Real opinions

Η προσυμφωνημένη συναίνεση Μεϊμαράκη στον Τσίπρα και το Νεοδημοκρατικό φιάσκο

«Πρόεδρε δεν μπορώ να κυβερνήσω. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει το Ασφαλιστικό και θα πέσει».

Αυτά ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews.

Στη δημοσιότητα μπορεί να βγήκε η πρόταση για εθνική συνεννόηση και η έκκληση του πρωθυπουργού στον Παυλόπουλο να βάλει πλάτη, όμως, οι τόνοι στη συνάντηση ήταν δραματικοί.

Απόδειξη της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση είναι και η διπλή συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας σε Έθνος και Αυγή όπου ζητούσε, για να μην πούμε ικέτευε, εθνικό διάλογο για κρίσιμα εθνικά θέματα όπως το προσφυγικό, το ασφαλιστικό, την παιδεία κ.λπ. Τώρα το θυμήθηκε προφανώς, τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Άραγε όταν υπέγραφε το καλοκαίρι δεν ήξερε ότι θα έρθει η μαύρη ώρα; Ή μήπως είχε πάρει διαβεβαιώσεις από άλλους, εκτός Αριστεράς, κύκλους για συναίνεση;

Δύο ημέρες μετά από το δραματικό ραντεβού Τσίπρα – Παυλόπουλου και την έκκληση για εθνική συνεννόηση, έχουμε εκλογές στη ΝΔ. Εκλογές που έπρεπε πάση θυσία να γίνουν και τελικά αναβλήθηκαν για λόγους παντελώς άγνωστους. Προφανώς είναι βλακώδες να πιστεύει κάποιος ότι έφταιγαν τα λάπτοπ, οι γραμμές ή τα ψηφοδέλτια. Μήπως τελικά ήταν στημένο όλο αυτό το νεοδημοκρατικό φιάσκο και συνδέεται με τις εκκλήσεις για συναίνεση;

Θεωρίες συνωμοσίας δεν εξυφαίνουμε, δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά, αλλά όλο αυτό το σκηνικό μοιάζει θεατρικό.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση καταρρέουν, φωνές οικουμενικής ακούγονται από παντού, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάση θυσία να παραμείνει στην εξουσία, αναζητά δεκανίκια από δεξιά κι αριστερά. Τι είναι καλύτερο γι’ αυτόν από μια αδύναμη, διαλυμένη, εξευτελισμένη και τσαλακωμένη αξιωματική αντιπολίτευση;

Να θυμίσουμε ακόμη ότι το καλοκαίρι, στο όνομα της σωτηρίας της οικονομίας η ΝΔ υπέκυψε στις απαιτήσεις για συνυπογραφή του Μνημονίου χωρίς κανέναν όρο, χωρίς καν να συμμετέχει στις διαδικασίες. Άφησε τον Τσίπρα να φέρει τη χειρότερη συμφωνία που μπορούσε να φέρει και στο τέλος την επισφράγισε με την ψήφο των Νεοδημοκρατών. Τα αποτελέσματα τα είδατε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες είδαν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κομμάτων και ψήφισε τον καλύτερο διαχειριστή, τον Τσίπρα. Η ΝΔ κατέρρευσε και της έμεινε και ο Βαγγέλας αμανάτι.

Αυτή την ψευτοσυναίνεση που όλα δείχνουν ίδια, που τίποτε δεν διαφέρει, που… αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια πληρώνει η ΝΔ.

Δεν ξέρουμε ποιος σκαρφίστηκε αυτό το σκηνικό της ερμαφρόδιτης δημοκρατίας όπου η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση παίζει μπιρίμπα. Ή μάλλον ξέρουμε ποιος το έστησε και τώρα πανηγυρίζει που διαλύει τη ΝΔ για χάρη μιας υποτιθέμενης εθνικής συνεννόησης.

Μα για ποια συναίνεση μιλάνε; Αυτή που θα επιβάλλει ο Τσίπρας τους όρους του; Θα συνεχίσουμε να τον έχουμε πρωθυπουργό; Θα ψηφίσει ξανά η ΝΔ το ασφαλιστικό και το σκληρό φορολογικό που έρχεται και που την ευθύνη πρέπει να έχει η κυβέρνηση;

Τι σόι εθνική προσπάθεια είναι αυτή όταν κάποιοι δημιουργούν μια ΝΔ πρόβατο στη σφαγή του Τσίπρα;

Και τελικά κάποιοι πρέπει να μας το πουν ξεκάθαρα. Θα πάμε με τον Τσίπρα για τα επόμενα χρόνια, δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση, θα είναι όλα πολιτική «σούπα», θα κάνουν κουμάντο οι μπαχαλάκηδες και οι πραγματικοί πατριώτες θα είναι στη γωνία; Ας μας το πουν να το ξέρουμε και να μην περιμένουμε κάτι καλύτερο για την πατρίδα.

Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε πολλά. Θα δούμε να ολοκληρώνεται το σχέδιο που έστησαν κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται ούτε για τη χώρα ούτε για την παράταξή, παρά μόνο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Εκτός κι αν ο κόσμος ξυπνήσει. Όχι ο κόσμος της ΝΔ αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Συντελείται μπροστά στα μάτια μας ένα έγκλημα κατά της πατρίδας.

Θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό;

Ή θα διώξουμε τους άθλιους υπονομευτές της προσπάθειας για πραγματική δημοκρατία στη χώρα;

antinews.gr

Πηγή

Popular

To Top