Politics

Aστυνομικές και… άλλες ιστορίες

Την ώρα που η χώρα δίνει τη μάχη της οικονομικής επιβίωσής της και το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στα καθημερινά προβλήματα, συμβαίνουν στο παρασκήνιο πράγματα που σε κάθε πολιτισμένη χώρα θα προκαλούσαν έκρηξη.

Ένας πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που ορίσθηκε από τον νυν πρωθυπουργό, καταγγέλλει ότι στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, έχουν σχέσεις και συνδιαλέγονται με τρομοκράτες.

Καταθέτει μάλιστα στοιχεία στον εισαγγελέα, ακόμη και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ, την κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Καταγγέλλει ακόμη, ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Πώς αντιδρά η αριστερή μας κυβέρνηση; Αρχικά, επιχειρεί να τον γελοιοποιήσει, με δηλώσεις πως γράφει μυθιστορήματα και επιχειρεί να τα διαφημίσει. Στη συνέχεια και ενώ οι αποκαλύψεις είναι ραγδαίες, επιτίθεται στον πρώην υπουργό της, κατηγορώντας τον ότι… άργησε να τα καταγγείλει… 

Και όταν οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, σε μια κίνηση πανικού στέλνει δύο υπουργούς της και ένα στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να… μηνύσει τον πρώην υπουργό της, επειδή κατέθεσε τα στοιχεία στη δικαιοσύνη και επειδή αυτά διέρρευσαν στα ΜΜΕ.
Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα ήταν γελοία…

Διότι το ίδιο κόμμα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές στοιχεία που διέρρεαν κατά καιρούς στα ΜΜΕ, προκειμένου να ασκήσει πολεμική στους αντιπάλους της.

Η κατάσταση, όμως, είναι σοβαρή, πολύ σοβαρή και αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Οι… περίεργες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται πλέον στην εξουσία, σε ευαίσθητους τομείς του κράτους. 

Πρόκειται για συνιστώσες που ποτέ δεν έκρυβαν τις συμπάθειές τους σε τρομοκράτες, κάποιοι μάλιστα από αυτούς υπήρξαν και μάρτυρες υπεράσπισής τους. Πρόκειται για στελέχη που έμπλεκαν και συνεχίζουν να μπλέκουν το όριο μεταξύ του δικαιώματος των κρατουμένων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και της «ιδεολογικοποίησης» κάθε μορφής παραβατικότητας. 
Πρόκειται για στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που χαρακτηρίζουν «πολιτικούς κρατούμενους», όπως με ξεκάθαρο τρόπο ανέφερε σε συνέντευξή της στον 9.84 η κ. Ελένη Σταματάκη, τους τρομοκράτες, οι οποίοι δεν καταδικάστηκαν για τις ιδέες τους, αλλά για τις αξιόποινες πράξεις τους, όπως δολοφονίες, ληστείες, βομβιστικές πράξεις κ.λπ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι φλερτάρει με μια ολοκληρωτική αντίληψη για το κράτος. «Ξηλώνει» από τη διοίκηση όσα στελέχη δεν τα ελέγχει. Απεχθάνεται και τις ανεξάρτητες αρχές και μεθοδεύει ακόμη και με σταλινικές μεθόδους το «ξήλωμά» τους, όπως συνέβη με την κ. Σαββαϊδου.

Ακόμη πιο σοβαρή είναι η επίθεσή της στα ΜΜΕ, επειδή δεν τα ελέγχει.

Και χρησιμοποιεί -και στη συγκεκριμένη περίπτωση- απειλές, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους Ερντογάν.

Απειλές για κλείσιμο ή για παραπομπή στη δικαιοσύνη, επειδή δημοσιοποίησαν «απόρρητα έγγραφα», όπως λέει.

Αλλά και ο πιο νεαρός δημοσιογράφος γνωρίζει πως οι μεγάλες υποθέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (χαρακτηριστική η περίπτωση Γουότεργκεϊτ), ήρθαν στο φως ακριβώς επειδή δημοσιοποίησαν έγγραφα, στοιχεία που θεωρούντο «απόρρητα».

Ο τρόπος που κυβερνά η ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ κυβέρνηση, είναι ολισθηρός και επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα του «Αθήνα 9.84»
Μιχάλης Κυριακίδης
metarithmisi.gr

Πηγή

Popular

To Top