Politics

Nαι. Είμαι με τον Άδωνι !

Ναι! Είμαι με τον Άδωνι!

-Ποιος Άδωνις ρε μαλάκα; Είσαι σοβαρός;

-Ναι ρε φίλε φυσικά, δεν κατάλαβα το ύφος σου!

-Χαχαχαχα θες στα αλήθεια να μιλήσουμε σοβαρά για τον Άδωνι;

-Nα μιλήσουμε, εννοείται! Και σου ξαναρωτάω, γιατί αντέδρασες έτσι όταν σε είπα ότι θα ψηφίσω Άδωνι;

-Κοίτα στην αρχή νόμιζα το είπες για πλάκα, αλλά εντάξει. Ρε Νίκο μου φαίνεται πολύ αστείο το ότι μπορεί ο Άδωνις να είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πόσο μάλλον να τον ψηφίσει κάποιος!

-Ωραία, πες μου γιατί σε φαίνεται αστεία η υποψηφιότητα του.

-Ρε συ δεν θυμάσαι τα βιντεάκια στον Λαζόπουλο και το γέλιο που ρίχναμε; Μαζί με τα βίντεό του που έπαιζαν οι ράδιο αρβύλα; Ελα ρε δεν θυμάσαι εκείνη την σκηνή που είχε τόσα πολλά βιβλία πάνω του που δεν μπορούσε να μιλήσει ή το άλλο που πηδούσε από την χαρά του για τα βιβλία που θα έδειχνε; Γραφικότητα στο τέρμα φίλε.

-Σώπα, μωρέ, ποια είναι η γραφικότητα; Το ότι εργάζεται σκληρά πολλές ώρες την ημέρα ή τα σατυρικά βιντεάκια στον πιο γραφικό τύπο της τηλεόρασης με σπίτια και εκατομμύρια στο εξωτερικό;

-Εντάξει έχεις δίκιο σε αυτό για τον Λαζόπουλο.

-Επειδή εργάζεται σκληρά ρε φίλε, εσύ έχεις να πεις ότι σου φαίνεται αστείο δηλαδή; Εσύ ρε Νίκο, δηλαδή εσύ στην καφετέρια που δουλεύεις και ιδρώνεις, ξεχνάς παραγγελίες πελατών και τρέχεις να τα προλάβεις, αυτό για σένα είναι γραφικό;

-Όχι φίλε, εννοείται.

-Για τον Άδωνι γιατί σου φαίνεται γραφικό τότε;

-Εχεις δίκιο.

-Χαίρομαι που συμφωνήσαμε. Για πες, λοιπόν, για ποιο λόγο σου φαίνεται αστεία η υποψηφιότητα του;

-Ε ναι κοίτα γενικά σαν εικόνα δεν μου κάθεται καλά. Α, ας πούμε ακούγεται κάπως ότι ένας βιβλιοπώλης μπορεί να γίνει πρωθυπουργός!

-Kαι τι κακό έχει το να είσαι βιβλιοπώλης για να μην μπορεί να γίνεις πρωθυπουργός; Εμπόριο είναι ρε Νίκο, αυτός πουλάει βιβλία, άλλος πουλάει μια εφημερίδα και άλλος αυτοκίνητο.

-Ενταξει, ναι, συμφωνώ. Αλλά τί βιβλία πουλάει ρε φίλε. Ο τύπος είναι αρχαιόπληκτος!

-Αυτό από πού το συμπέραινες πάλι; Πες μου κάποια βιβλία που δικαιολογούν το ‘’αρχαιόπληκτος’’;

-Ε δεν θυμάμαι τώρα ρε. Πάντως είναι το ακούω παντού και μην μου πεις ότι δεν το ακούς και εσύ!

-Αρχαιόπληκτος είναι ο Άδωνις όταν πουλάει βιβλία για την ηθική των Αρχαίων Ελλήνων του Schmidt Leopold ή τον Παπαρρηγόπουλο; Μήπως είναι αρχαιοπληξία ο Αριστοτέλης;

-Εχεις δίκιο, τι να πω!

-Αλλά βιβλιοπώλης ρε φίλε;

-Ναι, βιβλιοπώλης. Εσύ που θες να πας και στις ΗΠΑ, πως θα σου φαινόταν το ότι ένας από τους καλύτερους προέδρους της, και αυτός που την καθιέρωσε παγκόσμια υπερδύναμη, ήταν ένας άσημος ηθοποιός;

-Ελα ρε δεν το ήξερα. Καλά πως γίνεται αυτό;

-Eλέυθερος ανταγωνισμός λέγεται φίλε μου.

-Ναι αλλά ρε φίλε δεν είναι λίγο άπειρος για μελλοντικός πρωθυπουργός; Ούτε πολλές εμπειρίες έχει, ούτε πολλές γνωριμίες θα έχει εφόσον δεν είναι από καμιά πολιτική οικογένεια, τζάκι που το λένε συνέχεια.

-Ο Άδωνις φίλε μου μπήκε από μικρός στην μάχη για την επιβίωση Νίκο.

Από τα δεκαεπτά του εργάζεται στο εμπόριο. Από τα δεκαεπτά του ξέρει τι θα πει πεζοδρόμιο και υποχρεώσεις.

Στην πιο κρισιμη ηλικία για έναν μαθητή, αυτή των πανελληνίων εξετάσεων, έχασε ξαφνικά τον πατέρα του και έμεινε όρθιος.

