Real opinions

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς

Ο Κυριάκος έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου θα κερδίσει τις εκλογές

Kι όμως μεγάλος νικητής της βραδιάς είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά που τον ήθελαν στην 3η θέση και τώρα με τον αέρα του outsider μπορεί να κερδίσει την Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος έκανε μια προεκλογική εκστρατεία αλά Ομπάμα και τα κατάφερε.

Εχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου θα κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζούλα τα αποτελέσματα αργούν λόγω των μεγάλων αποκλίσεων που παρατηρούνται στα εκλογικά τμήματα της Αττικής που είναι και τα πολυπληθέστερα.

Στα βόρεια, το Κέντρο και τα Νότια προηγείται μακράν ο Κυριάκος.

Τώρα (περίπου στο 30% των τμημάτων) η εκτίμηση πανελλαδικού αποτελέσματος είναι Μειμαράκης περί το 40-42 και Κυριακος περί το 28-30%.

Ο κόσμος προσήλθε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μία ηχηρή απάντηση σε όλους όσους ήθελαν τις εκλογές μία τυπική διαδικασία για να περάσουν στην επόμενη φάση των σχεδίων τους. Κάποιοι άνθρωποι σηκώθηκαν χτες από τους καναπέδες, επειδή δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα έγκλημα με οικουμενική υπογραφή, γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης στο liberal.gr.

Ο αστικός χώρος κινητοποιήθηκε. Δεν ξέρουμε τι θα καταφέρει τελικά, αλλά ο κόσμος αυτός διέψευσε τους δημοσκόπους και τις δήθεν αποκλειστικότητες διαφόρων κέντρων παραπληροφόρησης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κι ο κόσμος αυτός έστειλε στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι «έκπληξη» Θεέ μου! Θα περίμενε κανείς από διάφορα έντυπα να ζητήσουν συγνώμη για τις σίγουρες και αποκλειστικές πληροφορίες τους, ότι δήθεν ο Κυριάκος δεν είχε την παραμικρή τύχη. Πάντως, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι και την επόμενη φορά θα παίξουν τον ίδιο ρόλο…

Οι ψηφοφόροι του «Ναι» είναι βαθιά ενοχλημένοι από τα σενάρια συγκυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θέλουν τη δραχμή, δεν θέλουν την αλλαγή των διεθνών συμμαχιών της χώρας, δεν θέλουν να επιβραβεύσουν όσους έκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα. Επίσης ενόχλησε βαθύτατα η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να μετατρέψουν για άλλη μία φορά τη Νέα Δημοκρατία σε ένα κλειστό club. Σαν να πρόκειται, δηλαδή, για μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Σαφώς και μπορεί αυτό να συμβαίνει, άλλα όχι απαραίτητα με τις ψήφους των ανθρώπων που ζήτησαν η χώρα αυτή να παραμείνει στην Ευρώπη.

Από σήμερα ξεκινάει μία καινούργια μέρα για την πολιτική ζωή του τόπου και ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτοί που άφησαν τους καναπέδες, διέψευσαν τους δημοσκόπους και συμμετείχαν μαζικά σε μία απαξιωμένη πολιτική διαδικασία, έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Από τη διαδικασία αυτή έλειπαν για άλλη μία φορά οι νέοι άνθρωποι. Είναι απόλυτα λογικό! Είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει κατά κράτος από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν εμπνέει τους νέους. Ένα κόμμα που κυριαρχούν οι βαρόνοι δεν πρόκειται να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στον λαό και στους νέους ανθρώπους. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πάρει άλλη φορά την εξουσία, αν προηγουμένως δεν μπορέσει να δημιουργήσει δεσμούς με την κοινωνία και πρωτίστως με τους νέους ανθρώπους…

The candidate for New Democracy party president, Kyriakos Mitsotakis votes for president election, Athens on December 20, 2105. / Ο υποψήφιος για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίζεις για την εκλογή προέδρου, Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2015.

The candidate for New Democracy party president, Kyriakos Mitsotakis votes for president election, Athens on December 20, 2105. / Ο υποψήφιος για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίζεις για την εκλογή προέδρου, Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.  Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.  Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.   Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης.   Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Swearing-in ceremony of the new Greek Parliament in Athens, Greece on Oct. 3, 2015. / Ορκωμοσία της νέας Βουλής, Αθήνα, Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου 2015.

Swearing-in ceremony of the new Greek Parliament in Athens, Greece on Oct. 3, 2015. / Ορκωμοσία της νέας Βουλής, Αθήνα, Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου 2015.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.

Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.

Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».

Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

πηγή kourdistoportocali.com

Popular

To Top