Real opinions

Οι κατασχέσεις και το αίσχος της αριστεράς με το δημόσιο…

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που καταργεί η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα αφορούν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κατάσχεση και στο μαγαζί και στην σύνταξη
Εξαιρείσαι μόνο αν είσαι κρατική επιχείρηση ή κρατικός βιομήχανος όπως η ΛΑΡΚΟ και η ΕΒΖ.

Εκεί θα χρωστάς και θα πληρώνεσαι. Οι ζημιές θα μεταφέρονται στις επόμενες γενεές ιθαγενών φορολογουμένων…

Το αριστερό αίσχος με δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όλο του μεγαλείο προσφερόμενο σε πακέτο σανού από τον ίδιο τον Τσίπρα στις κατασχέσεις και τις εξώσεις που είχαν παγώσει λόγω των capital controls του Βαρουφάκη και ενεργοποιούνται τώρα με ανάλογες ρυθμίσεις.

Η εφορία μπορεί να κατασχέσει έως και το 100% του μισθού ή της σύνταξης ή του τραπεζικού υπολοίπου πάνω από 1.250 ευρώ. αν χρωστάς στο κράτος.

Η ΔΕΗ θα σου κόψει το ρεύμα αν συμπεριλαμβάνεσαι στους 50.000 οφειλέτες που αποφάσισε (σε πρώτη φάση) να αποσυνδέσει λόγω χρεών.

Αυτά όμως μόνο αν είσαι ιδιώτης ή έχεις ιδιωτική επιχείρηση πάσης φύσεως με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το κράτος.

Γιατί η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, κατά δήλωση Τσίπρα, χθες το μεσημέρι, δεν ανέχεται δύο μέτρα και δύο σταθμά στους ιδιώτες. Το κράτος βέβαια είναι άλλο πράγμα.

Εάν, για παράδειγμα, συμβαίνει να είσαι η ΛΑΡΚΟ με τους διορισμένους από το κόμμα κρατικούς βιομήχανους οπότε διαφέρεις από τους “επάρατους” ιδιώτες βιομήχανους εμπίπτεις στην αριστερή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ότι για στο κράτος και μόνο ισχύουν τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά!!!

Η κρατική ΛΑΡΚΟ με τους κρατικούς κομματικούς βιομήχανους (που εναλλάσσονται ανάλογα το κόμμα και την κυβέρνηση) φέσωσε την ΔΕΗ με 170 εκατ. ευρώ, περίπου, από καταναλώσεις ρεύματος μόνο την τετραετία 2010-2014.

Η ΔΕΗ φθάνει στο σημείο να κόψει το ρεύμα σε 50.000 νοικοκυριά, μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις αλλά για να φέρει ισορροπίες στην απόφασή ζήτησε και από την ΛΑΡΚΟ τουλάχιστον τα 20 εκατ. ευρώ χρέη του 2014 καθώς τα άλλα 150 εκατ. ευρώ “παλεύονται” από ιθαγενείς ιδιώτες που τρώνε το σανό της κατάργηση των δύο μέτρων και δύο σταθμών…

Και δείτε την λύση καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με κρατική βιομηχανία ελεγχόμενη από το κόμμα.

Δεν θα κοπεί το ρεύμα και προς το παρόν παγώνουν και τα χρέη από τις καταναλώσεις του 2015.

Η κρατική ΛΑΡΚΟ θα δώσει (αν δώσει τελικά) κάτι λίγα που δεν περνάνε το 1,5 εκατ. ευρώ και το φέσι των 168,5 εκατ. ευρώ θα πάει στην Διαιτησία για να τα βρούνε δικαστικά!!!

Με άλλα λόγια πιάσε το αυγό και κούρευτο… Και η ΔΕΗ ας τα πάρει μόνο από τους χαχόλους που χορεύανε στο Σύνταγμα στο δημοψήφισμα και στις δύο νίκες του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάμε στο άλλο κρατικό “μπουμπούκι” την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) που είχε κλείσει και την άνοιξε την περασμένη Άνοιξη ο κομισάριος Λαφαζάνης για να προσλάβει συντρόφους σε βάρος των φορολογούμενων.

Ούτε τρίμηνο δεν είχε κλείσει η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στις 27 Μαρτίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έδωσε στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης 30 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της ειδικής εκκαθάρισης της Αγροτικής Τράπεζας.

Σκοπός, σύμφωνα με την ρύθμιση της ΠΝΠ για τα 30 εκατ. ευρώ προς την ΕΒΖ (όπως διαβάζω σε ερώτηση που κατατέθηκε χθες στην Βουλή από την βουλευτή της Ν.Δ. κ. Νίκη Κεραμέως), ήταν “…να παρασχεθεί η στήριξη στους τευτλοπαραγωγούς κατά την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου και να ολοκληρωθεί η τευτλοκαλλιέργεια και τευτλοπαραγωγή.

Αλλά παρά το γεγονός ότι στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 εγκρίθηκαν από το Δ.Σ.οι οικονομικές καταστάσεις (της περιόδου μέχρι 30/6/2015) από τις οποίες προκύπτουν ζημιές ύψους 52,5 εκατ. ευρώ, αρνητική καθαρή θέση και καθαρός τραπεζικός δανεισμός 148 εκατ. ευρώ, στις 21 Οκτωβρίου 2015 το ζαχαρουργείο της Ορεστιάδας επαναλειτούργησε με την προκήρυξη 234 συνολικά θέσεων ορισμένου χρόνου!!!

Δουλειές του Λαφαζάνη, θα μου πεις, που νόμιζε ότι ήταν κομισάριος σε αριστερό καθεστώς… Και τι άλλαξε μετά τον Λαφαζάνη;

Χθες ο Τσίπρας καταργούσε στην Βουλή τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά σε όσους ιδιώτες χρωστούν αλλά ο κομισάριος Σπίρτζης βόλευε την νομενκλατούρα στις καταχρεωμένες και καταρρέουσες κρατικές συγκοινωνίες…

Γιατί η νομενκλατούρα θα πληρωθεί από τις κατασχέσεις.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top