Real opinions

Διέψευσε τις ελπίδες: Η οικονομία στα τάρταρα αλλά σημασία έχουν τα εντελώς ασήμαντα

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 
Ο «όχλος» ικανοποιήθηκε λοιπόν… Η ψήφιση του νόμου για την απλή αναλογική, η συνταγματική αναθεώρηση που μπορεί να μην επιτευχθεί παρά το γεγονός ότι ανέβηκε στο κυβερνητικό άλογο και ο συμπαθής κ. Λεβέντης, και η προσπάθεια για να κλείσει το Mega γέμισαν τα στομάχια των πολιτών, οι οποίοι με τις σημαίες της νίκης στα χέρια χειροκροτούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. 
Οι νηστικοί… χόρτασαν! Η ανάπτυξη επέστρεψε! Ολα τα προβλήματα λύθηκαν… 
Περίμενα ότι τούτη η κυβέρνηση, με έναν νεαρό φιλόδοξο πρωθυπουργό και ιδεολόγους (όπως νόμιζα) υπουργούς, δεν θα ακολουθούσε την πεπατημένη. Ανέμενα πως πραγματικά θα νοιαζόταν για τους ανθρώπους, που στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι και φτωχοί. 
Με αφέλεια, όπως αποδείχθηκε, υποστήριξαν πολλοί ότι «θα είναι κάτι άλλο, κάτι καινούργιο». Δυστυχώς, διαψευστήκαμε παταγωδώς, αφού το συμπέρασμα είναι το ίδιο και το αυτό: αντιπροσωπεύουν και αυτοί το πολύ παλιό, το αποκρουστικό πολιτικό σύστημα, που διέλυσε τη χώρα και την οδήγησε στην πτώχευση. 
Δεν είναι μόνο ότι ψήφισαν το Μνημόνιο, αν και μας υποσχέθηκαν πως θα τα σκίσουν όλα και θα γονατίσουν την Ανγκελα Μέρκελ. 
Επέβαλαν φόρους καταστρεπτικούς για την οικονομία και την κοινωνία. Οι ίδιοι προφανώς επηρεάζονται λίγο. Διότι ως μέρος του κομματικού κράτους έχουν και αυτά που συνηθίσαμε να ονομάζουμε «έξοδα παραστάσεως και λοιπά», τα οποία καλύπτουν -όσο να ‘ναι- πολλές ανάγκες. 
Εχουν κλείσει και πολλά στόματα αντιφρονούντων συντρόφων, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η λιγότερη ανεργία, καθώς τα περισσότερα παιδιά βολεύτηκαν σε θέσεις συμβούλων και παρασυμβούλων… 
Και βρεθήκαμε από την Κουμουνδούρου στα παλάτια και τα μέγαρα. Και επειδή μας άρεσε, και επειδή και στον Πάνο (τον Καμμένο) και στους δικούς του αρέσουν τα μεγαλεία, και επειδή και ο κ. Λεβέντης την είδε αρχηγός κόμματος που θα επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων (προς το καλυτερο-χειρότερο), αποφάσισαν να κυβερνήσουν έως το 2019. 
Βεβαίως τους εξέλεξε ο λαός, καμία αντίρρηση. Αλλά οι πολίτες τους ψήφισαν στη βάση των υποσχέσεών τους. Και οι υποσχέσεις που έδωσες, Αλέξη, ήταν εντελώς διαφορετικές από αυτές που εφαρμόζεις σήμερα. 
Διότι να σκίσεις τα Μνημόνια μας διαβεβαίωσες, όχι να πας να τα βρεις με την κ. Μέρκελ για να επιβάλετε χειρότερα. Στην αμερικανική και όχι μόνο ιστορία έμεινε για πάντα η φράση «είναι η οικονομία, βλάκα». Ναι, ήταν ένα σύνθημα των συνεργατών του Μπιλ Κλίντον. 
Αλλά υλοποιήθηκε, σύντροφε Αλέξη. 
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ έφυγε από τον Λευκό Οίκο παραδίδοντας μία οικονομία που πετούσε… Εσύ πολιτεύεσαι με έναν τρόπο ως το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας να είναι λυμένο. 
Ενώ γνωρίζεις πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Και θεωρώ ότι έχουν δίκιο οι ξένοι που σας κατηγορούν ότι κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να περάσετε τους σχετικούς νόμους από τη Βουλή, αντί να τους υλοποιείτε. Και βέβαια δεν αναφέρομαι στους φόρους που με χαρά επιβάλλετε, αλλά στις υποσχέσεις αναφορικά με τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος. 
Καμία μεταρρύθμιση… Και κοντά σ’ αυτά, θα κάνεις και υπουργούς τον κυρ Φώτη Κουβέλη και τον Εξοχότατο Γεώργιο Παπανδρέου. Είναι εκεί που θα το τελειώσεις (και θα μας τελειώσεις)… 
Ο καθρέφτης είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πρέπει να τον κοιτάξεις και θα δεις ότι δεν είσαι αυτός που νόμιζες. 
Όχι, δεν αναφέρομαι στα γκρίζα μαλιά, που σε είχε προειδοποιήσει ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. 
Στο τι ήσουν το Γενάρη του 2015 και τι έγινες σήμερα θα δεις…

Πηγή

Popular

To Top