Διεθνείς Σχέσεις

Χάος στο Μόναχο: Ένοπλη επίθεση με πολλούς νεκρούς σε εμπορικό κέντρο – VIDEO

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μόναχο μετά από νέο μακελειό στην καρδιά της πόλης, στο εμπορικό κέντρο, Olympia-Einkaufszentrum (ΟΕΖ) στη συνοικία Μόοζαχ της Βαυαρίας.

Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 15 θύματα, με την αστυνομία να έχει σπεύσει στο σημείο για να εντοπίσει τον ένοπλο δράστη. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο ένοπλος μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως αυτή την ώρα, ο δράστης, που είναι άγνωστο αν είχε και συνεργούς, στόχευε τα μαγαζιά και το μετρό. Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής για το εμπορικό κέντρο, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ εξαιρετικά καλά φυλασσόμενο.

20:50 Μέσω Twitter, η αστυνομία τονίζει πως δεν ξέρει πού βρίσκονται οι δράστες, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τα δημόσια μέρη.

20:40: Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.

20:38: Δεν ήταν ένας ο δράστης

«Περισσότεροι δράστες» επιχειρούν στο Μόναχο, εκτιμά η αστυνομία της γερμανικής πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N24, ότι εμπλέκονται στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε σε εμπορικό κέντρο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.

20:35: Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας κατευθύνεται προς το Μόναχο Joachim Herrmann, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

20:25: Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πυροβολισμοί και σε άλλο σημείο στο κέντρο του Μονάχου

20:19 Στο σημείο έχουν σπεύσει οι ειδικές δυνάμεις

20:18 Ολα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν σταματήσει την λειτουργία τους

20:15 Υπάλληλοι καταστημάτων έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο εμπορικό κέντρο και κρύβονται σε διάφορα σημεία.

20:14 Οι γερμανικές Αρχές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα, ενώ το Euronews κάνει λόγο για 20 νεκρούς και περίπου 40 τραυματίες.

20:12: Μέχρι αυτήν την ώρα υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με το τοπικό Muencher Abendzeitung, 15 άτομα έχουν σκοτωθεί στο κέντρο, ενώ το γερμανικό κανάλι NTV κατεβάζει τον αριθμό τους στους δέκα. Για έναν νεκρό και 10 τραυματίες μιλά το AFP.

20:06: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τους πυροβολισμούς ο ύποπτος κατευθύνθηκε προς το μετρό αναφέρει το RT επικαλούμενο το γερμανικό δίκτυο BR24.

19:58: Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο δράστης κατόρθωσε να ξεφύγει, πιθανόν μέσω του μετρό.

19:56: Σύμφωνα με το AFP η γερμανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ως τώρα 1 νεκρό και 10 τραυματίες.

19:55: Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».

19:44: Φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από «μοναχικό λύκο» τζιχαντιστών

19:34: Οι αρχές καλούν του πολίτες να παραμείνουν μακριά από το εμπορικό κέντρο, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη.

Οι γερμανικές αρχές βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση εφήβου με τσεκούρι και μαχαίρι σε επιβάτες τρένου στη βόρεια Βαυαρία, τη Δευτέρα.Δείτε το VIDEO

Πηγή

Popular

To Top