Politics

Ο κ. καθηγητής διαβάζει …και σχολιάζει

1

Και μην ακούω εξυπνάδες ότι και τους άλλους να ψήφιζαν θα έκαναν τα ίδια. Οι άλλοι, ό,τι έκαναν το έκαναν μέχρι τις 24/01/2015. Τα υπόλοιπα είναι όλα, όλα όμως, έργο της εθνοσωτηρίου.

Γιατί πετάτε χημικά ρε στους αγρότες ; Δεν τους είπατε ότι το μνημόνιο το ψήφισαν και οι άλλοι για να ησυχάσουν ;

Όσο για τους αγρότες: αποτελέσματα εκλογών 20ης Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ 34%

ΝΔ 32%

με τις υγείες σας

Τι ψήφισαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αγρότες και γυναίκες

Δύο συλλήψεις στα επεισόδια με τους αγρότες στο Σύνταγμα – Χημικά και πετροπόλεμος (φωτό)

» «Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι» αναφέρει στο μνημειώδες έγγραφο. Και συνεχίζει επί λέξει: «Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35». Και το έγγραφο καταλήγει κορυφώνοντας «αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου…». «

«Μεμονωμένες περιπτώσεις» και «δεν είναι όλοι ίδιοι». Δεν τι θέλουν αυτοί που έλειπαν τις «φάπες», εσείς που λέτε τις παραπάνω ανοησίες για το ελληνικό δημόσιο τις θέλετε.

Έλλειπαν οι 33 από τους 38 υπαλλήλους σε δημόσια υπηρεσία της Λάρισας: Οι απίστευτες δικαιολογίες για τις… κοπάνες!

«Καταψηφίζει κι αποχωρεί από την κυβερνητική πλειοψηφία ο Νίκος Νικολόπουλος»

154 οι γενναίοι πλέον. Σας στηρίζουμε όμως όλοι εμείς οι αγνοί πατριώτες.

Καταψηφίζει κι αποχωρεί από την κυβερνητική πλειοψηφία ο Νίκος Νικολόπουλος

Η ιντελιγκέντσια του «ναι-μεν-αλλα-δισμού» είναι εκείνοι οι ινστρούχτορες με πλούσια παρουσία στα ΜΜΕ, και στα social media, οι οποίοι είναι οι πιο μετριοπαθείς ,και φυσικά δεν μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι» με τα Τρολλ του «ναι-μεν-αλλα-δισμού» από τους υπόλοιπους, αλλά λειτουργούν επικουρικά. Όλο αυτό το ,υποτίθεται, χωρίς αλληλεξάρτηση, σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό. Αφήνονται τα Τρολλ να κάνουν τον άγαρμπο συμψηφισμό και μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος και κριθούν οι «μάχες» στα social media αναλαμβάνουν έναν ρόλο λιγότερο άμεσο, αλλά εξίσου συμψηφιστικό με αυτόν των Τρολλ, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τον «ναι-μεν-αλλα-δισμό» σε θεωρητικό επίπεδο. Πολλοί εξ αυτών είναι μειλίχιοι πανεπιστημιακοί, άλλοι μετανοημένοι δημοσιογράφοι, αλλά ο ρόλος τους σε αυτό το πλαίσιο είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, επικίνδυνος είτε λειτουργούν χωρίς, είτε με, δόλο. Αυτά προς το παρόν. Το Παρατηρητήριο μετά το προηγούμενο άρθρο-απάντηση εντόπισε και δεύτερο «διαμαντάκι». Αναμείνατε στο πληκτρολόγιό σας.(stay tuned που λέμε και στα ποντιακά)

«Χώρια φυσικά το ότι οι «δήθεν εξουσιαστές» πλέον έχουν διαρρήξει την όποια συμμαχία με τον τραγέλαφο-τσίρκο και έχουν αρχίσει να βαράνε τα νταούλια στα παλιά λημέρια… Επεισόδια και καταστροφές μετά από πολύ καιρό και πάλι στα Εξάρχεια.

