Politics

Για όλα φταίει το γκαζόν!

Υποθέτω πως οι περισσότεροι θα θυμάστε τη γαλλική ταινία “Gazon Maudit” της Ζοζιάν Μπαλάσκό που μεταφράστηκε ως «Για όλα φταίει το γκαζόν» και που μια ερμηνεία θέλει στη γαλλική αργκό ο όρος «γκαζόν» να αναφέρεται στο σημείο εκείνο του γυναικείου σώματος του οποίου η τρίχα, όπως λέει ο λαός, είναι ικανή να σύρει μέχρι και καράβι.
Ε λοιπόν, αν στη γαλλική κωμωδιούλα, για όλα έφταιγε το γκαζόν, στη σημερινή πολιτική συγκυρία στη χώρα μας, για όλα φταίει ο Μητσοτάκης!

Παρακολουθώ εδώ και μέρες το δημόσιο διάλογο, γύρω από πολλά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και τελικά καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα, που φαινομενικά φαντάζει αυθαίρετο αλλά μόλις εξηγήσω τί εννοώ θα γίνει σαφές πως δεν είναι.

Πάρτε παράδειγμα το θέμα του ισλαμικού τεμένους. Δεν θα μπω στην ουσία της συζήτησης για το αν ορθώς υπερψηφίστηκε σε αυτή τη χρονική στιγμή ή αν θα ήταν πιο σώφρον να δούμε τους ΑΝΕΛ να αδειάζουν τους εταίρους τους και το ΣΥΡΙΖΑ να ξεφτιλίζεται από τους συνεταίρους του. Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα έπρεπε να γίνει, συν το γεγονός ότι σε αυτό το τσίρκο που προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν ούτε το ταμείο της Β΄Λυκείου, δεν εμπιστεύομαι την ίδρυση και τον έλεγχο (;) ενός μουσουλμανικού τεμένους, είναι σαφές.

Αλλά επανέρχομαι.

Με το που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, όλοι ντου στο Μητσοτάκη. Αυτός φταίει, αυτός «χτίζει τζαμιά για τους τζιχαντιστές», αυτός «προωθεί την ισλαμοποίηση της Ευρώπης».

Και θα σκεφτεί κανείς, «οκ, μια μερίδα ακροδεξιών δεν καλοείδε το γεγονός, τί να κάνουμε υπάρχουν κι αυτά».

Αμ, δε!

Διότι επισκέπτεται ο Μητσοτάκης την πληγείσα από τις πυρκαγιές Εύβοια, μιλάει στις μοναχές της μονής Γαλατάκη που σώθηκε από την καταστροφή και τολμά (άκουσον άκουσον!) να ψελλίσει πως «με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση».

Τί ήταν να το πεί;

Άστραψε και βρόντηξε όλο το αθεϊστικό φιλελεφτεράτο προχωρώντας στις γνωστές ατυχείς συγκρίσεις Ελλάδος και Ιράν και που, σύμφωνα με τις όποιες πάντα, οι θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα των αγιατολάχ είναι κατά τί περισσότερες από ό,τι στην πατρίδα μας.

Φυσικά δεν τελειώνει εδώ το πράγμα.

Διότι δημοσιεύεται άρθρο όπου ο συντάκτης του υποστηρίζει πως ο Κώστας ο Ραφηνάτος είναι ταμάμ για επόμενος ΠτΔ.

Ο συντάκτης το έγραψε αλλά ο Μητσοτάκης φταίει!

«Τί τον έχει και τον κρατάει;» «Γι’ αυτό πήγαμε κι εμείς ΠΑΣΟΚοι άνθρωποι και τον ψηφίσαμε;», «Πότε θα αναγνωρίσει επιτέλους ότι ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας μετά τον Τρικούπη ήταν ο Σημίτης;» (εδώ φυσικά θα έπρεπε να αναφέρω τις επ’ αυτού ενστάσεις των ΓΑΠικών αλλά γι’ αυτούς βλέπετε ο Γιώργος είναι ο καλύτερος μετά τον Περικλή) και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Τελευταία αφήνω την υπόθεση Γεωργίου.

Και την αφήνω τελευταία γιατί απέναντι στις διώξεις που υφίσταται ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όντως όφειλε να πάρει θέση, δεδομένου ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι τουλάχιστον για γέλια.

Αλλά και πάλι, δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνος που προέβει σε αυτές ούτε τις καλοβλέπει ούτε δείχνει να τις επικροτεί. Το ότι δεν καταδίκασε ρητά ίσως να οφείλεται από σεβασμό στη δικαιοσύνη (αυτό σηκώνει κουβέντα, μια και η δικαιοσύνη ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι διαφορετική από την άλλη, την κανονική), ίσως και σε μια πολιτική σκοπιμότητα, να μην καταδικάσει δηλαδή με δηλώσεις την περίοδο 2007-2009 του Κώστα του Ραφηνάτου.

Λίγο με νοιάζει προσωπικά το «απεταξάμην» που θα πρέπει σύμφωνα με ορισμένους να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κώστα το Ραφηνάτο και την εποχή της διακυβέρνησής του.

Δε θυμάμαι ούτε τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ούτε πολύ περισσότερο τη Φώφη Γεννηματά να έκαναν ποτέ ανάλογες δηλώσεις για την οκταετία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Και σοφά έπραξαν. Η «Διαύγεια» πχ του Γιώργου Παπανδρέου σήμαινε πολύ περισσότερα πράγματα από μια δήλωσή του με την οποία θα καταδίκαζε τα χρόνια που η εγγραφή στην κλαδική ήταν αναγκαίο και πολλές φορές μοναδικό προσόν κάποιου για να διοριστεί στο δημόσιο.

Το ζήτημα όμως είναι αλλού.

Φταίει τελικά για όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ξεχνάμε ποιόν έχουμε πρωθυπουργό;

Ποιοί είναι οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τις τύχες και τις ζωές μας;

Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι η ιδανική επιλογή. Να το δεχτώ.

Αλλά ποιά είναι η εναλλακτική αυτή τη στιγμή;

Είναι το λιγότερο αφελές τη στιγμή που κυβερνά ο Τσίπρας και το τσίρκο του, ολοκληρώνοντας την καταστροφή της χώρας να μας ξινίζει ο Κυριάκος γιατί

…δεν είναι όσο δεξιός πρέπει,

δεν είναι αρκετά φιλελεύθερος,

δεν κάνει πιο κεντρώα στροφή,

δεν έχει δείρει τον Αντώναρο ή

δεν επιρρίπτει ευθύνες το Δημήτρη Γούναρη για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Δεν έχω καταλήξει ακόμη, σε αυτή την ηλικία που είμαι, αν τελικά για όλα φταίει το γκαζόν.

Πάντως ο Κυριάκος δεν φταίει. Ή τουλάχιστον, δε φταίει για όλα.

Σουλεϊμάν αλ Κανουνί.
Παρατηρητήριο

Πηγή

Popular

To Top