Real opinions

Φαιδρός Προκρούστικος Κεντρικός Σχεδιασμός

Μετά την οικονομική καταστροφή έρχεται το περιτύλιγμα.

Η λερωμένη διαδικασία επιλογής/αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών και η κατάδειξη του δόλιου αυταρχικού πνεύματος της Νεοδιαπλεχθησόμενης Κυβέρνησης Περονόσπορου, δίνει τον τόνο.

Κατάλυση της Δημοκρατίας

Παρατηρούμε απαθείς να καταργείται η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή. Και καθιερώνονται εξωγήινοι κανόνες τύπου αποφασίζομεν και διατάσσομεν ότι τόσος θα-(οφείλει-να) είναι ο τζίρος της τηλεδιαφήμισης και τόσο απαιτείται να παίρνει κάθε κανάλι. Άρα θα υπάρχουν τέσσερα κανάλια με τετρακόσιους (διότι-έτσι-γουστάρουμε-εμείς) εργαζόμενους έκαστον…

Είναι η λογική της υπερρύθμισης των πάντων από μια κεντρική σοφή αρχή που τα ξέρει όλα. Μόνο ένα δεν ξέρει, ότι το γελοίο έχει κοντά ποδάρια. Και η κοινωνία καταλαβαίνει. Ολιγοπώλιο στην ενημέρωση είναι ο στόχος, η υπερρύθμιση είναι απλώς ο ιδεολογικός φερετζές.

Μετά τη διασφάλιση της προπαγανδιστικής μηχανής, καταργούμε τη διάκριση των εξουσιών. Νέα θεσμική κατρακύλα/στραβωμάρα σκάει, με πρωτεξάρχουσα την περιπέτεια της Δικαιοσύνης.

Κομισσιόν κατά Αντιμνημονιακής Δικαιοσύνης

Η Κομισιόν βάλλει κατά ΤΟΥ Καθεστώτος, για την υπόθεση Γεωργίου… Η Κυβέρνηση απορεί και εξίσταται για την Ευρωπαϊκή «πρωτοφανή ανάμειξη στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Ουσιωδώς η Κομισσιόν, όμως, εγκαλεί πρωτοφανώς την Εθνοσωτήριο για οργανωμένη ανάμειξη/εγκαθίδρυση Αντιμνημονιακής Δικαιοσύνης.

Μαζί με τη δολιότητα συνήθως πάει και η αβελτηρία. Λόγω αντιμνημονιακού ζήλου, δυστυχώς, εδώ ταπεινώνεται το πρόσωπο της Δικαστικής Λειτουργού που οδήγησε τον Γεωργίου σε επανέγκληση. Η κατηγορία είναι συνωμοτική αλλοίωση στοιχείων, ώστε να μπει Ελλάδα σε Μνημόνιο.

Όμως, όλο το Έθνος εκτός της συγκεκριμένης Λειτουργού γνωρίζει πως ο Γεωργίου ανέλαβε την ΕΛΣΤΑΤ πολλούς μήνες μετά το Μνημόνιο… Πώς διάολο συνωμότησε υπέρ της συνομολόγησης Μνημονίου, κάποιος που το βρήκε ήδη έτοιμο/συνομολογημένο; Και τέτοια κουβέντα νοείται, εφόσον σοβαρά αποδειχθεί ότι το Μνημόνιο ήταν κακό πράγμα, βεβαίως-βεβαίως…

Όλα αυτά παίζουν, πριν μπούμε στην αιτιοκρατημένη φιλολογία του εθνικού καφενέ, περί κολλεγιάς Χρεωκόπου Κωστάκη-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Δικαιοσύνης…

Το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης δοκιμάζεται εσχάτως (η υπόθεση Τσακυράκη απετέλεσε μόνο εμφανή απαρχή). Και βρίσκεται σε συστηματική κάμψη καταπονούμενο από ισχυρά αντιμνημονιακά φορτία και τις συνεπαγόμενες ισχυρές καμπτικές/στρεπτικές ροπές. Βόηθα-Χριστέ-και-Παναγιά.

Η χαζομάρα του Κεντρικού Σχεδιασμού (Κ.Σ.)

Αλιεύσαμε προχθές ειρωνικό σχόλιο της δημοσιογράφου Χριστίνας Ταχιάου για Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που θέλει εφέτος τα παιδιά να επισκέπτονται συχνά πισίνες για κολυμβητικά δίωρα, υπό εξωπραγματικά ωράρια και όρους:

Παρατηρώντας την πρόθεση εφαρμογής μιας κατά τα άλλα ευχάριστης-στ’-αυτί-μας ιδέας, προφανώς, ώρες, μέσα μεταφοράς, κολυμβητήρια, «δεν βγαίνουν»… Αναμένουμε αναμμένοι, για περισσότερο γαργαλιστικό ρεπορτάζ, που υποσχέθηκε να δημοσιεύσει η εξαιρετική συνάδελφος στη μεθαυριανή «Μακεδονία της Κυριακής».