Πέρασε με άριστα στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών και την πρώτη του χρονιά στο Πανεπιστήμιο έχασε από καρκίνο και την μητέρα του.

Από εκείνη την στιγμή σήκωσε στις πλάτες του, μαζί με τον Λεωνίδα, την επιχείρηση των γονέων του.
Λίγο αργότερα ίδρυσε την Ελληνική Αγωγή, όπου λειτουργεί ακμαία μέχρι σήμερα. Ανοιξε τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’ΗΡΟΔΟΤΟΣ’’, τον οποίον έκλεισε στην συνέχεια.

Γιγάντωσε την επιχείρηση του βιβλιοπωλείου του τόσο πολύ, ώστε να αντέξει τις καταστροφές και το κάψιμο από τους αναρχικούς δεκαέξι φορές, έως ότου έκλεισε το κεντρικό βιβλιοπωλείο του.

Εξελέγη στα 35 του χρόνια βουλευτής με το ΛΑΟΣ σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια και στα 39 του διετέλεσε με απόλυτη επιτυχία Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, παρόλο που έμεινε για ελάχιστο χρονικό διάστημα σε αυτήν την θέση.

-Ναι, στο Εμπορικής Ναυτιλίας έκανε πολύ καλή δουλειά. Ειδικά η κατάργηση του εμπάργκο στην κρουαζιέρα έφερε πολύ ζεστό χρήμα.

-Είδες που αρχίζεις να συμφωνείς και εσύ.

-Ε, εντάξει δεν συμφωνούμε και σε όλα περίμενε. Συνέχισε όμως, μετά το εμπορικής ναυτιλίας τί έκανε;

-Μπα τι έγινε και θες να μάθεις;

-Κοίτα φίλε για να τα λέμε όλα, δεν είναι και λίγα αυτά που κατάφερε και με τον τρόπο που τα κατάφερε. Για πες.

-Όταν διαφώνησε με το ΛΑΟΣ και ψήφισε το μνημόνιο παρέδωσε και την καρέκλα του βουλευτή και αυτήν του Υπουργού. Δεν μου λες, έχεις δει πολλούς να το κάνουν αυτό;

-Όχι και είναι προς τιμήν του που το έκανε.

-Μετά τον προσκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς στην Νέας Δημοκρατία και ο Άδωνις δέχτηκε.

-Εδώ την έκανε την κωλοτούμπα του φίλε.

-Γιατί ήταν κωλοτούμπα, εξήγησέ μου.

-Δεν έβριζε τον Σαμαρά και την ΝΔ και τώρα πήγε εκεί; Δεν είναι κωλοτούμπα αυτό;

-Δεν μου λες. Έχει αλλάξει κάτι από αυτά που έλεγε πριν; Και στην τελική άλλαξαν κόμμα καμιά 60 βουλευτές, γιατί μόνο αυτός είναι ο κωλοτούμπας;

-Σωστά.

-Και σε αυτό συμφωνείς ρε Νίκο, τι γίνεται; Χαχαχα.

-Κοίτα να δεις, ούτε εγώ το πιστεύω!

-Και επειδή επιδεικνύεις δικαιοσύνη, απάντησέ μου με το χέρι στην καρδιά. Υπήρχε άλλος βουλευτής, εδώ και 5 χρόνια, που έδωσε τέτοιες μάχες στην τηλεόραση, στην Βουλή και στα ραδιόφωνα για την παράταξη; Ασχετα που δεν είσαι Νέα Δημοκρατία;

-Όχι, οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν από τους ελάχιστους που έβαλαν το ατομικό του συμφέρον, κάτω από το συμφέρον του κόμματός του και της χώρας.

-Εγινε γραφικό να συμφωνούμε, πλέον, φίλε Νίκο.

-Για συνέχισε γιατί ενδιαφέρομαι να μάθω και άλλα τώρα.

-Τι άλλο να σου πω. Το επιτυχημένος του πέρασμα από το Υπουργείο Υγείας και το βραβείο που του έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας!

-Χαλάλι ρε φίλε τότε οι φασαρίες που προκαλεί, αφού είναι για καλό.

-Στα λόγια μου έρχεσαι Νικολάκη. Καταληκτικά, είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να βγάζει λεφτά, ένας άνθρωπος που έχει χάσει λεφτά, ένας άνθρωπος βγαλμένος από την μάχη της επιβίωσης. Σε ρωτάω, λοιπόν, θέλεις έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό μαχητικό, να δίνει αληθινές μάχες για το συμφέρον του τόπου του, να σου λέει την αλήθεια, αυτοδημιούργητο και απόλυτα επιτυχημένο στην επαγγελματική του πορεία ή πάλι έναν από τα ίδια;

-Φίλε, Άδωνι δαγκωτό…

Η παραπάνω συζήτηση είναι φανταστική. Αλλά αναδεικνύει έναν άνεμο που φούντωσε τελευταία στην κοινωνία. Τον άνεμο της δικαιοσύνης και την αληθινής αλλαγής. Ας φυσήξουμε και εμείς με την σειρά μας για να ξεκολλήσει το πλοίο από τις ιδεοληψίες του παλιού και του ‘’νέου’’.

Go Adonis!

Λουκιανός
lucianusnews

Πηγή

Popular

To Top