Οικονομία

Ποιους καίει η λίστα της UBS – VIDEO

Για έναν “στρατό” από μεσάζοντες που κρύβουν το «μαύρο» χρήμα κάνει λόγο ο άνθρωπος που έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση τη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας.

«Από τον Ιανουάριο υπήρξαν δύο συναντήσεις με την ελληνική πλευρά προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο συνεργασίας αλλά και να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. ανταλλάξαμε εμπειρίες σχετικά με το θέμα της λίστας, όπως για παράδειγμα η οργάνωση των φορολογικών θεσμών του ΣΔΟΕ στο θέμα της αξιολόγησης των στοιχείων» ανέφερε μιλώντας στον ALPHA ο Βάλτερ Μπόγιερνς.

Δείτε το βίντεο

Στοιχεία 200 μεγαλοκαταθετών της UBS κατέσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Πάνω από 200 μεγαλοκαταθέτες της UBS ταυτοποίησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς από τα στοιχεία που κατέσχεσαν μετά την αιφνιδιαστική εισβολή τους στα γραφεία του υποκαταστήματος της τράπεζας το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ταυτοποίηση έγινα αφού κατάσχεσαν τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο συνεργάτη της τράπεζας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Βάση των στοιχείων η μικρότερη κατάθεση φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και η μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια.

Η έρευνα διαταχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα, και ποσά, όπου δεν υπήρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και ταυτοποιήθηκαν.

Πηγή

Popular

To Top