…και θυμόμαστε τη ρήση του «Αλέξη» όταν είπε στον Πάγκαλο στον αλησμόνητο εκείνο «Δεκέμβρη» του 2008 από ότι θυμάμαι τη ρήση του Μάο Τσε Τουνγκ «Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση» (Πολιτικό αισθητήριο δεκαπεντάχρονου)

Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ο άλλος νομίζει ότι ο δαιμονικός δράκος που έχει καβαλήσει, θα τον κουβαλάει εσαεί στους ώμους του. Έλα όμως που το θηρίο είναι απειθάρχητο, αχόρταγο, θέλει τροφή, έχει αρχίσει να τσινάει και η χώρα είναι έρημος…

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση…»ε;
Είσαι σίγουρος;»
ΚΚ2

Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση

«Υπαρκτός ο κίνδυνος διαρροών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς μετά τον επώδυνο συμβιβασμό

Αμηχανία επικρατεί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία καλείται να σηκώσει το βάρος και να ψηφίσει για μία ακόμη φορά επώδυνα μέτρα και παράλληλα προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο εάν θα βγει από την δοκιμασία αλώβητη ή καταγράψει διαρροές.»

Α δε θέλω τέτοια γενναίοι μου. Τζάμπα σας λέμε 145 + 10 θαρραλέους ; Μη μας απογοητεύσετε την ύστατη στιγμή της μάχης για το 25% προστασίας στην πρώτη κατοικία. Και με τα δεύτερα προαπαιτούμενα τι θα κάνουμε δηλαδή ; Πάλι θα ζητάμε βοήθεια από την αντιπολίτευση ; Γιατί βοήθεια δεν έχει. Μια φορά «κώτσοι», όχι πάντα.

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Δυσφορία βουλευτών για πλειστηριασμούς και νέους φόρους

«Και δεν είναι οι θιασώτες κάποιου άλλου πολιτισμού, κάποιου άλλου, αντίπαλου συστήματος αξιών, αυτοί που μας επιτίθενται! Απέναντί μας, με το όπλο εναντίον μας, είναι ο μη Πολιτισμός! Είναι η ίδια βαρβαρότητα, που ξεχύθηκε από τα σπήλαια και απειλεί να συντρίψει το πολιτισμένο κόσμο. Πολύ σωστά το έθεσε ο Πρόεδρος Ολάντ στην ιστορική ομιλία του στις Βερσαλλίες: δεν είναι πόλεμος Πολιτισμών. Είναι πόλεμος του Πολιτισμού εναντίον της Βαρβαρότητας. Και τον πόλεμο τον κήρυξε η Βαρβαρότητα. Μια Βαρβαρότητα που δεν αναγνωρίζει ούτε αυτούς τους δεσμούς αίματος των ζώων και των πρωτόγονων ανθρώπων ούτε τους δεσμούς της εθνότητας και της Θρησκείας. Γι’ αυτό ξεκίνησε την «κατάκτηση της γης» δολοφονώντας μαζικά και πρώτα απ’όλους τους ίδιους τους συγγενείς, τους ομοεθνείς, τους ομοθρήσκους της, ωθώντας σ’αυτή την πρωτοφανή για την ανθρώπινη ιστορία μετανάστευση σωτηρίας ενός ολόκληρου λαού.

Και όλοι εσείς οι κατ’επίφασιν ευαίσθητοι προς τα παγκόσμια προβλήματα, οι μονίμως και αδιαλείπτως εν πλήρει συγχύσει διατελούντες, τουλάχιστον στα δικά μου χρόνια, κάνετε αυτό ακριβώς: παίρνετε θέση και τοποθετείτε τον εαυτό σας στο πλευρό της βαρβαρότητας. Μην έχετε αυταπάτες ανθρωπιστικού μεγαλείου, δυστυχή, ζαλισμένα ανθρωπάκια της διπλανής μου πόρτας! Συμπαραστέκεστε στους ανθρώπους και στον «πολιτισμό» των σπηλαίων.»

Ένας έκπτωτος της μεσαίας τάξης

Βαρβαρότητα εναντίον πολιτισμού: Πάρε θέση

Επιπλέον φόρος σε τσίπουρο και κρασί. Αυτοί δεν είναι κυβέρνηση, το παράρτημα της Alcoholics Anonymous στην Ελλάδα είναι. (μη γελάτε ρε κακοπροαίρετοι , για την υγεία μας νοιάζονται οι άνθρωποι)

Τι ρωτάς ρε ηχολήπτη γιατί τα ΣΥΡΙΖΑ Friendly ΜΜΕ έχουν για τίτλο «ποιοι προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς;» ; Γιατί είναι πιο πρακτικό να γράψεις για το 25% που προστατεύεται. Που να γράφεις τώρα για το υπόλοιπο 75% που δεν προστατεύεται ; (ξέρω ναι, το 62% είπε ο Ευκλείδης) Τι εννοείς «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ηχολήπτη μου ; Αυτά είναι last year, this year μπουκώματα με αλατόνερο. Άντε καλημέρα ηχολήπτη μου και άλλο κακό να μη μας βρει.

