Real opinions

Τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες τέλειωσαν…

Οι παροχές που μπορούν να υλοποιηθούν δεν υπάρχουν. Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε και μόνο όνομα θα αλλάξει από το 2017. Οι φόροι δεν μειώθηκαν και το πολύ να επιβληθεί ένας ακόμη.
Οι συντάξεις κόπηκαν και οι δανειστές απαιτούν και κούρεμα στις κύριες. Ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ ήταν μια ακόμη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η έξοδος από τα μνημόνια αναβάλλεται δια χειρός Αλέξη και Πάνου.
Και τώρα; Πώς θα πάει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός; Τι θα πει στο διεθνές πανηγυράκι στο οποίο πηγαίνει η κουστωδία κυβερνητικών για να κάνει σόου; Πώς θα αντικρίσει τους παραγωγικούς φορείς; Τι θα τους πει για να δείξει ότι η οικονομία πάει καλά; Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πέρα από αυτό το μάγκικο υφάκι, το σνομπ που κρύβει ανικανότητα κι αμορφωσιά κι όχι πυγμή και εμπιστοσύνη στον εαυτό του, τι θα απαντήσει; Θα πει ξανά ψέματα, θα κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο;
Είναι δύσκολη η αποστολή του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά πάει στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός αφού πέρυσι είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση για εκλογές. Και θα πάει για πρώτη φορά έχοντας βάψει με αίμα τα χέρια του. Μέσα σε ένα χρόνο πήρε μέτρα κι έκανε γκάφες τις οποίες δύσκολα θα μπορέσει να εξηγήσει.
Και τώρα τι σανό θα μοιράσει; Πώς θα «πηδήσει» κι αυτόν τον χειμώνα, ειδικά όταν η διαπραγμάτευση με την τρόικα φαντάζει δύσκολη;
Θα μιλήσει για τη διαφάνεια και τις τηλεοπτικές άδειες; Ποιος νοιάστηκε για το ποιος θα γίνει καναλάρχης; Νταβατζής και ο παλιός, νταβατζής και ο νέος. Το πολύ – πολύ να μη δούμε ξανά στο γυαλί την Τρέμη και τον Πρετεντέρη. Χ…ε η φοράδα στ’ αλώνι.
Αλλά και ποιος τον πιστεύει πια ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή; Περσινά, ξινά σταφύλια.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στη Θεσσαλονίκη με ένα σύνθημα «Δίκαιη Ανάπτυξη». Του το σφύριξε κάποιος επικοινωνιολόγος. Του είπε ότι «πουλάει» τρελά, ότι το έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κι άλλοι… παπατζήδες πολιτικοί. Είχε πέραση για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά μετά ξεχάστηκε γιατί επρόκειτο για μια… παπάρα και μισή. Σε μια χώρα με την οικονομία κατεστραμμένη, με 1,5 εκατ. άνεργους, με 3,8 εκατ. να κινδυνεύουν με φτώχεια, με καμιά επένδυση να μη γίνεται, με τα φορολογικά έσοδα να διατηρούνται μόνο και μόνο γιατί επιβάλλονται νέοι φόροι, με τους πολίτες να μην έχουν πλέον να πληρώσουν και με τη φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό να φουντώνει για ποια «δίκαιη ανάπτυξη» θα μιλήσει ο Τσίπρας;
Μα για να είναι δίκαιη θα πρέπει να υπάρχει πρώτα ανάπτυξη. Πρώτα εξασφαλίζεις ότι η χώρα έχει θετικό αναπτυξιακό πρόσημο και μετά την φτιάχνεις έτσι ώστε να έχει και σημεία δικαιοσύνης. Δηλαδή να μοιράζεται και στους φτωχούς, να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, να αυξάνονται οι μισθοί, να βελτιώνονται οι εργασιακές σχέσεις.
Για ποια «δίκαιη ανάπτυξη» θα μιλήσει ο πρωθυπουργός όταν επί 1,5 χρόνο και πλέον το μόνο που αναπτύσσεται είναι η φοροδιαφυγή, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, ο εξευτελισμός της χώρας, η ανασφάλεια; Τη μόνη ανάπτυξη που είδαμε ήταν αυτή του μεταναστευτικού με τους αλλοδαπούς να λιάζονται κατά χιλιάδες στα γκέτο ανά την Ελλάδα. Κι έρχεται βαρύς χειμώνας. Πώς θα διαχειριστεί η χώρα 60 χιλιάδες, μέχρι ώρας, μετανάστες;
Ο Τσίπρας, μη έχοντας πλέον να πει τίποτα, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο για υποσχέσεις που είναι υλοποιήσιμες και άμεσα ώστε να ανακουφιστεί ο κόσμος, θα καταφύγει στο γνωστό επικοινωνιακό του στυλ. Στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για «δίκαιη ανάπτυξη», πασπαλισμένα με ολίγη… πάταξη της διαπλοκής αφού θα έχει τελειώσει και η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Είναι η ώρα της πολιτικής ωρίμανσης των πολιτών. Αν θέλουν να συνεχιστεί η καφρίλα στην πολιτική ας κάτσουν να ακούσουν τον Αλέξη με ανοικτό το στόμα.
Ο κόσμος δεν πρέπει πλέον να ξεγελαστεί με τα συνθήματα των πολιτικών. Όχι μόνο του Τσίπρα αλλά και του Μητσοτάκη, της Φώφης και όποιου άλλου θα ανέβει στη ΔΕΘ για να κάνει το σόου του, που είναι και τζάμπα.
Όποιος πολιτικός επιλέξει να πει ξανά ψέματα θα φάει ξύλο στο τέλος. Γι’ αυτό να είναι σίγουροι.

Πηγή

Popular

To Top