Politics

Μωραίνει γαρ Κύριος…

Διάβασα, όχι πολύ προσεκτικά τις τελευταίες δηλώσεις του κυρίου Παπαδημούλη και για άλλη μια φορά δεν ήξερα αν πρέπει να κλάψω ή να καγχάσω. 
Και τούτο διότι η ύβρις όχι μόνο προς όσους ψήφισαν το κόμμα του αλλά και προς την ίδια τη λογική, πλέον έχει εκτοξευθεί σε νέα επίπεδα.

Διότι είναι ύβρις προς τη λογική, το κόμμα που ύβρισε τους πάντες και δίκασε χωρίς δίκη από τις «πλατείες» των «αγανακτισμένων» τους πάντες, ΑΥΤΟ το κόμμα να ζητάει στην ουσία πολιτική στήριξη.

Διότι μιλάμε για το κόμμα που όσο το ψήφιζε ο «λαός» τόσο τα μυαλά των στελεχών του έπαιρναν αέρα, τόσο έγρουζαν έσκουζαν΄ασχημονούσαν, και άλλοτε ταχαμ και δήθεν όταν τους βόλευαν σεβόντουσαν τις κοινοβουλευτικές, πολιτειακές και νομικές διαδικασίες και άλλοτε τις καταρράκωναν.

Διότι μιλάμε για το κόμμα του οποίου τα υψηλά στελέχη ενώ ήξεραν ότι βλάπτουν τη χώρα, εκείνοι συνέχιζαν την καταστροφή της σαν τα παλιόπαιδα που διασκεδάζουν να παιδεύουν τους χαλαρούς γονείς τους, όσο βλέπουν ότι τα παιδιαρίσματά τους περνάνε.

Και τώρα, που βλέπουν ότι έχουν επέλθει οι πρώτες ρήξεις στον παρθενικό υμένα της συνύπαρξης ιδεοληπτών, συμφεροντολόγων, προσοδοθηρών και των δυνάμεων ιδεολογικής και πολιτισμικής κατοχής που μας στράγγιξαν όλους εμάς τους υπόλοιπους τα τελευταία χρόνια,

…έρχεται ο κύριος Παπαδημούλης με θράσος χιλίων πρωτευόντων θηλαστικών και μας λέει ότι είναι ανάγκη να στηριχτεί αυτή η κυβέρνηση των πολιτισμικών Νεάντερταλ και πολιτικά αφερέγγυων.

Διότι -άκου να δεις!- έχει ανάγκη λέει η χώρα από μια στιβαρή κυβέρνηση επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι.

Τι λες βρε παιδί μου!!!

Και τώρα που το παπατζηλίκι δεν τους βγήκε, θέλουν και στήριξη;

Γιατι;

Για να εφαρμόσουν τριπλάσιας βαρύτητας μέτρα από τους «Σαμαροβενιζέλους» και τον ΓΑΠ;Και τη ζητούν από ποιους;

Από αυτούς που ύβριζαν, από αυτούς που προπηλάκιζαν συνεχώς και ατιμωρητί τις μέρες που έστω με στρεβλό τρόπο η Ελλάδα προσπαθούσε να σταθεί όρθια και οι οποίοι τους στήριξαν με ανήκουστες πλειοψηφίες το τελευταίο δραματικό καλοκαίρι;

Από ποιον ζητάτε βοήθεια και λέτε ότι «είσαστε» έτοιμοι να διευρύνετε την κοινοβουλευτική σας πλειοψηφία (χμμμ…..) κύριε Παπαδημούλη;

Ποιος από τους υβρισθέντες θα θελήσει να ξεφτιλιστεί στο πλάι σας ενώ η χώρα -πλέον είναι γεγονός- υπό τη διακυβέρνηση σας κατακρημνίζεται;

Η μήπως προσβλέπετε σε νεοεισελθόντες στη βουλή πολιτικούς οι οποίοι έχουν δώσει γραπτώς σειρά όρων για να συμπράξουν που μερικοί από αυτούς είναι σκληρότεροι δέκα φορές από τους όρους των τροϊκανών; Για χαζούς τους έχετε;