Προστασία κατοικίας για το 25% των δανειοληπτών

«Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου αντιμετωπίζονται ευνοϊκά τα ανείσπρακτα μισθώματα. Η φορολόγηση αυτών των ενοικίων θα γίνεται στο χρόνο κατά τον οποίο εισπράττονται. Επειδή καταργήθηκε το δικαίωμα των ιδιοκτητών να εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια, ο ιδιοκτήτης πλέον θα μπορεί να απαλλάσσεται μόνο αν κάνει αγωγή στον ενοικιαστή που δεν τον πλήρωσε.»

Δηλαδή, να πας σε δικηγόρο, να πληρώσεις δικηγόρο και παράβολα και μετά να πας στην εφορία για να εξαιρεθείς. Αν δεν είναι αυτή ευνοϊκή ρύθμιση τότε ποια είναι ;

Ποιοι χάνουν τις 100 δόσεις -Μόνο αν πάει στα δικαστήρια τον ενοικιαστή θα γλιτώνει φόρο ο ιδιοκτήτης

Βούτσης ««Το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό παραμένει ζήτημα ανοικτό, ως απαράγραπτο χρέος που αναζητεί επίμονα την ηθική, ιστορική και νομική του δικαίωση» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι «το Ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία και στην συγκροτημένη οργάνωση των Ελληνικών διεκδικήσεων συμβάλλοντας, τόσο στο επίπεδο της βέλτιστης δυνατής στοιχειοθέτησης και τεκμηρίωσής τους, όσο και στο επίπεδο της διαμεσολάβησης και επικοινωνίας τους μέσω της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας».»

Σε ελεύθερη μετάφραση : θα σας πάρουμε τα σπίτια και πρέπει να πούμε και καμιά επικοινωνιακή μαλακία βγαλμένη από τα καλύτερα manual του εθνο-λαϊκισμού

Επανασύσταση της Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

18 Νοεμβρίου 2014

Προτείναμε στη Βασιλική Σιούτη (την καλή δημοσιογράφο στο twitter) μια νέα συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με αμείλικτα ερωτήματα όπως τα παρακάτω :

«Πόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»?

«γιατί δώσατε τόσο λίγες υποσχέσεις στη ΔΕΘ ;»

«θα διώξετε τους μάγειρες να ξεβρωμίσει ο τόπος;»

«τι έχετε να πείτε στο λαό που σας περιμένει ως μεσσία ;»

«Οι αυξήσεις μισθών θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, σωστά?»

«σκέφτεστε επαναφορά του βασικού στα 1500 ευρώ όπως ακούγεται ;»

«Πόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ηγέτης είστε;»

18 Νοεμβρίου 2014

Ίσως δεν γίνεται αντιληπτό πως ο Λαζόπουλος αντλεί τη δύναμή του από εκείνους που τον παρουσιάζουν ως αποδεκτό συνομιλητή. Όπως είπε και ο Oscar Wilde “Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.”. In other words, το κοινό του είναι συγκεκριμένο και αρκούντως «Ταλιμπανοποιημένο» και δεν τον ενδιαφέρει η αποδοχή αυτού του κοινού αλλά η «νομιμοποίησή» του από τους υπόλοιπους. Δεν ξέρω αν σας μπερδεύω αλλά η προπαγάνδα αυτό είναι σε απλά Ελληνικά.

Giannis Mavridis

17 Νοεμβρίου 2014 στις 10:53 π.μ. ·

Βάζει ο άλλος μια μετάφραση από ένα άρθρο σε κάποιο διεθνές (σχεδόν πάντα Αγγλοσαξονικό) ΜΜΕ, βάζει και έναν τίτλο πιασάρικο και αυτό γίνεται «έγραψε ο Economist» (ας πούμε). Το ότι πολύ συχνά αυτά γράφονται από Έλληνες ,των οποίων οι κομματικές προτιμήσεις «αποκαλύπτονται» με ένα απλό γκουγκλάρισμα, περνάει στο ντούκου. Τώρα βέβαια σε μια χώρα στην οποία διαβάζεται ο Κουρής δεν περίμενα και κάτι καλύτερο απλώς σημειώνω.

17 Νοεμβρίου 2014 στις 11:39 π.μ. ·

Η γενιά του Πολυτεχνείου μας κατέστρεψε. Ενώ η προηγούμενη είχε απλώς κάνει έναν εμφύλιο και μια Χούντα.

