Politics

Αδωνις: «Όταν ο Καμμένος απειλούσε τους Ευρωπαίους ότι θα τους στείλει τζιχαντιστές»

Με αναρτήσεις στο twitter και παραπομπές ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ότι είναι ο υπουργός που απειλούσε τους Ευρωπαίους να τους στείλει τζιχαντιστές μαζί με τους πρόσφυγες.

Ο κ. Γεωργιάδης παραπέμπει εν πρώτοις σε ένα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η βρετανική Telegraph τον Μάρτιο του 2015.

To εν λόγω ρεπορτάζ έγραφε:
«O Πάνος Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ένα μηνα μετά τη δολοφονική επίθεση τζιχαντιστών κατά του CharlieHebdo και lίγο μετά την υπουργοποίησή του, στις 8 Μαρτίου 2015, και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών (και τότε), Νίκος Κοτζιάς, αλληθώριζε προς τη Ρωσία, ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε στους ευρωπαίους εταίρους, από το βήμα του εθνικού συμβουλίου του κόμματός του, των ΑΝΕΛ, την εξής απειλή: 
αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, είπε, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος «στο Βερολίνο». 
 Τόνισε μάλιστα πως θα είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της Ευρώπης, «η οποία θα έχει χτυπήσει την Ελλάδα», αν ανάμεσα στους μετανάστες που θα προωθηθούν στην Ε.Ε. υπάρχουν και άτομα που «βρίσκονται στο πλευρό» του Ισλαμικού Κράτους…».
Την ίδια προειδοποίηση, με παραπλήσια λόγια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τους Times του Λονδίνου (στην Ανθή Καρασάββα και στον Philip Aldrick), η οποία δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου 2015.
Στη συνέντευξη εκείνη, ο Πάνος Καμμένος προειδοποίησε τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο λέγοντας ότι οι «συνεχείς προσπάθειες» από ευρωπαίους αξιωματούχους να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη.
«Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διατηρώντας την Ελλάδα σταθερή, το μέτωπο της Δύσης κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι ασφαλές. Αλλά αν εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος. «Αν αυτά τα κύματα μεταναστών αυξηθούν, τότε η απειλή των εισερχόμενων εξτρεμιστικών στοιχείων δεν θα αυξηθεί μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Δύσης», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος.

Δήλωση-σοκ Καμμένου: «Αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bullying στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2015 15:39 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 07/04/2015 23:19 |

Δήλωση-σοκ Καμμένου: «Αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bullying στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές»

Μια ασυνήθιστη προειδοποίηση στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι οι «συνεχείς προσπάθειες» από ευρωπαίους αξιωματούχους να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Times, ο υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «bullying» από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο με σκοπό να αναγκάσουν την Ελλάδα σε «μια πλήρη και ολοκληρωτική οικονομική παράδοση».
«Αυτή η χυδαία ανάμιξη στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις δεν είναι απλά ανήκουστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά είναι ανήθικη και επικίνδυνη. Αν η Ελλάδα φύγει, τότε θα τεθούν σε κίνδυνο πολλά περισσότερα από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το ευρώ», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Πάνος Καμμένος.
«Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διατηρώντας την Ελλάδα σταθερή, το μέτωπο της Δύσης κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) είναι ασφαλές. Αλλά αν εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
«Αν αυτά τα κύματα μεταναστών αυξηθούν, τότε η απειλή των εισερχόμενων εξτρεμιστικών στοιχείων δεν θα αυξηθεί μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Δύσης», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος.

ΝΔ: «Ο Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, για τις δηλώσεις Καμμένου στους Times, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας. Όταν οι τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή. Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες. Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;».

ΠΑΣΟΚ: Πολιτικός καθοδηγητής του Τσίπρα ο Καμμένος
«Όχι μόνο ανεύθυνες» αλλά πλέον και «ιδιαίτερα επικίνδυνες», χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις «συνεχείς επιδεικτικές» δηλώσεις – όπως τις χαρακτηρίζει – του κ. Καμμένου «ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση».
Σε ανακοίνωση του για τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού ‘Αμυνας στην εφημερίδα The Times, το ΠΑΣΟΚ ερωτά αν αντιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό καθοδηγητή του κ. Τσίπρα», «πόσα τέτοια “επιχειρήματα” μπορούν να προβάλουν απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ γειτονικές μας χώρες που βρίσκονται σε απευθείας γεωγραφική επαφή με εστίες κρίσεων και πολέμων».
«Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει η χώρα τον εθνικό λαϊκισμό και τη φτηνή δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ;», ερωτά, τέλος, το ΠΑΣΟΚ.
Το Ποτάμι: «Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους προς τους δημοσιογράφους “μην ασχολείσθε με τον Καμμένο” δεν αρκούν»
Nα δώσει απάντηση η κυβέρνηση για τις νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
«O κ.Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με Τζιχαντιστές. Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την ‘Αγγελα Μέρκελ. Και καλά έκανε. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση», υποστηρίζει το Ποτάμι και συμπληρώνει:
 «Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους της Βουλής προς τους δημοσιογράφους “μην ασχολείσθε με τον Καμμένο” δεν αρκούν για να καθησυχάσουν και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην οποία απηύθυνε ο κ.Καμμένος την απειλή του».
Το Ποτάμι τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πώς η Ελλάδα θέλει συμμάχους.
«Κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους», καταλήγει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

Πηγή

Popular

To Top