Οικονομία

Επιτέλους, «πράσινο φως» από το EWG για τα 2+10 δισ. ευρώ

“Ευρεία συμφωνία” επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η “έκθεση συμμόρφωσης” των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ο εφαρμοστικός επι τάπητος

Η κρίσιμη σύνοδος του EWG όπως έγραφε προηγουμένως το Capital.gr έγινε παρουσία εκπροσώπων των θεσμών οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εν Αθήναις διαπραγμάτευση, χωρίς όμως να κλειδώσει το νέο, δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Πριν αναχωρήσουν οι θεσμοί ολοκλήρωσαν την έκθεση αποτίμησης του Εφαρμοστικού Νόμου που ψηφίστηκε το Βράδυ της Πέμπτης τεστάροντας τις κυβερνητικές αντοχές, αλλά και του Προϋπολογισμού για το 2016. Την κατέθεσαν στη σημερινή συνεδρίαση των επιτελών των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης (EWG) στις Βρυξέλλες.

Η σύνοδος των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει στόχο να οδηγήσει – πιθανότατα την Δευτέρα στο περιθώριο του Eurogroup – στην αποδέσμευση των δόσεων (για τα 10 δισ. ευρώ των δυνητικά διαθέσιμων για τις τράπεζες η αποδέσμευση θα γίνει σε συνάρτηση με τις κεφαλαιακές ανάγκες).

Πηγή

Popular

To Top