Politics

Ο κ. καθηγητής διαβάζει …και σχολιάζει

1)Προσέξτε μερικοί επιφανείς μη σκοντάψετε στα συναινετικά «μουτσουνάκια» με τα άρθρα σας.

2)Όχι. Ουδείς εχέφρων αυτή τη στιγμή επιθυμεί την πτώση της καθ’ όλα νομιμοποιημένης συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου (ενδεχομένως και Λεβέντη).

Απεναντίας, επιθυμεί την άσκηση της εξουσίας από αυτήν, σύμφωνα με τα όσα έχει υπογράψει και συμφωνήσει με τους εταίρους.

Τώρα, αν αυτά απέχουν παρασάγγας από την πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στην οποία κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο όμως δεν είναι της παρούσης.

Προτού λοιπόν φτάσει στην οριστική του κατάρρευση, αυτό που όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ζητούν, είναι να κυβερνήσει.

Εάν αδυνατεί να το κάνει, οφείλει να το παραδεχτεί πρώτιστα στους ψηφοφόρους του.

Ειδάλλως, ας μάθει, έστω και ετεροχρονισμένα, έστω και με το δύσκολο τρόπο, ότι η άσκηση της εξουσίας δεν είναι ανέξοδη.

Έχει κόστος, το οποίο κάποιες φορές είναι βαρύ.

Αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε ότι «διοικείν εστί προβλέπειν», ενδεχομένως να ακολουθούσε διαφορετική ατραπό στην άσκηση της πολιτικής του.

Αυτό όμως αποτελεί γνώρισμα σοφού και χαρισματικού ηγέτη.

Και μέχρι στιγμής, η ιστορία σημειώνει μόνο επιτυχημένες κινήσεις τακτικής εντός του κόμματός του. Στα της χώρας…

Ο Παλαιοπασόκος

η συνέχεια εδώ Το κράτος (δεν) είμαι εγώ

3)»Τσακαλώτος: Μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να κλείσει και το χρέος»

Ευκλείδη, κλείστε πρώτα τα δεύτερα προαπαιτούμενα και μετά κάνετε σκέψεις για τα «εύκολα»

Τσακαλώτος: Μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να κλείσει και το χρέος

4)Προς ΜΜΕ: μην γράφετε «Γκάφα του Τσίπρα για τους νευρικούς πιλότους στο Twitter». Το σωστό είναι:

«Γκάφα του Τσίπρα ΚΑΙ για τους νευρικούς πιλότους στο Twitter»

5)Ποιον νομίζετε ότι απειλείτε με εκλογές Όλγα;

6)Να το πούμε έτσι μεταξύ μας. Με Γεωργιάδη-Μητσοτάκη στη ΝΔ, θα μετρούσαν μέρες.

7)»Συγκεκριμένα μιλώντας στο «Real.gr», η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Eκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον», ενώ έκανε λόγο λόγο για «φαντασιώσεις» περί «αριστερής παρένθεσης» στην οποία «επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν».»

Με εσάς που μπλέξαμε όλα είναι πιθανά Όλγα

Γεροβασίλη: Η πλειοψηφία είναι πιθανό να διευρυνθεί

8)Να σας πω όμως κάτι; Εγώ δεν πιστευω ότι εσείς είσαστε ανήθικος. Η μάλλον, δεν πιστεύω ότι είσαστε απλά ανήθικος. Ο ανήθικος όσο ανήθικος και να είναι, έχει μια ετεροαναφορική σχέση με την ηθική. Μια σχέση υπέρβασης. Αναγνωρίζει την ύπαρξή της αλλά κάνει την επιλογή να την ξεπεράσει. Και που και που, με φόβο Θεού, τύψεις, δεν ξέρω τι, μπορεί να έχει παλινδρομήσεις, να κοιτάξει πίσω. Να ανακαλύψει ότι υπάρχουν και όρια. Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986. Η ο Σαμαράς το 2012. Η ακόμα και ο Κωστάκης (όταν είπε πως «λεφτά δεν υπάρχουν») και ο Γεωργάκης («λεφτά υπάρχουν» αλλά δεν μπορώ να τα πιάσω οπότε πάμε Καστελόριζο).

Όλοι αυτοί όμως, με όλα τα ανομήματα τους, δείλιασαν μπροστά στην Άβυσσο, αν όχι εγκαίρως, τουλάχιστον πριν κλείσουν τις τράπεζες. Και κόστισαν σε 40 χρόνια μόνον τρεις φορές περισσότερα από όσα κοστίσατε εσείς σε μόλις δέκα μήνες.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, πολλοί ισχυρίζονται ότι εσείς κύριε Τσίπρα δεν είστε ανήθικος. Διότι δεν αναγνωρίζετε την συγκεκριμένη έννοια ώστε να προσπαθήσετε να την υπερβείτε. Διότι απλά για εσάς, μπροστά σε αυτά που έχετε στο μυαλό σας Ηθική δεν υπάρχει.