Εμείς αρκούμεθα στα δικά μας. Αναλύουμε/συνδέουμε τα στοιχεία της επικαιρότητας με τους πίσω θαλάμους των ρυθμιστικών μηχανισμών που κανοναρχούν τη ζωούλα μας. Και αποκαλύπτουμε την οργανωμένη/δόλια βλακεία ΤΟΥ Ολοκληρωτικού Συστήματος, που νοείται ως Κεντρικός Σχεδιασμός (Κ.Σ.).

Συχνά υπενθυμίζουμε την ταινία «Bananas», σάτιρα (Γούντυ Άλλεν) κατά του Λατινοαμερικάνικου Μπανανολαϊκισμού. Κλείνοντας περιγράφει ένα Κ.Σ. κουφέτο του (λάτρη της καθαριότητας) νέου Δικτάτορα. Αυτοκίνητα με μεγάφωνα προπαγάνδιζαν: «Σύντροφοι! Στο πλαίσιο του ελέγχου καθαριότητας των πολιτών, από αύριο όλοι θα φοράμε τα εσώρουχα απόξω από τα ρούχα, ώστε να καθίσταται ευκολότερος ο έλεγχος αυτός!»…

Ναι, μεν, αλλά

Η ιδέα να αθλούνται τα παιδιά είναι αυταξία. Το πρόβλημα έγκειται στην εφαρμογή. Ο αντιφιλελεύθερος την επιβάλλει με σφιχτές εντολές τύπου Κ.Σ.-Σκέψη-Νίκου-Φίλη. Ο φιλελεύθερος συνιστά την εφαρμογή της κατά το δοκούν των λειτουργών, περιμένοντας ανάλογα με τις επί μέρους συνθήκες ανατροφοδότηση από τα κάτω για διάφορες εκδοχές εφαρμογής. Ο υπερφιλελεύθερος το αφήνει στην τύχη/βούληση της ατομικότητας του κάθε εκπαιδευτικού (όπως, ατυχώς, αφήνει και το κράτος πρόνοιας στην φιλανθρωπία…).

Ο Κ.Σ. Ανατολικογερμανικού/«Σοσιαλιστικού» τύπου, που ακόμα πολλοί θαυμάζουν, λειτουργούσε ως ολοκληρωτική κεντρικά κατευθυνόμενη πλάστικ πλατφόρμα μαζικής παραγωγής υπερ-χαπακο-πρωταθλητών. Τα ακόμα ακατάρριπτα (1983!) παγκόσμια ρεκόρ της Μαρίτα Κωχ και της Γιαρμίλα Κρατοσβίλοβα (κάποιοι θυμόμαστε πόσο άντρακλας ήταν…), μεταξύ άλλων, δείχνουν τι άθλιο καθεστώς ήταν αυτό. Αγαπάμε Νίκο Φίλη, που φιλοδοξεί με ανάλογο σφοδρά πανέξυπνο τρόπο να κάνει τα Ελληνόπουλα κολυμβηταράδες. Make-my-day, Κεντρικέ Σχεδιασμέ…

Η γεννήτρια του Κ.Σ. ιδεολογία

Γενικότερα, όμως, Κ.Σ. σημαίνει ότι βάζουμε μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο. Ότι κάποιος φωστήρας Προκρούστης όρισε ποιο θα είναι το σωστό μέγεθος του «ίσο(πεδωμένο)υ» πολίτη και αυτό πρέπει να επιβληθεί επί της κλίνης του, ώστε να μην έχουμε «ανισότητες».

Και στη συνέχεια ο κάθε «ίσος» αναλαμβάνει να κάνει ό, τι του πούμε…Να μην παίρνει πρωτοβουλία κανείς στον τομέα/κλάδο του: θα βρει έτοιμη τη σωστή συνταγή που «δημοκρατικο-συγκεντρωτικά» θα έρθει «από πάνω». Ας δούμε, όμως, γιατί αυτό σκοτώνει ελευθερία/δημιουργία.

Η τέως κυρίαρχη ιδεολογία του αντιφιλελεύθερου κρατισμού, οικουμενικώς πλέον έχει ξωπεταχθεί/αντικατασταθεί από την φιλελεύθερη δημοκρατία. Αυτός, είτε ως απομεινάρι κάποιων δυτικών κορπορατιστικών εκδοχών, είτε ως απευθείας φασο-ναζο-σταλινο-ολοκληρωτική μετεξέλιξη, εδώ ακόμα ανθεί και καταστρέφει.

Ο κρατισμός στηρίζεται στην μαζική πεποίθηση κάθε πανευτυχούς τυφλίτη που πιστεύει ότι υπάρχει Η Αλήθεια και την κατέχει Κάποιος για το Καλό μας. Συνεπώς, ουδείς λόγος συντρέχει να έχουμε δική μας αντίληψη. Αφού την κατάλληλη άποψη για όλους και για όλα την έχει Ο Κάποιος. Αυτός και θα φροντίσει να σκεφτεί τι ακριβώς πρέπει εμείς να κάνουμε.«Η βλακεία στην Εξουσία, ψηφίζουμε σωστά».