«Κι εδώ βεβαίως πρέπει να καταγγείλουμε και ορισμένα σκοτεινά σημεία: γιατί το μπλόκ των αριστεριστών πήγε από την Πατησίων; Δηλαδή η Στουρνάρη δε βόλευε; Ποιος εγκάθετος προβοκάτορας παρέσυρε τους αγνούς συντρόφους με αποτέλεσμα να φάνε το ξύλο της αρκούδας; Μήπως κάποιος που ήθελε να βγάλει το κακό όνομα στους αναρχομπάχαλους ότι –άκουσον άκουσον!- δέρνουν και αριστεριστές κι όχι μόνο ΚΝΙτες;

Απαράδεκτη δε κρίνουμε και τη συμπεριφορά της ΚΝΕ. Πώς τολμάτε αγαπητοί ΚΝΙτες να μη συνεργάζεστε, να πάτε από την Πατησιών όπου σας περιμένουν με μπουκέτα, χωρίς τριαντάφυλλα ή γαρύφαλλα, οι αναρχικοί αγωνιστές για να σας ρίξουν ένα μπερντάκι; Δεν ντρέπεστε; Δεν κοκκινίζετε έτι περισσότερο, μιας και για ακόμη μία φορά, με την απαράδεκτή στάση σας, ντροπιάζετε το κίνημα.
Αυτό είναι όμως το κακό των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Κάνεις εσύ το σχέδιό σου, είσαι στα γεμάτα σου, επί χάρτου έχεις συντρίψει τον εχθρό αλλά υπάρχει πάντα μια αναγκαία παράμετρος για να ευοδωθούν τα μεγαλοφυή σχέδιά σου: να συνεργαστεί κι ο ίδιος ο εχθρός.
Αυτή είναι η χώρα. Με σαλτιμπάγκους ακόμη και τους αναρχικούς της.»

Β.Κ.

Τίποτα στα σοβαρά

Giannis Mavridis

18 Νοεμβρίου 2014 στις 10:10 μ.μ. ·

Καλά τώρα σοβαρά, περιμένατε να γράψουν για τους Ισραηλινούς οι γνωστοί «ευαίσθητοι» ; Εδώ δεν καταδίκασαν τον εμπρησμό της Athens Voice και τις «φάπες στο Μαραντζίδη» . Αφού δεν έγραψαν ότι «Εβραίοι Σιωνιστές έπεσαν πάνω σε μπαλτάδες Παλαιστίνιων που περπατούσαν αμέριμνοι» πάλι καλά να λέτε.

18 Νοεμβρίου 2014 στις 10:00 μ.μ. ·

Τώρα που «έσφιξαν τα γάλατα» (λόγω Ευρώπης φυσικά) γίνεται αντιληπτό το πόσο «χρήσιμες» ήταν οι προτροπές περί ιδεολογικής αντιπαράθεσης με τους Ταλιμπάν του αντι-μνημονίου. Τι, όχι ;

18 Νοεμβρίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

Προτείναμε στη Βασιλική Σιούτη (την καλή δημοσιογράφο στο twitter) μια νέα συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με αμείλικτα ερωτήματα όπως τα παρακάτω :

«Πόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»?

«γιατί δώσατε τόσο λίγες υποσχέσεις στη ΔΕΘ ;»

«θα διώξετε τους μάγειρες να ξεβρωμίσει ο τόπος;»

«τι έχετε να πείτε στο λαό που σας περιμένει ως μεσσία ;»

«Οι αυξήσεις μισθών θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, σωστά?»

«σκέφτεστε επαναφορά του βασικού στα 1500 ευρώ όπως ακούγεται ;»

«Πόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ηγέτης είστε;»

18 Νοεμβρίου 2014 στις 9:26 μ.μ.

Η «ΣΤΑΛΕΓΑΚΙΑΣ ΑΕ» ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως κυκλοφόρησαν τα μπλουζάκια και οι κούπες «I told you so» και «Στα’λεγα».

Δεχόμαστε παραγγελίες. Εκπτώσεις για αντι-μνημονιακούς. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των ψηφοφόρων.

18 Νοεμβρίου 2014 στις 9:15 μ.μ.

(κλεμμένο από το twitter. έκλαψα)

Μητρόπουλος:»Χωρίς αυτοδυναμία ίσως εφαρμόσουμε μνημονιακές πολιτικές»

Φαίνεται οι συμμαχίες θα εμποδίσουν την καλλιέργεια των λεφτόδεντρων

και άλλο κακό να μη μας βρει

Ο Κύριος Καθηγητής
toparatiritirio2012

Πηγή

Popular

To Top