Η δύναμή σας είναι άλλη: Είναι η αγνή Κακία σε όλες τις εκφάνσεις της. Δεν ξέρω αν μέσα στην προϊούσα δυστυχία και την παραληρηματική τρικυμία εν κρανίω σας αντιλαμβάνεστε τη σημασία αυτού που σας λέω. Η που αυτό μπορεί να σας οδηγήσει αν δεν το σταματήσετε. Σίγουρα όμως τα αποτελέσματα και πάνω σε εσάς αλλά και για τη χώρα είναι ήδη εμφανή και θα γίνουν εμφανέστερα.

Διότι είσαστε απλά ένας Κακός άνθρωπος, Κύριε Τσίπρα. Και τίποτα παραπάνω.

ΚΚ2

η συνέχεια εδώ Είστε Κακός Άνθρωπος Κύριε Τσίπρα

9)»Για περισσότερες από 160 αργούσες βιομηχανίες υπάρχουν σοβαρές ελπίδες ότι μπορούν να επαναλειτουργήσουν ακόμη και εντός του 2016. Αν όχι όλες, τουλάχιστον οι περισσότερες εξ αυτών. Παράλληλα υπάρχουν άλλες 70 βιομηχανικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να τεθούν σε λειτουργία στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ενίσχυσης της βιομηχανικής δραστηριότητας που τρέχει στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων η υφυπουργός Βιομηχανίας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη σε συνεργασία με τις τράπεζες, και ιδιαίτερα με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ στην προσπάθεια επιχειρείται να ενταχθούν και οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις της χώρας.»

ΤΟ ΒΗΜΑ κάνει πλέον ρεπορτάζ με non paper από το Μαξίμου

Ελπίδες για να ανοίξουν ξανά 160 εργοστάσια

10)»Σεβαστάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η φοροδιαφυγή στηρίζει την οικονομία αυτή τη στιγμή»

Η πρώτη, και καλύτερη, κυβέρνηση Τρολλ όλων των εποχών

Σεβαστάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η φοροδιαφυγή στηρίζει την οικονομία αυτή τη στιγμή

11)»Alexis TsiprasVerified account

@tsipras_eu

We are in the same neighborhood and we have to talk honestly so we can reach solutions ‪#‎EUTurkey‬»

12)Ok kollite? English for dummies is an understatement

13)»Ερχονται αυξήσεις 50% στα δημοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ»

Παρακαλούνται τα ζούδια να κατεβούν στο Σύνταγμα για διαδήλωση υπέρ της εθνοσωτηρίου

14)»Τρ. Αλεξιάδης: Ό,τι δε δηλώνεται, δεσμεύεται από το κράτος»΄

Οι άνθρωποι που έψαχναν τρεις μήνες πως να καταργήσουν το 23% ,που οι ίδιοι νομοθέτησαν, στην ιδιωτική παιδεία, θα δεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία όπως ας πούμε τα λεφτά στα στρώματα. Με ρέγουλα το τσίπουρο Τρύφωνα.

Τρ. Αλεξιάδης: Ό,τι δε δηλώνεται, δεσμεύεται από το κράτος

15)Το είχα γράψει πριν από λίγο καιρό ύστερα από (ακόμη) ένα γλωσσικό ολίσθημα του πρωθυπουργού της εθνοσωτηρίου στη βουλή. Χιούστον γουί χεβ ε πρόμπλεμ (Houston we have a problem)

16)Τα παραπάνω είναι τα αόρατα τείχη που κρατούν την Ελλάδα εγκλωβισμένη να στροβιλίζεται γύρω από μια δημοσιονομική κρίση ή οποία θα μπορούσε να είναι παρελθόν ήδη.

Η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα και του ημίτρελου συγκυβερνήτη του να αποσπάσουν συναίνεση μόνο για το ασφαλιστικό επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά τον εθνολαϊκισμό που χαρακτηρίζει την συγκυβέρνηση.Η ανάγκη για εθνική συνεννόηση είναι ένα προπέτασμα καπνού στην κοινή γνώμη προκειμένου να μην θιχτούν οι συμμαχίες που έχουν κάνει με τις δυνάμεις της συντήρησης προκειμένου να μακροημερεύσει η χρεοκοπημένη εξουσία τους.