Γελάμε όταν κρατιστές θιασώτες του ΚΣ (που είναι ο ορισμός της βλακώδους ανελευθερίας) κόπτονται για την Ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ατομικότητας. Βασικά μάς θέλουν δουλάκια, να εκτελούμε ό, τι αποφάσισαν κάποιος/κάποιοι «από πάνω». Και αυτό δεν θα ήταν κακό, εάν ήμασταν σίγουροι ότι οι από πάνω έχουν τη μαγική συνταγή της Αλήθειας (οπότε τζάμπα θα βασανίζονταν οι από κάτω περί καλού-κακού). Αλλά την έχουν;

Κάπως έτσι ο Όργουελλ συνέλαβε την μεγαλοφυή προσωποποίηση του Ολοκληρωτικού Φαινομένου στην έννοια του μυθιστορηματικού Μεγάλου Αδελφού(που σχεδιάζει/αποφασίζει πριν-από-μας-για-μας). Και βοήθησε την Πολιτική Φιλοσοφία να ενοποιήσει τα κοινά χαρακτηριστικά της Ολοκληρωτικής Οντότητας.

Γι’ αυτό τσουρουφλισμένοι σταλινικοί διέδιδαν ότι «ο Όργουελλ είναι φασίστας», για να εξουδετερώσουν την προστιθέμενη αξία της διεισδυτικής του ανάλυσης… Γι’ αυτό και είναι εντελώς-γελοίο Συριζαίοι/«Αριστεροί»/Μ-Λ να εγκαλούν άλλους για Μπιγκμπραδερισμό…

Παραλειπόμενα

Αυγιανοτομπρισμός

Δεν διαπορούμε. Η κατηφόρα του Αυγιανισμού συντρίβει τις περγαμηνές της ιστορικής Αυγής, επιστεγάζοντας την κραταιά νίκη του Εθνολαϊκισμού και της έσχατης/χείριστης εκδοχής ΤΟΥ Καθεστώτος. Ήταν μοιραία εξέλιξη αυτή για την Αυγή, αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τον ακροδεξιό/ξενοφοβικό Αυριανοανδρεοτομπρισμό, ενοποιώντας/ενσωματώνοντάς τον, προκειμένου να διασφαλίσει την εξουσία.

Κατάπτωση

Πέρα από τα μάκρο, υπάρχουν και τα μίκρο (σε όλα Κυβερνοεθνοσωτήριος δάκτυλος…). Ξεχνάμε σταδιακά το ταχύπλοο της Αίγινας, επανέρχονται οι Ολυμπιακές γυφτιές. Τύποι συμπλεγματικοί κι ανίκανοι αντάμα. Δεν είχαμε πέσει έξω, η Κορακάκη σφύζει από αριστεία και αξιοπρέπεια. Άλλοι όχι. Και οι δημόσιες δηλώσεις καθενός φέρουν την αξιοπιστία/βαρύτητά του.

Κυρ-Κατρούγκαλας

Αντέχει/επιμένει: καμία σύνταξη δεν μειώθηκε, λέει ο «πιο πουλάω τρέλα πεθαίνεις» Υπουργός… Κάτι σε νέος Στρατηγός Άνεμος εξελίσσεται.

Σμπίροι-Θιασώτες του «ΠΣΣΣΟΦΦΦΟΣ!!111!!!»
 
Αραδιάσαμε στο τραπέζι επιχειρήματα για την παραμύθα της «Ελληνικής Ψυχής», αλλά αντιλόγου δεν αξιωθήκαμε.

image

Φάγαμε, όμως, τις συνήθεις αξιοπρεπείς επιθέσεις. Κάποιος «Κλεομενης Πιρπ…» σχολίασε στον επίσημο Λογαριασμό FACEBOOKτης ATHENS-VOICE: «Μαλακιες αρθρο από ένα πρεζονι που “παει” και με αντρες…».

Δεν πειράζει, που ουδέποτε υπήρξαμε πρεζόνια, ουδέποτε πήγαμε με άντρες. Ούτε που ο εν λόγω ψιλοναζί σμπίρος δεν μας έχει δει/διαβάσει ποτέ. Αυτή είναι η δουλειά του. Να «υπονομεύει» παντοιοτρόπως όποιον είναι με τους «Άλλους»…
Ενθαρρυμένοι από την ΠΦΑ οι εθνολαϊκισμένοι/αγαναζισμένοι σμπίροι ΤΟΥ Συστήματος, πέντε χρόνια τώρα, κοσμούν την χρεωκόπο κοσμάρα μας και μας αξίζουν.

image

Σ.Σκουμπούρδης
athensvoice.gr

Πηγή

Popular

To Top