Real opinions

ΘΕΑΤΡΟ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ; – Διχοτομημένος ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις – «Μαλλιά κουβάρια» κυβέρνηση-κόμμα

«Κόκκινο» χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου το τελευταίο 48ωρο, μετά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση των κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το γαϊτανάκι της σκληρής πολιτικής κόντρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και κόμμα ξεκίνησε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεσή του. Βέβαια πρόκειται για μία τακτική στην οποία μας έχει συνηθίσει η Κουμουνδούρου που γεννά πολλά ερωτηματικά, καθώς σχεδόν ανέξοδα βάλλουν κατά της κυβέρνησης λειτουργώντας παράλληλα αποπροσανατολιστικά για την κοινή γνώμη.
«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι « η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».
Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί. Ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων- και μάλιστα όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- αλλά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης.
Υπουργοί Vs ΣΥΡΙΖΑ
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο έδωσε την δική του εξήγηση. «Η επέμβαση στις καταλήψεις έγινε επειδή υπήρχαν εισαγγελικές παρεμβάσεις, κάποιες εδώ και μήνες, για τις καταλήψεις, αυτές καθορίζουν το πότε θα παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ.» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετικό η κυβέρνηση.
«Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις. Ωστόσο, δηλώνω ότι δεν πρέπει να δείχνουμε καμία ανοχή στην παραβατικότητα», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Λίγο αργότερα, ακολούθησε και η καμπάνα των «53» που μέσα από το editorial της ιστοσελίδας τους έκαναν λόγο για «πολύ αρνητική εξέλιξη».
Στήριξη στο Νίκο Τόσκα, πάντως, έδωσαν οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Μπαλάφας
Ο υπουργός εξωτερικών μέσα από ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω» της οποίας ηγείται, κάλεσε επί της ουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με άλλα θέματα, παρά με τον υπουργό που επιτελεί το έργο του στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.
Και ο υφυπουργός εσωτερικών όμως, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν είναι «κολαούζος» της κυβέρνησης σημείωσε στα Παραπολιτικά fm ότι «ο κ. Τόσκας και η ηγεσία της αστυνομίας έχουν δώσει σημαντικά δείγματα πολύ προσεκτικών παρεμβάσεων».
Διπλωματική σιγή από Μαξίμου
Από το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε κάποιο σχόλιο, προφανώς για να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά. Ασφαλείς πληροφορίες του πάντως, αναφέρουν πως το περιβάλλον του πρωθυπουργού ήταν σε «ανοικτή γραμμή» και με τα δύο… στρατόπεδα, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να εκτονωθεί η ένταση.
Το κρίσιμο για την κυβέρνηση και τη χώρα είναι ότι τις τελευταίες μέρες όλοι ασχολούνται με τις ιδεοληψίες και τις αριστερές αγκυλώσεις στις οποίες μένουν προσκολλημένα κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

Πηγή

Popular

To Top