ο μέχρι τώρα απαθής κόσμος, θα αντιδράσει στηριζόμενος στα συμπεράσματα της δουλειάς που θα έχουν κάμει οι διαπρεπείς νομικοί για το παράνομο τέτοιας απεχθούς υπερ-φορολόγησης.

Και όταν λέμε «Δεν έχουν λεφτά», αυτό για άλλον σχολιαστή που έγραψε, «Πώς! Υπάρχουν λεφτά»!.

Μα άλλο υπάρχουν λεφτά, και ο Bill Gates έχει. Για την συγκεκριμένη Κυβέρνηση μιλάμε. Αυτή ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!

Όχι δεν υπάρχουν, αλλού! Αυτή δεν έχει για να πληρώνει τους ψηφοφόρους της!!!

Έχουμε μια απορία.

Για τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,-η Κα Μερκελπ.χ, προέρχεται από την Ανατολική Γερμανία όπου γεννήθηκε εκεί και ίσως ήταν υποχρεωτικά και στην κομμουνιστική νεολαία του Χόνεκερ- είναι πολύ γνωστά πως αυτά που ίσχυσαν στις δορυφόρες χώρες, τα ίδια πρεσβεύουν και θέλουν να εφαρμόσουν οι Έλληνες νέο-κομμουνιστές, κουρέλια του δύο και τρεις φορές διαλυμένου αρχικού ΚΚΕ;

Τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον έχουν αντιληφθεί σίγουρα καλύτερα από εμάς, τι κουμάσια έχει σαν μέλη του.

Τι μυστικό σχέδιο έχουν και τον κρατάν ακόμα, όταν βλέπουν όχι για τρίτη σαν τον λύκο, αλλά για πέμπτη φορά ότι τους γέλασε;

Και, δεν τους ενοχλεί με αυτά που εφαρμόζει στην Ελλάδα;

Πέραν της δημοσιονομικής ακαταστασίας, της παραγωγικής στασιμότητας και οπισθοδρόμησης, το γκρέμισμα του αστικού καθεστώτος: Παιδεία, Δικαιοσύνη, Δημόσια Τάξη, καταστροφή της μεσαίας αστικής τάξης.

Και δεν πρέπει να ανησυχούν όταν αυτά συμβαίνουν στο έδαφος της χώρας, που γεωπολιτικά είναι για αυτούς υψίστης στρατηγικής σημασίας; Δεν τους ενοχλεί ο χειρισμός που έκαμαν με τους λαθρο-μετανάστες;

Η προσπάθεια με μόνο την DIE LINKE για δήθεν εκδημοκρατισμό της της Ευρώπης, στην ουσία σοβιετοποίηση της;

To φλερτ τους με κάθε τι που δεν είναι τακτικό;

Δεν τους ενοχλεί που τα σπίτια είναι όλα με γραμμένους τους τοίχους;

Κατεστραμμένες οι ταμπέλες της τροχαίας, κάθε βράδυ σχεδόν μάχες με Μολότωφ, δηλώσεις Τόσκα, Φίλη, Κυρίτση; Σπρίντζη;

Τι άλλο πρέπει να ακούσουν;

Ξεχνάνε, ιδίως οι Γερμανοί τι γινόταν στη χώρα τους μεταξύ 1919 και 1932 με τους Σπαρτακιστές και ότι ο ίδιος ο Χίτλερ ανήλθε μέσα σε μόλις 13 χρόνια, στην Εξουσία με τον ίδιο νόμιμο τρόπο που μας προήλθε Κυβερνήτης ο ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν μείνει άραγε παλαίμαχοι του Ισπανικού εμφύλιου πόλεμου για τις θηριωδίες που αμυδρά μόνον θίγει ο Χεμινγκουέϊ; Πόσοι ξέρουν τι έκαμε ο Μπέλα Κουν στην Ουγγαρία; Οι Ρώσοι στο Δάσος του Κατίνσε 22.000 Πολωνούς αξιωματικούς, το άνθος της Πολωνικής ιντελιγκέντσια; όταν απέδιδαν τα αίσχη τους στους Γερμανούς επί 50 χρόνια, και τα απεκάλυψε ο Γκορμπατσώφ;

Εμείς τα περάσαμε δύο φορές το 41-44 και το 46-49. Να τα περάσουμε και τρίτη;

Ο Κυρίτσης είναι έτοιμος!

Διαλύσανε την Παιδεία. Εσείς, γνήσια παιδιά του Schiller, του Goete το δεχόσαστε;

Οι Γάλλοι με τους Encyclopedistes το καμαρώνουν;

Δεν είναι μόνον η δυστυχία της φτώχειας, της ανέχειας, του εξευτελισμού. Είναι η καταστροφή της όποιας κουλτούρας έχουν οι νέο-Έλληνες.

Τι διαφορετικό από τον Φίλη και τον Μπαλτά έκαμε ο Μάο με την πολιτιστική Επανάσταση και το κόκκινο βιβλιαράκι, Lescitations de Mao.

Χρειαζόμαστε μίαν Ανάκαμψη; Χρειάζεται η Ευρώπη πιο σφιχτή Ένωση και ξεπέρασμα της κρίσης;

Αυτά ας καθίσουν να τακτοποιήσουν οι της Ε.Ε. πώς θα τα διορθώσουν. Ο κόσμος παραφρόντισε υποκριτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ασχολήθηκε με περισσότερες περιβαλλοντολογικές ανησυχίες από άλλες ανάγκες που του διαφεύγουν.

Το θεοκρατικό καθεστώς των μουσουλμάνων εξελίσσεται σε «μάστιγα Θεού» σαν των Ούννων του Αττίλα, και εμείς επιτρέπουμε στην Χώρα μας διαδήλωση για το δικαίωμα κάποιων υποκριτριών, ψευτοσεμνότυφων να ντύνονται για να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, ενώ βάζουν παιδάκια 12 ετών να σκοτώνουν συνανθρώπους μας. Είναι μήπως όλα αυτά για να περνάει ο Ερντογάν πετρέλαιο του ΙSIS στον Δυτ. Κόσμο, αφού συνέτριψε ο ίδιος το κοσμικό προοδευτικό κληροδότημα του Κεμάλ Ατατούρκ με το φιάσκο δήθεν πραξικόπημα που ο ίδιος διοργάνωσε;

Αχ! Σε τι κόσμο ζούμε μπαμπά!

Του Βασιλείου Διον. Αναστασίου
e-mail: [email protected]
mob.: 6947602303
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top