Real opinions

Paul Mason:Ένας άθλιος προπαγανδιστής.

Κυκλοφόρησε εδώ και λίγες μέρες το ντοκιμαντέρ του Paul Mason με τίτλο #ThisIsACoup το οποίο περιγράφει ένα υποτιθέμενο οικονομικό πραξικόπημα από τους θεσμούς ενάντια στην “πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση”.

Για όσους δεν γνωρίζουνε o Paul Mason είναι Βρετανός δημοσιογράφος αριστερών πεποιθήσεων και μεγάλος θαυμαστής του Γιάνη Βαρουφάκη ή όπως τον χαρακτηρίζω εγώ “Κατέλη των οικονομολόγων”. Τον θαυμάζει τόσο που έχει προλογίσει του βιβλίο του λέγοντας πως “Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο πιο κουλ, χαρισματικός και πιο έξυπνος υπουργός Οικονομικών που υπήρξε ποτέ! (Minister of awesome)”.
Και ενώ τα στοιχεία που έδωσα είναι υπεραρκετά για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής πως το ντοκιμαντέρ είναι ένα χρονικό παντελώς αναξιόπιστο και βασισμένο στις ιδεοληψίες φαιδρών ανθρώπων αποφάσισα να αναδείξω ένα προς ένα τα ψέμματα του Paul Mason, ενός τρισάθλιου προπαγανδιστή που έπαιξε βρώμικο παιχνίδι εναντίον της χώρας μας και των πολιτών της.
Μέρος πρώτο:
Στο πρώτο μέρος μας δείχνει την γενικότερη ευφορία που υπήρχε στην πλειοψηφία των πολιτών με την νέα κυβέρνηση. Ακολουθεί η μία και μοναδική Τασούλα Γιάμαλη (Αν δεν την θυμάστε είναι αυτή εδώ) η οποία παραθέτει ψευδή στοιχεία για τις αυτοκτονίες γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί. Στην συνέχεια παραθέτει απόσπασμα μιας συνέντευξης του Γιάνη ο οποίος λέει πως επιθυμεί μια γρήγορη συμφωνία και μερικά πλάνα από την περιβόητη συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ κατά την οποία ο Βαρουφάκης είχε δηλώσει πως δεν συνεργάζεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το πραξικόπημα σύμφωνα με τον Mason έγκειται στο γεγονός πως η ΕΚΤ σταμάτησε να δέχεται ελληνικά ομόλογα.
Αυτό που δεν θα σου πει ποτέ ένας προπαγανδιστής είναι πως η ΕΚΤ είναι εκτελεστικό όργανο και λειτουργεί με πολύ αυστηρούς κανόνες. Αν μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε “πρόγραμμα διάσωσης” τότε η ΕΚΤ δεν μπορεί να δεχτεί τα ομόλογα της που είναι έτσι κι αλλιώς σκουπίδια. Αν ο Ντράγκι για κάποιο ανεξήγητο λόγο αγόραζε ελληνικά ομόλογα ενώ η Ελλάδα ήταν εκτός προγράμματος θα πήγαινε φυλακή. Ούτε θα σου πει ποτέ πως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες έμεινε ως είχε για να μην υπάρξει κατάρρευση.
Όχι κ. Paul Mason δεν μπορεί η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα (νέο χρέος) όταν η ελληνική κυβέρνηση έκανε γνωστό σε όλους πως θα σκίσει τα μνημόνια,θα διαγράψει το χρέος κτλ κτλ.Δεν είναι ευρωπαϊκό πραξικόπημα αλλά ελληνικός οπορτουνισμός.Και όσοι το βλέπαμε και το επισημαίναμε δεν είμαστε προδότες και γερμανοτσολιάδες.
Εδώ ο Paul Mason χαρακτηρίζει γερμανοτσολιάδες όσους διαφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη
Ο φίλος σου κ. Paul Mason έκανε γνωστό σε όλους μας πως ήθελε να χρεοκοπήσει την χώρα από την πρώτη μέρα. Για αυτό καλύτερα ας μην μιλήσουμε για το τι είναι πραξικόπημα και τι όχι.
Μέρος Δεύτερο:
Το δεύτερο μέρος έχει πολύ Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους :Δεν υπάρχει δημοκρατία,δεν χρωστάμε,μας χρωστάτε 300 δις και όλα αυτά τα συμπαθητικά.
Συνεχίζεται με το περίφημο “νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης” και την ψευδή δήλωση του δημοσιογράφου πως οι θεσμοί
αποθάρρυναν την κυβέρνηση από την ψήφιση του. Αυτό που δεν λέει είναι πως οι θεσμοί είπανε αυτό που λένε συνέχεια. Ψηφίστε ό,τι θέλετε αλλά αν θέλετε νέο δανεισμό θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία.
