Συνεντέυξεις

Οι 10 ερωτήσεις: Ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης

Οι 10 ερωτήσεις: Ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης απαντά στο KoolNews.gr - Κεντρική Εικόνα

Η εκδήλωση «Παραιτηθείτε» που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, είναι η πρώτη πρωτοβουλία πολιτών εναντίον της κυβέρνησης, πέραν των διαμαρτυριών του ΠΑΜΕ, της ΛΑΕ ή των επαγγελματικών οργανώσεων και συνδικάτων. Και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, καθώς πολλοί έχουν σπεύσει να πυροβολήσουν διοργανωτές και συμμετέχοντες, κάτι που όμως έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται και η δυναμική της πρωτοβουλίας. Ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά της είναι ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης*. Και αν έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, είναι πως δεν στρογγυλεύει τον λόγο του.

Στον Γιώργο Ευγενίδη

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποια θα είναι η επιτυχία της πρωτοβουλίας. Μπορεί η συγκέντρωση να έχει μαζικότητα, μπορεί και είναι κατώτερη των προσδοκιών. Πλην όμως, διοργανωτές και συμμετέχοντες θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν κυβερνούν ερήμην των πολιτών, παρά το μούδιασμα μετά το περυσινό καλοκαίρι και την κατάρρευση του αντιμνημονιακού αφηγήματος. «Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικατα», διαμηνύουν οι διοργανωτές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δέχονται τη συμμετοχή βουλευτών από τα κόμματα της ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. Αυτό που θέλουν να αποφύγουν όμως είναι το καπέλωμα. Και, πάντως, δεν σκοπεύουν να πάνε Μύκονο στις 16 Ιουνίου, όπως κάποιος από το Μαξίμου διέρρευσε.

Η συνέντευξη:

-Πρωτοστατείς στο κίνημα #Παραιτηθείτε. Είναι το «παραιτηθείτε» πολιτική πρόταση;

-Σαφέστατα, τι άλλο θα μπορούσε να ήταν; Κάλεσμα σε τσάι; Kαλούμε όλους τους πολίτες να εναντιωθούν στην πιο αναποτελεσματική και φαύλη συγκυβέρνηση όλων των εποχών.

-Μήπως προσπαθείτε να μιμηθείτε κάπως το περυσινό Μένουμε Ευρώπη; Γιατί είναι άλλες οι συνθήκες…

-Όχι θα ήταν αφελές εκ μέρους μας. Τότε το διακύβευμα ήταν Ευρώ ή Δραχμή, σωτηρία ή η απόλυτη καταστροφή και χάος, τώρα είναι η ευκαιρία να ακουστεί ένα ηχηρό ειρηνικό μήνυμα, πως δεν πάει άλλο να κυβερνουν απαξιώνοντας την κοινή λογική, με δήθεν διαχωρισμούς ταξικής πάλης και άλλα που λέγανε στις καταλήψεις του 1991. Χρειαζόμαστε επιτέλους σοβαρότητα και όχι τις επικίνδυνες αστειότητες που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά.

-Να σου πω, καλό το facebook και το twitter, αλλά ρίχνουν κυβερνήσεις;

-Σε καμία περίπτωση. Δεν είμαστε καθυστερημένοι, ψεκασμένοι και σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό μας, δεν έχουμε αυταπάτες!. Σε δέκα χρόνια μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση σήμερα. Όμως μπορεί να μπει ένας δυνατός σπόρος, πρώτον να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ώρα νωρίτερα, και  σημαντικότερο να αρχίσουν μας υπολογίζουν.

-«Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα». Ξέρεις όμως πως παρόμοια συνθήματα είχαν και οι αγανακτισμένοι του 2011

-Καμία σχέση με τους πατροναρισμένους αγανακτισμένους του 2011. Αλήθεια πού είναι αυτοί τώρα; Χτίσανε καριέρες όλα τα μπουμπούκια στυλ Κατρούγκαλου, Βαρουφάκη κ.α. πάνω στα τραπεζάκια που καλούσαν έμμεσα ή άμεσα τον κόσμο να κάψει τη Βουλή, του δείχνανε τον δρόμο πέρα από τα μνημόνια, τον ”αριστερό”, διχάζανε τον κόσμο με ελεεινά συνθήματα και εκφράσεις όπως «Γερμανοτσολιάδες» και «Εθνοπροδότες» και μία συγγνώμη επίσημη ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ακούσει.

-Συνεχίζω την προηγούμενη ερώτηση και αναρωτιέμαι, θα ήταν κακό όμως να σας στηρίξει κάποιο κόμμα; Δεν νομίζω πως είστε…απολιτίκ.

