Οικονομία

Αυτοκίνητα χωρίς όπισθεν για να μην «κλέβουν» στον φόρο ανά χιλιόμετρο, μελετά η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Αυτή την εικόνα θα παρουσιάζουν οι λεβιέδες ταχυτήτων στα αυτοκίνητα που προορίζονται για την ελληνική αγορά

Σε μέτρα που θα εμποδίσουν όσους σκοπεύουν να «κλέψουν» στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τώρα που θα υπολογίζονται με τα χιλιόμετρα, σκέφτεται να προχωρήσει το υπουργείο Οκονομικών

Με κλειδωμένη την όπισθεν θα κυκλοφορούν στο εξής τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μην την εκμεταλλεύονται για να μειώνουν τα χιλιόμετρα που φαίνεται να έχουν διανύσει στο κοντέρ, με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερα τέλη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έχει σταλεί ήδη επιστολή σε όλες τις γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στις απαραίτητες τροποποιήσεις των σασμάν.

Ταυτόχρονα, μια ειδική συσκευή, σαν κλειδαριά cryptonite, πρόκειται να τοποθετηθεί στους λεβιέδες των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν ήδη, ώστε να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να χρησιμοποιούν την όπισθεν για να φοροδιαφύγουν.

Η παραβίαση της ειδικής κλειδαριάς του λεβιέ, θα επισύρει μεγάλο πρόστιμο, ενώ σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πρέπει οπωσδήποτε να κάνει όπισθεν (π.χ. για να παρκάρει), θα συμπληρώνει ειδική αίτηση προς το υπουργείο Συγκοινωνιών και η όπισθεν θα ξεκλειδώνει παρουσία δικαστικού επιμελητή.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Ν.Ζαχαριάδης
protagon

Πηγή

Popular

To Top