Real opinions

Τα «δικά» μας τζιχάντ


Ακούγεται σαν ειρωνεία το αγωνιώδες ερώτημα εάν οι ισλαμοφασίστες θα χτυπήσουν στην Ελλάδα. Γιατί να το κάνουν; 
Είμαστε ήδη στα χέρια των δικών μας “τζιχάντ”. Τους “τζιχάντ της δραχμής” με τους ορκισμένους στο κόμμα του grexit.

Και το “τζιχαντ” των ορκισμένων ληστών, εμπρηστών, και δολοφόνων στον τραμπουκισμό του παρακράτους.

Που να προλάβουν οι τζιχαντιστές;

Θα χάσουν τον καιρό τους και θα γελοιοποιηθούν αν ασχοληθούν με την Ελλάδα και την ελληνική πολιτική.

Μια χώρα που μέχρι τον Ιούλιο κρατούσε πρώτη την σημαία του grexit και της απομόνωσής της από την Ευρώπη γιατί η πρώτη φορά αριστερή της κυβέρνηση έπαιζε το νταούλι της… και τον ζουρνά της… στους δανειστές για να εισπράξει την προειδοποίηση για απομόνωσή της στα Βαλκάνια με το διπλωματικό πρόσχημα της προσωρινής εξόδου.

Την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συγκρότησε κόμμα επιστροφής στην δραχμή και εξόδου από το ευρώ ως λύση στο πρόβλημα ενός λαού που σε ποσοστό 85% είναι προσανατολισμένος στον δρόμο της Ευρώπης.

Και την μοναδική Βαλκανική χώρα που διακινδυνεύει (ακόμη και μετά τις προχθεσινές εξελίξεις) την απομόνωση όταν η Αλβανία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια αλλά και η Τουρκία διεκδικούν με ξεχωριστή επιμονή και σθένος μια θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με παράλληλο δικαίωμα ένταξης στην ευρωζώνη.

Δείχνουμε σαν να μην καταλαβαίνουμε πως αν δεν είχε μετατραπεί σε ΝΑΙ και το 63% του ΟΧΙ, που καλλιέργησαν οι δραχμοαπατεώνες με τους “τζιχαντιστές της δραχμής”, και αν δεν συμφωνούσαμε ακόμη και σ’ αυτό το επαχθέστατο τρίτο μνημόνιο θα είμαστε σήμερα σε Βαλκανική κόλαση ταχείας ανάφλεξης και όχι έστω στην κόλαση βραδείας καύσεως που θα βαδίζουμε αν τελικά η Ελλάδα δεν σταθεί στα δικά της πόδια όπως η Κύπρος.

Με άλλα λόγια εάν η Ελλάδα δεν ακολουθήσει την Πορτογαλία, την Ισπανία αλλά και την Ιταλία η οποία παραμένοντας βουτηγμένη στο χρέος βρίσκει τον τρόπο να προετοιμάσει συνθήκες άντλησης κεφαλαίων και επενδύσεων με μειώσεις της φορολογίας που μεθοδεύει ήδη ο πρωθυπουργός της κ. Ματέο Ρέντζι για το 2016.

Μπροστά σε όλα αυτά, βάλτε με τον νου σας σε τι Βαλκανικό μπαρούτι θα καθόμαστε σήμερα αν οι Λαπαβίτσας – Λαφαζάνης και οι ορκισμένοι στην δραχμή προκαλούσαν το προμελετημένο και σχεδιασμένο δήθεν ατύχημα της εξόδου μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκεφθείτε για ποιο προσφυγικό στα Βαλκάνια θα συζητούσαμε αν μετρούσαμε την αλυσίδα όχι μόνο των οικονομικών αλλά των πολιτικών προβλημάτων μετά την κήρυξη του πολέμου των ισλαμοφασιστών με την Ευρώπη.

Και ενώ η συγκυρία έρχεται με το μέρος μας εμείς αδυνατούμε, ακόμη και σήμερα, να δεχθούμε ότι είμαστε όμηροι των δικών μας τζιχάντ.

Των απατεώνων της δραχμής που αδιαφορούν αν ασελγήσουν στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας αρκεί να έχουν κέρδος. Και του υποκόσμου ληστών τύπου Ρωμανού και επαγγελματιών δολοφόνων της κατηγορίας Ξηρού και Κουφοντίνα επειδή μια πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τις υποχρεώσεις της απέναντί τους…

Ο Πανούσης φάνηκε χρήσιμος στην κυβέρνηση τις ημέρες αυτές γιατί τράβηξε την προσοχή της κοινής γνώμης από το μαστίγωμα του τρίτου μνημονίου που θα προσφερθεί ως ελιξίριο αποθεραπείας μας… από την κρίση και τα μνημόνια αλλά οι αλήθειες Πανούση δεν χάνουν καθόλου την αξία τους.

Ανεξάρτητα από τους λόγους της πολιτικής του παρέμβασης και πέρα από το σκεπτικό του, ο φάκελος παρακράτος, τρομοκρατία και σύνδεση του υπόκοσμου με τους επαγγελματίες αριστερούς επαναστάτες ουδέποτε ανοίχθηκε τόσο σοβαρά στο παρελθόν.

Η περίπτωση του ληστή Ρωμανού έδωσε την δυνατότητα στην κυβέρνηση Σαμαρά να ανοίξει τον βόθρο του παρακράτους αλλά προτιμήθηκε η “ομερτά” από την Βουλή και η σιγή που ευνόησε το ίδιο το παρακράτος.

Η Ελλάδα έχει τώρα περισσότερο από ένα λόγο να σταθεί στα δικά της πόδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζοντας ως μοναδικό κίνδυνο “τζιχαντισμού” το ατύχημα ενός grexit.

Κίνδυνος που, από προχθές, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από εκείνες που μπορούμε να αντιληφθούμε.

Γιατί ούτε η Αμερική, ούτε η Γαλλία, ούτε Γερμανία και το ελεγχόμενο από αυτήν ευρωπαϊκό περιβάλλον… έχουν πλέον την “πολυτέλεια” να κανακεύουν την ελληνική ιδιομορφία και να ασχολούνται με τις δήθεν αριστερές ευαισθησίες για τα όρια πλούτου και αδυνάτων που απλά κρύβουν την κυβερνητική ανικανότητα χειρισμών κατά την διαπραγμάτευση.

Και αυτό θα φανεί συντομότατα.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top