-Μαζί με τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου και τους πολίτες θα χτιστεί η επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία χωρίς κόμματα. Απλά δεν θέλουμε να μας καπελώσουν και να μην κατέβουν σε πρώτη φάση θεσμικά δίπλα μας. Ως απλούς πολίτες καλούμε όλους τους βουλευτές, πλην των άκρων, να συνδράμουν την προσπάθειά μας. Πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσει και η αστική δημοκρατία στην Ελλάδα και να εστιάσει στα πολλά που μας ενώνουν και όχι στα λίγα που μας χωρίζουν.

-Υπάρχει ένας αντίλογος ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πιει το ποτήρι των μέτρων, να τα περάσει όλα και να πέσει ως ώριμο φρούτο. Γιατί να μην προσχωρήσεις σε αυτό;

-Ποτέ δεν πίστευα στην θεωρία του ώριμου φρούτου στη ζωή μου. Ειδικά τώρα που η συγκυβέρνηση αυτή είναι σαπισμένο φρούτο, κουβαλώντας όλες τις ασθένειες της μεταπολίτευσης, (λαϊκισμό και χυδαιότητα) από πριν αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις.

-Όπως είναι φυσικό, όταν κάνεις κάτι που «ενοχλεί», βγαίνουν διάφορα για σένα. Υπάρχει ένα ΦΕΚ για έναν διορισμό σου στο υπουργείο Παιδείας, αφού έφυγες από την Ολυμπιακή. Τι έγινε με αυτό;

-Εδώ δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Επιλέγω το δεύτερο. 7 περίπου χρόνια δούλεψα στην Ολυμπιακή, τα 5 περίπου ως εποχικός – συμβασιούχος. Όταν έκλεισε η Ο.Α. (όπου και ως συνδικαλιστής ήμουν σφόδρα αντίθετος), πήραμε ΟΛΟΙ μετάταξη στο δημόσιο με προσωποπαγείς θέσεις. Καμία ειδική εξαίρεση για εμένα, ακριβώς το ίδιο όπως οι χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί μου. Μία διαφορά μεγάλη υπήρξε. Σχεδόν αμέσως παραιτήθηκα από το δημόσιο. Ε, το λες και έγκλημα αυτό.

-Θέλω πρόβλεψη: πότε θα έχουμε εκλογές;

-Θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε το φθινόπωρο, ή το αργότερο αρχές του 2017. Καταλαβαίνω πως δεν υπάρχουν άλλες εκλογικές αναμετρήσεις ως το τέλος της θητείας τους και η πλειοψηφία των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ως σωστοί ταλιμπάν και εξουσιομανείς, θα κάνουν τα πάντα για μην βγάλουν το χέρι τους από το μέλι της εξουσίας, αλλά δεν νομίζω να αντέξουν παραπάνω.

-Με την εταιρεία με το κολλαγόνο τελείωσες ή παρατηρείς από μακριά;

-Οι μεγάλοι έρωτες, όπως είναι αυτός που έχω για το κολλαγόνο δεν τελειώνουν ποτέ. Όμως δεν έχω πια τόσο ενεργό ρόλο στην εταιρεία, έχω παραδώσει τα πάντα στον αδελφικό μου φίλο και συνέταιρό μου Γιώργο Τριανταφύλλου, κρατώντας κάποιες ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις και θεωρώ εντελώς άδικη την όποια στοχοποίησή της. Γιατί το κολλαγόνο μας όντως κάνει καλό και έχει βοηθήσει χιλιάδες συνανθρώπων μας. Φυσικό βέβαια, αφού στην Ελλάδα η επιτυχία είναι κάτι σαν το ποινικό αδίκημα.

-Υπήρξε μια διαρροή από την κυβέρνηση, στην εφημερίδα Αγορά, πως «15 θα πάτε Σύνταγμα και 16 Μύκονο για μπάνια». Θα πας Μύκονο για μπάνια;

-Σίγουρα δεν θα πάω στις 16 στη Μύκονο. Έχω 4 χρόνια να πάω, όμως αν η παρέα ή η σύντροφός μου θέλει το καλοκαίρι κάποια στιγμή να το επισκεφτούμε και να πάμε, γιατί όχι; Είναι ένα υπέροχο νησί, μόνο οι ξένοι να το χαίρονται; Κρίμα είναι!

*Ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης δούλεψε για λίγα χρόνια στην Ολυμπιακή μέχρι και το κλείσιμό της. Λίγο μετά, δημιουργεί με τον συνέταιρό του Γιώργο Τριανταφύλλου την εισαγωγικη-εξαγωγική  εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Collagen Power A.E., ενώ παράλληλα εμφανίζεται και στην τηλεόραση για την προώθηση του προϊόντος. Σήμερα δραστηριοποιείται ακόμα επιχειρηματικά, ενώ είναι από τους βασικούς διοργανωτές της διαμαρτυρίας #Παραιτηθείτε

πηγή

Popular

To Top