Διεθνείς Σχέσεις

Πρωτοφανείς εικόνες – Στρατός, με βαρύ οπλισμό περιπολεί στο άδειο Παρίσι – Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες στρατιώτες, με βαρύ οπλισμό και στρατιωτικά οχήματα περιπολούν στη γαλλική πρωτεύουσα, η οποία έχει ουσιαστικά αδειάσει από τους κατοίκους της. Κλίμα τρόμου και οδύνης στο Παρίσι.

Αλλοι 500 στρατιώτες προστέθηκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού οι οποίοι κάνουν περιπολίες με βαρύ οπλισμό, φυλάσσουν δημόσια κτίρια και περπατούν στο δρόμο, θυμίζοντας ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Οι δρόμοι του Παρισιού δείχνουν άδειοι, οι κάτοικοι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και ελάχιστη κίνηση παρατηρείται αφού όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα μουσεία και τα δημόσια κτίρια έχουν κλείσει απ΄αόριστον.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου ότι «οι στρατιώτες θα περιπολούν μέσα στο Παρίσι, όλες τις επόμενες ημέρες».

«Η Γαλλία δέχτηκε άνανδρη επίθεση και θα απαντήσει αλύπητα. Θα δράσει με όλους τους τρόπους, στο πλαίσιο του νόμου, σε όλα τα εδάφη, εντός αλλά και εκτός, από κοινού με τους συμμάχους μας που απειλούνται επίσης από την τρομοκρατική απειλή», δήλωσε ο Ολάντ, στο διάγγελμά του.

Στρατιώτες φυλάσσουν τη Γερουσία, στο Παρίσι:

Ας σημειωθεί ότι δεκάδες εκατοντάδες πυροσβέστες και αστυνομικοί βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο Παρίσι.

Πηγή

Popular

To Top