Κάτι μου λέει όμως πως τελειώνει το λάδι στο (κυβερνητικό) καντήλι τους.

Υ.Γ.Δώδεκα χρόνια πριν ο Καγκελάριος Σρέντερ παρουσίασε στην Γερμανική Βουλή την «Ατζέντα 2010».Επρόκειτο για ένα«μνημόνιο» που σκοπό είχε να κάνει την Γερμανία την πιο δυνατή οικονομία της Ευρώπης μέχρι το 2010.Περιλάμβανε μεγάλες περικοπές και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.Η «Ατζέντα 2010» υπερψηφίστηκε και αποτελεί ακόμα και σήμερα βασικό οδικό άξονα της γερμανικής οικονομικής πολιτικής.Το SPD του Σρέντερ έχασε τις τρεις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.Ποτέ δεν θεώρησαν πως έκαναν λάθος.

Νεολίμπεραλ

η συνέχεια εδώ Ποια συναίνεση Αλέξη;

17)Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα χθεσινά σβήσε-γράψε του πρωθυπουργού της εθνοσωτηρίου είναι το εξής: ευτυχώς που δεν έχουμε πυρηνικά.

Η γκάφα του πρωθυπουργού και τα διαγραμμένα tweet του!

18)Παπαδημούλης «Στην Πορτογαλία,οι Σοσιαλιστές συνεργάζονται με την Αριστερά σε κυβερνητικό επίπεδο. Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ, παραμένει δυστυχώς «ουρά» της ΝΔ»

Στην Πορτογαλία δεν είχε «πσόφους»

30 Νοεμβρίου 2014

Διήμερο νταουλο-ζουρνάδων για τον Τσίπρα. Χθες και σήμερα σήκωσε πάλι το λάβαρο των υποσχέσεων και του αγώνα (του ανένδοτου). Δεν θα υπογράψει είπε, «Μπορεί τα σκυλιά να ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά» (για να είμαστε στο γύφτικο mood το αλάνικο), «Ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα.» είπε (προφανώς είδε Κατρούγκαλο το πρωί), «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» είπε , και φαντάζομαι και άλλες παρόμοιες ανοησίες. Ο λαός που τόσο «κανακεύει» ο Τσίπρας λέει το εξής : μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες. Γιατί η «φάπα» μπορεί να είναι τέτοια που θα κουδουνίζουν τ’αυτιά σου για μήνες.

Τσίπρας : «Εμείς βάζουμε την πολιτική πάνω από τις αγορές»

Αγορές : «Εμείς βάζουμε τα λεφτά πάνω από τις κοτσάνες του Τσίπρα»

Ο Ρωμανός είναι ένας ενήλικος του οποίου ο φίλος σκοτώθηκε από αστυνομικό ο οποίος αστυνομικός τιμωρήθηκε.

Πως ακριβώς αυτό θεωρείται επιχείρημα υπέρ του Ρωμανού πρέπει να μου το εξηγήσετε. Του σκότωσαν το φίλο και αποφάσισε ότι πρέπει να ληστεύει ,ένοπλος, τράπεζες ;

Για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του ας πούμε ;

Για να εκδικηθεί τον καπιταλισμό ;

Επειδή ας πούμε απήλαυσε τα καλά του καπιταλισμού και αποφάσισε με την επιφοίτηση του αναρχισμού να τον πολεμήσει ;

Με ληστείες τραπεζών ας πούμε. Κατά τη διάρκεια των οποίων κινδυνεύουν άνθρωποι. Όμορφα είναι αυτά δε λέω.

Ένα άλλο που επίσης δεν καταλαβαίνω είναι οι δηλώσεις τρομοκρατών ,όπως ο Μαζιώτης και ο Κουφοντίνας, υπέρ Ρωμανού. Να θέλουν να εκμεταλλευτούν την απεργία πείνας του Ρωμανού για τους σκοπούς τους ; Να ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε ;

Γιατί γι αυτήν την κατηγορία, όπως μας είπε ο κύριος Πεπόνης, αθωώθηκε. Και ας έρθουμε στο θέμα της άδειας. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως ο Ρωμανός δεν δικαιούται να έχει την άδεια την οποία αιτήθηκε.

Αν λοιπόν ο Ρωμανός διαφωνεί ας προσφύγει εκ νέου στα αρμόδια όργανα προκειμένου να ζητήσει την ανατροπή της απόφασης. Αυτό το κράτος που έχουμε έτσι λειτουργεί ξέρετε και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν κρίνονται κατά πως βολεύει την ιδεοληψία του καθενός.

και άλλο κακό να μη μας βρει

Ο Κύριος Καθηγητής
toparatiritirio2012

Πηγή

Popular

To Top