Στη συνέχεια εξηγεί πως επειδή δεν δούλεψε η εξαιρετική τακτική του Κατέλη των οικονομολόγων προς την κατεύθυνση συμφωνία ο Τσίπρας τον απομάκρυνε από τις συζητήσεις. Μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Τσακαλώτο ο οποίος τουλάχιστον έχει αντιληφθεί που βρίσκεται. Είναι εμφανώς φοβισμένος και ανήσυχος. Το δεύτερο μέρος κλείνει με την αγαπημένη Τασούλα Γιάμαλη που μας προτρέπει να αγωνιστούμε,να ματώσουμε και όλα αυτά τα σπαραχτικά που λέγανε οι Συριζοκαμμένοι πριν και κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Μέρος Τρίτο:
Το τρίτο μέρος ξεκινάει με το κλίμα που επικρατεί στην εθνοσωτήριο πριν την αναγγελία του δημοψηφίσματος αλλά το ζουμί είναι αλλού. Μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο των τραπεζών ο Βαρουφάκης δηλώνει ευθαρσώς πως την άλλη βδομάδα θα κλείσουν οι τράπεζες. Ναι καλά διαβάσατε,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Ο Γιάνης που έλεγε πως οι τράπεζες θα κλείσουν μόνο αν ανατείλει ο ήλιος από την Δύση. Στη συνέχεια δείχνει εικόνες από τις ουρές στις τράπεζες, τον Τσίπρα να λέει πως τον πολεμούν οι ολιγάρχες (Εδώ και εδώ γελάμε) και την διαδήλωση υπέρ του ΝΑΙ στη δημοψήφισμα.
Συνεχίζει με ολίγο αντικομφορμιστή Γιάνη που δεν μπορεί τα γραφεία και τα κουστούμια και πολύ εθνολαϊκισμό. Βαριά λόγια από τον Τσίπρα στις συγκεντρώσεις του ΟΧΙ, κούφια τσιτάτα μιας δήθεν περηφάνειας και τα αξέχαστα τσάμικα στο Σύνταγμα από τις μπουτούδες. Κλείνει με δηλώσεις Τσίπρα-Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα.
Αδιάφορο το τρίτο μέρος. Χρησιμεύει μόνο για να μας υπενθυμίζει την παράνοια που ζήσαμε την εβδομάδα του δημοψηφίσματος.
Μέρος Τέταρτο:
Το τέταρτο μέρος δείχνει τον απόηχο του δημοψηφίσματος. Ο Τσίπρας να σέρνεται σε μια συμφωνία με άθλιους όρους για την χώρα και τους πολίτες της και την αγαπημένη Τασούλα Γιάμαλη να προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει την συνάδελφο της και κυρίως την ίδια πως το 3ο μνημόνιο είναι μια καλή συμφωνία και ένας έντιμος συμβιβασμός. Στην Αυγή δεν παίζουμε κύριοι. Αν το κόμμα λέει κάτι είναι διαταγή αγαπημένη Τασούλα. Αποσπάσματα από την αποστασία των Λαφαζανικών στη ψηφοφορία και επικεντρωνόμαστε στο περίφημο 17ώρο της συμφωνίας.
Μας ενημερώνει ο Paul Mason πως υπήρχε παγκόσμια κατακραυγή για την ανάλγητη στάση των Ευρωπαίων εταίρων και πως πρόκειται για πραξικόπημα. Να πούμε εδώ πως το ντοκιμαντέρ ακολουθεί σε όλη την διάρκεια των εξελίξεων εκτός από την αγαπημένη Τασούλα και μια περίεργη τύπισσα που δηλώνει ηθοποιός και η οποία πίστεψε κι αυτή στην ελπίδα και στο τελευταίο μέρος νιώθει προδομένη,της κλέψανε τα όνειρα και τα σχετικά.
Στη συνέχεια δείχνει πάλι την αγαπημένη Τασούλα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να έχει ξεμείνει πραγματικά από επιχειρήματα.
Δεν θα μπορούσε να λείψει ο Γιάνης και η Ζωή οι οποίοι σαν αυθεντικοί ιδεοληπτικοί συνεχίζουν τα παραληρήματα τους και τον ντοκιμαντέρ κλείνει με τον “Υπεύθυνο Αλέξη”. Είναι εκείνος ο Αλέξης που αφού 7 μήνες κορόιδευε το σύμπαν αποφάσισε τελευταία στιγμή να υπογράψει και να “πάρει δύσκολες αποφάσεις” για να μην καταστραφεί ο λαός.
Στο κλείσιμο ο Mason ρίχνει πάλι αποκλειστικά την ευθύνη στους θεσμούς την ώρα που προβάλλονται εικόνες από επεισόδια εν είδη συμβολισμού.
Για να το κλείσουμε με τον Paul Mason, κανένα πραξικόπημα δεν έκαναν οι θεσμοί.
Το μόνο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε ήταν από τον Βαρουφάκη που κατείχε επί έξι μήνες την καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών και είχε ως στόχο του να χρεοκοπήσει τη χώρα και να μας στείλει να έχουμε δελτίο στα τρόφιμα.
Του ίδιου Υπουργού που μιλούσε σε εκπροσώπους ξένων funds και εξηγούσε πως θα προχωρούσε στην υποκλοπή των ΑΦΜ μας για να εγκαθιδρύσει παράλληλο τραπεζικό σύστημα. Που τα έχει πει και παραδεχτεί όλα αυτά δημοσίως και δεν τον έχει καλέσει ένας εισαγγελέας να τον τιμωρήσει για τη ζημιά που έχει κάνει στη χώρα.
Νεολίμπεραλ

Πηγή

Popular

To Top