Real opinions

Παραιτήσου λοιπόν άνευ όρων μωρό μου

Εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου και η Έλλη

Δεν ξέρω αν όντως το διοργανώνει ένας πωλητής κολλαγόνου σε συνεργασία με ένα κουτσόφωτομοντέλο ή ο Φρανκενστάιν με τον λήσταρχο Νταβέλη. Δεν ξέρω αν είναι υποκινούμενο από τη Νέα Δημοκρατία, την KGB ή την ΜΙ6. Δεν ξέρω καν αν το σύνθημα «Παραιτηθείτε» είναι το κατάλληλο. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι κυβερνητικοί έχουν πάθει παράκρουση και αυτό μόνο ως καλό μπορώ να το εκλάβω.

Και τι δεν έχουμε ακούσει από υπουργούς, βουλευτές μέχρι και γενικούς γραμματείς υπουργείων για το συλλαλητήριο που γίνεται αύριο στο Σύνταγμα. Οι τύποι που μοιράζονταν την πλατεία με φασίστες τον καιρό των Αγανακτισμένων, έστηναν κρεμάλες, τραμπούκιζαν όποιον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έβρισκαν μπροστά τους και διέλυαν παρελάσεις με «αυθόρμητες» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τώρα βρίσκουν ότι το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας είναι «ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής» και ότι «κινείται εχθρικά προς την χώρα».

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο δημοσίευσε ονόματα συμμετεχόντων σε μια κανονική ενέργεια όχι απλώς φακελώματος αλλά και άμεσης στοχοποίησης ενώ άλλοι χλεύασαν προκαταβολικά τους συμμετέχοντες προειδοποιώντας τους να πάρουν καπελάκι για τη ζέστη και άλλοι τους επισήμαναν τον κίνδυνο να σκίσουν κάνα καλσόν προφανώς όπως εκείνοι έσκισαν το μνημόνιο.

Παρότι όπως θα έχεις καταλάβει δεν τρέφω τα καλύτερα των συναισθημάτων για αυτό το καρναβάλι που έχουμε ως κυβέρνηση, όταν ανακοινώθηκε το συλλαλητήριο δεν είχα καμία πρόθεση να πάω. Όχι μόνο επειδή είμαι εξαιρετικά καχύποπτος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και θεωρώ τους Αγανακτισμένους ότι χειρότερο έχει συμβεί στη χώρα μετά το έντεχνο αλλά και γιατί δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος για την εναλλακτική που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το να έχεις υπουργό τον Καμμένο και τον Κατρούγκαλο αλλά αυτό εμένα τουλάχιστον δεν μου αρκεί.

Όμως αυτή η χυδαία στοχοποίηση από την κυβέρνηση και το θράσος να κάνουν το άσπρο μαύρο χωρίς λίγο κόκκινο από ντροπή στα μούτρα τους με έχει ιντριγκάρει τόσο σκέφτομαι να πάω. Ίσως σε δω εκεί, δεν ξέρω ακόμα…

Έντρομος εκπρόσωπός του εφοπλισμού προσπαθεί να σωθεί από το σφιχταγκάλιασμα του Τσίπρα

Έντρομος εκπρόσωπός του εφοπλισμού προσπαθεί να σωθεί από το σφιχταγκάλιασμα του Τσίπρα

Δεν ξέρω αν διάβασες το άρθρο που ανέβηκε στην ΕΡΤ (!) για το μεγαλείο των Ελλήνων εφοπλιστών, αλλά αν δεν το έχει κάνει σε παρακαλώ να το κάνεις: http://www.ert.gr/403618-2. Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στα Ποσειδώνια όπου έτριξε τόσο πολύ τα δόντια στους μεγαλύτερους εκπρόσωπους της πλουτοκρατίας που τρέχανε πανικόβλητοι να παραγγείλουν καινούργια βαπόρια, το κρατικό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ υμνεί την ελληνική ναυτιλία περισσότερο κι από όσο υμνούσε ο Ριζοσπάστης τους οικοδόμους. Οι Έλληνες εφοπλιστές παρουσιάζονται κάτι μεταξύ Ρομπέν των δασών και του κοριτσιού με τα σπίρτα, αδικημένοι και συκοφαντημένοι που παρόλα αυτά συνεχίζουν να προσφέρουν στην πατρίδα αγόγγυστα.

Δεν έχω αντίρρηση, και πραγματικά αν υπάρχει κάτι που δουλεύει σ’ αυτή τη έρμη χώρα είναι η ναυτιλία αλλά δεν νοιώθουν την ανάγκη οι κυβερνητικοί να μας εξηγήσουν πως οι ταξικοί εχθροί του χθες γίνανε ξαφνικά οι μεγάλοι ευεργέτες του σήμερα;

Το παιδί από το Κερατσίνι που ήθελε να πετάξει μέχρι τον ουρανό χωρίς να έχει διαβάσει το μύθο του Ίκαρου.

Το παιδί από το Κερατσίνι που ήθελε να πετάξει μέχρι τον ουρανό χωρίς να έχει διαβάσει το μύθο του Ίκαρου.

Σε άλλα νέα πάει κι ο Μαυρίκος, βολικά νεκρός μέσα στο σύμβολο της παρακμής του νεοέλληνα, μια Porsche Cayenne που έγινε παρανάλωμα στην Αττική Οδό. Δεν ξέρω αν πρόκειται για δολοφονία όπως έσπευσε να υπονοήσει ο Κλουζό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αλλά αν όντως πρόκειται για τέτοια, ο ενορχηστρωτής του πέτυχε ένα συμβολισμό ανώτερο του Stanley Kubrick.

Ο νεκρός δεδικαίωται λένε κι ας έχει ζήσει μια ζωή στον υπόνομο, κι ας έχει στήσει ένα κύκλωμα εκβιαστών που μάσαγε το δημόσιο χρήμα. Αν και δε συμφωνώ, ας το δεχτούμε. Θα μας μείνει κληρονομιά η εμφάνιση του στην κρατική ΕΡΤ να συκοφαντεί τον Μεϊμαράκη λίγες ώρες πριν το debate του με τον Τσίπρα και οι ηχογραφημένες συνομιλίες με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να χαριεντίζονται μαζί του. Ας είναι ο τελευταίος.

Από τον @aNameToCome

Πηγή: www.lifo.gr

 

Popular

To Top