Οικονομία

ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ – Ναυαγεί η αποκρατικοποίηση ΔΕΣΦΑ, μετά την ντροπολογία-ΣΑΜΠΟΤΑΖ Σκουρλέτη

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην υπόθεση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην Socar καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Socar Greece και ο άνθρωπος που χειρίστηκε εξ αρχής την υπόθεση από πλευράς των Αζέρων, αποχωρεί από τη θέση του. 
Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύτηκε σήμερα στα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, ο κ. Anar Mammadov διορίστηκε στη θέση του γενικού διευθυντή της εταιρείας πετροχημικών Petkim στην οποία μετέχει ως μέτοχος η Socar.

Η χρονική συγκυρία της μετακίνησης του ανθρώπου που είναι σε πλήρη γνώση της υπόθεσης του ΔΕΣΦΑ και διαχειρίστηκε σε όλα τα στάδια την προσφορά και τις διαπραγματεύσεις της Socar για το διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου της Ελλάδας, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας Σκουρλέτη που διαμορφώνει νέο πλαίσιο για τις ταρίφες του δικτύου αερίου.

Για τη συγκεκριμένη τροπολογία υπήρξαν διαφωνίες από την πλευρά της Socar, η οποία μάλιστα προειδοποίησε δια του κ. Mammadov ότι δε βλέπει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η πώληση εφόσον τελικά ψηφιστεί.

Ωστόσο εκτός από την ψήφιση της τροπολογίας, οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα δημιούργησαν κενό στην ηγεσία της Petkim καθώς ο προηγούμενος γενικός διευθυντής Sadeddin Korkut παραιτήθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη με κατηγορίες για συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν, πάντα όπως μεταδίδουν τα τουρκικά και αζερικά ΜΜΕ.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιη η ολοκλήρωση της πώλησης και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς οριστικό ναυάγιο.

Θυμίζουμε ότι χθες το αζερικό πρακτορείο Azernews ανέφερε ότι σε περίπτωση που αποχώρησης της Socar η Ελλάδα θα χάσει μια τεράστια ένεση κεφαλαίων από την επένδυση.

Tου Χάρη Φλουδόπουλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top