Μωραίνει γαρ Κύριος…

Δηλαδή, για να το κάνω πιο λιανά, δεν το αντιλαμβάνεστε ότι όποιος συμπράξει μαζί σας ειδικά τώρα, με όλα αυτά που συνέβησαν θα είναι σαν να υπογράφει την πολιτική του καταδίκη;

Και να σας πω κάτι κύριε Παπαδημούλη;

Εφόσον έχετε τόσο ευφυείς πολιτικές εμπνεύσεις, γιατί δεν παραδίδετε την διακυβέρνηση σε μια οικουμενική κυβέρνηση να τελειώσει και το μαρτύριο το δικό σας, και το δικό μας αλλά κυρίως και των ψηφοφόρων-πελατών σας οι οποίοι άρχισαν πάλι με παβλοβιανές λες αντιδράσεις όπως τους μάθατε, να ασχημονούν, να ξηλώνουν μάρμαρα, να πετούν βόμβες μολότοφ, τα γνωστά;

Αυτό είναι νομίζω καλύτερο για εσάς εφόσον και θα σωθεί η πατρίδα αλλά εσείς θα διαχύσετε την ευθύνη που σας αναλογεί και θα γλυτώσετε το τομάρι σας από τις λυσσασμένες αγέλες των πελατών σας τους οποίους πιάσατε κορόιδα.

ΚΚ2
toparatiritirio2012

Παπαδημούλης: Έτοιμοι για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη διεύρυνση, είτε στο σύνολο της ασκούμενης πολιτικής, είτε και σε επί μέρους μεγάλα θέματα της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» δήλωσε την Παρασκευή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για το γεγονός ότι περιορίστηκε στους 153 βουλευτές η κυβερνητική πλειοψηφία ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι κάτι που προβληματίζει την κυβέρνηση, αλλά θα καταφέρει να το αντιμετωπίσει.

«Φυσικά είναι κάτι που μας προβληματίζει και το παίρνουμε υπόψη μας, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα βγάλει πέρα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη να μειώσουμε την ανεργία, να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αυτός είναι ο στόχος και θα τον πετύχουμε» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή, την Πέμπτη, ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι επιδίδονται σε «ρεσιτάλ μικροπολιτικής» και επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και ουσιαστικό διάλογο. «Το ρεσιτάλ μικροπολιτικής που βλέπω απ’ όσους ρήμαξαν τη χώρα 40 χρόνια δεν είναι και έξυπνο διότι δεν πείθει τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε όσους προσδοκούν ότι η κυβέρνηση θα ανατραπεί, μετά τον περιορισμό της κοινοβουλευτικής δύναμης, και υπογράμμισε ότι είναι εφικτό να βγει η χώρα από την ύφεση και το 2017 να έχουμε ανάπτυξη πάνω από 2%.

«Κληρονομήσαμε μια σωρευτική ύφεση πάνω από 25%. Φέτος η ύφεση, για να μη μιλάμε με γενικόλογα κλισέ, δεν θα είναι 2,3 ή 4% όπως λογάριαζαν οι της Κομισιόν, αλλά πολύ πιο κάτω, 1,5%, και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι από το καλοκαίρι του ’16 η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επισήμανε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Ποτάμι, ότι «με μια μονομερή προπαγάνδα προσπαθούν να μη μάθει ο έλληνας πολίτης την αλήθεια για τα στεγαστικά δάνεια» και τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η δίκαιη κατανομή των βαρών.

«Εξηγείστε μου γιατί είναι δίκαιο, προοδευτικό και αριστερό ένας φτωχός φορολογούμενος, ένας άνεργος που φορολογείται να πληρώνει μέσω της επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το στεγαστικό δάνειο ενός που στα χρόνια της φούσκας απλώθηκε πολύ παραπάνω απ’ όσο τον έπαιρνε και αγόρασε διαμέρισμα 200 τ.μ.» είπε, ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι αυτοί που έχουν κέρδη στο εξωτερικό και χρέη στην Ελλάδα, αλλά και οι μπαταχτσήδες πρέπει να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Popular

To Top