Real opinions

Ο αδούλωτος ελληνικός λαός

Από τα πέντε κέντρα υποδοχής και διαλογής προσφύγων και μεταναστών που ο πρωθυπουργός είχε την ευγενή καλοσύνη να συμφωνήσει ότι θα οργανωθούν στη χώρα, μόνον το ένα λειτουργεί, στη Λέσβο. 
Και αυτό, όπως διαβάζω, με σοβαρά προβλήματα κυρίως ως προς τις συνθήκες υγιεινής.

Παρότι οι εταίροι μας έχουν εκταμιεύσει πενήντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως η ελληνική διοίκηση δεν έχει καταφέρει να εισπράξει διότι δεν βρήκαν «άνθρωπο» να ξέρει πώς συμπληρώνονται οι σχετικές αιτήσεις. Εχουν εξαφανισθεί και αυτοί που, παλιά, στήνονταν στις εισόδους των δημοσίων υπηρεσιών για να συντάσσουν τις αιτήσεις των πολιτών στο τραπεζάκι τους. Οπως και δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν τα τριακόσια μηχανήματα που μας έχει παραχωρήσει η Ε.Ε. για την ηλεκτρονική αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αλλος μπελάς κι αυτός. Παλιότερα θα έκοβαν ένα επίδομα «δακτυλικών» και αμέσως θα έτρεχαν οι εθελοντές.

Η υπόλοιπη διαχείριση του προβλήματος λειτουργεί όμως άψογα. 147.000 ψυχές τον Σεπτέμβριο, 214.000 τον Οκτώβριο και 71.000 έως τις 26 Νοεμβρίου μπήκαν στη χώρα μας. Και νομίζω ότι οφείλουμε να συγχαρούμε την κ. Χριστοδουλοπούλου για το επίτευγμά της. Η κατάργηση των θαλασσίων συνόρων, την οποία πιστοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός, αποδίδει επιτέλους καρπούς. Η ανθρωπιστική συγκομιδή αυτήν τη χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, το δε επιδιωκόμενο αποτέλεσμα επίκειται. Το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ενωσης θα συζητήσει, εκτός των άλλων, και την έξωση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν. Καλή αρχή.

Υποδειγματική διαχείριση. Αν όντως στόχος της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, όπου ο αδούλωτος ελληνικός λαός θα ψηφίζει για τη διατήρησή του στην εξουσία, είναι προφανές πως αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την απομόνωση της χώρας. Επειδή δε αν δεν ήταν αυτός ο στόχος ο κ. Τσίπρας θα είχε επιλέξει άλλον πολιτικό συνεταίρο και όχι τον κ. Καμμένο, τότε νομίζω ότι δεν δικαιούμεθα πλέον να αμφιβάλλουμε. Κυρίως, δε, να μην ξεγελάμε εαυτούς και αλλήλους. Η έξωση από τη Σένγκεν είναι το πρώτο βήμα μιας πορείας που θα καταλήξει στην έξωση από την Ευρώπη.

Πώς έκλεισαν οι τράπεζες χωρίς να ανοίξει μύτη; Ετσι θα βγούμε και από τη ζώνη Σένγκεν χωρίς να ανοίξει μύτη. Ο αδούλωτος ελληνικός λαός δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες. Οταν το όνειρό σου είναι να βγεις στη σύνταξη, τι σε νοιάζουν η Ευρώπη, η ελευθερία κίνησης, η δημοκρατία; Ως τότε, δε, ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να συμφωνεί σε όλα που του προτείνουν, να υπογράφει όλα όσα του προτείνουν, να μην εφαρμόζει τίποτε από όσα έχει συμφωνήσει και να στήνει τους μηχανισμούς του. Να επιτίθεται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που τον θίγουν, να διορίζει τον κόσμο του, να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη και το κόμμα του να διαδηλώνει εναντίον των μέτρων που οι βουλευτές του ψηφίζουν στη Βουλή.

Το λάθος του Λαφαζάνη ήταν ότι αποκάλυψε τον στόχο. Βιάστηκε να μιλήσει για δραχμή. Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές, βρε Παναγιώτη. Ο αδούλωτος ελληνικός λαός θέλει τον τρόπο του. Ενα χάδι από δω, ένα ψέμα παρακάτω και τον πας όπου θέλεις.

Τ.Θεοδωρόπουλος
kathimerini

Πηγή

Popular

To Top